Fotbal intern

FCSB, aliat surpriză înaintea derby-ului cu CFR! “Bat sigur dacă joacă el”

16.09.2018 | 09:01
FCSB aliat surpriza inaintea derbyului cu CFR Bat sigur daca joaca el

FCSB-ul lui Nicolae Dică și-a găsit un aliat surpriză înaintea derby-ului cu CFR, dar cu o singură condiție! Roș albaștrii trebuie să aibă în teren un anumit jucător pentru a reuși să ia toate cele trei puncte puse în joc. Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului, club de la care Gigi Becali l-a achiziționat în această vară pe Olimpiu Moruțan pentru suma de un milionde euro, crede cu tărie în fostul său elev.

“Bate FCSB, dacă joacă Moruțan”, a declarat mai mult decât sigur pe el omul de afaceri care gestionează situația financiară a Botoșaniului. Cu toate acestea, Valeriu Iftime reunoaște că este totuși  subiectiv atunci când vorbește despre fostul său jucător, dar se bazează şi pe frica arbitrilor din România care ar putea acorda o lovitură de la 11 metri pentru adversari la o incursiune semnată Moruţan. De altfel, până în acest moment s-au acordat 7 penalty-uri în runda a 8-a.

FCSB, aliat surpriză înaintea derby-ului cu CFR! Oidiu Morutan (S) si Michele Sego (D) in meciul de fotbal dintre FC Steaua Bucuresti si Hajduk Split, din mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Europa, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, joi, 16 august 2018.© FOTO: Stefan Constantin / Sport Pictures
Olimpiu Moruțan poate fi cheia derby-ului din Gruia, zice Valeriu Iftime, finanțatorul Botoșaniului

“Bate FCSB, dacă joacă Moruțan. Eu cred în Moruțan. În meciul cu noi s-a văzut când a intrat. E fotbalist. În România, la frica pe care o au arbitrii… îți dă 11 metri de nu te vezi. El știe să intre cu mingea în careu și la fiecare atingere poate să fie 11 metri. Într-un fotbal serios nu e așa. E un fotbalist bun, dar poate sunt subiectiv”, a declarat Valeriu Iftime pentru o televiziune de sport.

De altfel, chiar în săptămâna premergătoare șocului din Gruia dintre CFR și FCSB, latifundiarul din Pipera a povestit cum a reușit să-l transfere pe Moruțan de la Botoșani pentru suma de 1 milion de euro. Gigi Becali a refuzat să-l mai compare pe jucător cu un alt nume mare al fotbalului mondial, dar a precizat despre Moruțan că are potențial să ajungă la o formație de top din Europa.

FCSB, aliat surpriză înaintea derby-ului cu CFR! Emil Dica si Ovidiu Morutan in meciul de fotbal dintre Gaz Metan Medias si FCSB din etapa a IV-a a Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Municipal Gaz Metan din Medias, duminica, 12 august 2018. © FOTO: Macrea Valentin / Sport Pictures
Nicolae Dică l-ar putea felicita din nou pe Olimpiu Moruțan și în timpul meciului cu CFR Cluj

“M-a sunat MM şi m-a rugat frumos să termin cu Moruţan. Cum să dai 700.000 pe Moruţan, ne facem de râs? Nu mi-l dădea cu 700.000, am dat un milion. Acum Mihai e încântat de el. Şi Man, şi Coman pot fi foarte valoroşi. Moruţan e special! Cum sunt Messi, Neymar, Ronaldo. Driblează doi, trei jucători în viteză, aşa face. Poate deveni special, are ceva care-l recomandă să devină special. Nu-l compar eu cu Messi, dar vreau să spun că e un fotbalist care poate fi mare”, a spus Becali.

Derby, dar departe de Europa

Ambele echipe care se vor întâlni în Gruia și-au luat la revedere de la competițiile europene. CFR Cluj a jucat cu Malmo FF în turul 2 preliminar al Champions League, dar suedezii i-au eliminat pe jucătorii lui Antonio Conceicao. În turul 3 al Europa League, ardelenii au evoluat cu Alashkert FC, iar în play-off cu F91 Dudelange. Luxemburghezii s-au impus cu 2-0 pe teren propriu, iar pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” au câştigat cu 3-2.

Nici  FCSB nu a avut mai mult noroc, deși și tragerea la sorți pentru ei părea în primă fază ușoară. Roș albaștrii au jucat cu Rudar Velenje în turul 2 preliminar al Europa League, în turul 3 au întâlnit Hajduk Split, iar în play-off s-au duelat cu Rapid Viena. Austriecii au câştigat cu 3-1 pe propriul teren, iar “roş-albaştrii” s-au impus la Bucureşti, pe “Arena Naţională”, cu 2-1, dar rezultatul de acasă nu le-a garantat calificarea în grupele Europa League.

CFR Cluj – FCSB, meci din etapa a 8-a a Ligii 1 Betano, sezonul 2018 – 2019, va avea loc duminică, 16 august, de la ora 21:00, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Toate fazele importante vor fi LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.

1 milion de euro a plătit Gigi Becali pentru Olimpiu Moruțan