Fotbal intern

FCSB, alt transfer pe filiera Astra Giurgiu! Iliev poate ajunge la echipa lui Dică

15.09.2018 | 14:22

FCSB poate să dea o nouă lovitură pe piaţa transferurilor şi să bifeze un alt transfer realizat pe filiera Astra Giurgiu! Bulgarul Iliev este acum aproape de echipa lui Nicolae Dică. Portarul refuză, în clipa de faţă, să îşi semneze prelungirea contractului şi la vară devine un jucător liber. Ar fi varianta ideală pentru conducerea roş albaştrilor care ar pune mâna pe un fotbalist valoros la un preţ mult mai acceptabil, Gigi Becali urmând să negocieze cu acesta strict salariul şi prima de instalare.

FCSB, alt transfer pe filiera Astra Giurgiu! Iliev poate ajunge la echipa lui Dică. Plamen Iliev in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si CFR Cluj, disputat pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu in cadrul playoff-ului Ligii 1 Orange, sambata 22 aprilie 2017.Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Plamen Iliev este dorit de FCSB pentru a-i face concurență lui Cristi Bălgrădean

FCSB, alt transfer pe filiera Astra Giurgiu! Iliev poate ajunge la echipa lui Dică

De altfel, Iliev reprezintă o țintă mai veche a FCSB-ului. Latifundiarul din Pipera l-a mai dorit pe bulgar și în luna ianuarie, după plecarea lui Niță, dar transferul nu s-a realizat atunci. FCSB ar putea însă forța chiar din iarnă transferul lui Iliev, profitând din plin de faptul că acesta ar putea semna de la 1 ianuarie cu orice echipă. Trei portari sunt în lotul roș albaștrilor în acest moment, Cristi Bălgrădean, 30 de ani, Andrei Vlad, 19, și Răzvan Ducan, 17 ani.

FCSB, alt transfer pe filiera Astra Giurgiu! Iliev poate ajunge la echipa lui Dică. Plamen Iliev in meciul de fotbal dintre CS Universitatea Craiova si Astra Giurgiu, contand pentru play off-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 10 martie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Presa din Bulgaria a fost cea care a anunțat că Iliev se află din nou pe lista de transferuri a FCSB-ului

Pe lângă înregimentări, FCSB putea să rămână fără un jucător de bază. Mihai Pintilii a fost la un pas să fie deturnat de CFR Cluj. De altfel, în ziua când FCSB a anunţat oficial prelungirea contractului lui Mihai Pintilii, directorul sportiv Mihai Stoica a vorbit în termeni elogioşi la adresa acestuia: “E un jucător cu experienţă şi are calităţi extraordinare. Poate era mai puţin riscant dacă aşteptam finalul acestui sezon, dar noi ştim că mai poate Pintilii. Să prelungeşti contractul unui jucător care face 34 de ani anul acesta pentru sezonul 2019-2020 e un gest pe care ar trebui să îl împrumute şi alţi finanţatori de la noi. Oricum, Pintilii rămâne în cadrul clubului şi după aceea. Dar eu cred că ne poate ajuta din teren în continuare, aşa cum o fac Teixeira, Momcilovic şi Morais“, declara Stoica la finalul lunii iulie.

Pintilii a fost la un pas să semneze cu CFR Cluj

Mai mult de atât, gruparea din Gruia era chiar dispusă să plătească o sumă importantă pentru un transfer imediat al lui Pintilii. Totuși, atunci când au aflat cei de la FCSB că pe fir a intrat echipa considerată a fi marea rivală în acest campionat, șefii au început de îndată negocierile pentru o eventuală prelungire. Trebuie specificat că iniţial, Gigi Becali și- ar fi dorit să mai aştepte până în iarnă şi abia atunci să ia o decizie finală în funcţie și de prestaţiile mijlocaşului din prima parte a sezonului 2018-2019.

Fiind mai mult decât presat de interesul campioanei României şi sfătuit în mod evident și de Nicolae Dică şi Mihai Stoica, cei doi explicându-i latifundiarului din Pipera importanța jucătorului în angrenajul echipei, Becali a acceptat până la urmă să îi satisfacă pretenţiile fotbalistului. Astfel, Pintilii a primit un contract până în 2020 şi un salariu lunar de 15.000 de euro!

45 de partide a bifat Iliev în tricoul Astrei Giurgiu