Sport

FCSB amendată de UEFA și obligată să închidă peluza. Gigi Becali a luat foc: ”Sunt idiot să dau bani că ei scandează lucruri rasiste?”

Gigi Becali e fiert pe proprii suporteri. UEFA a amendat-o pe FCSB, iar următorul meci îl va disputa cu peluza închisă din cauza scandărilor rasiste ale galeriei.
04.08.2022 | 10:51
FCSB amendata de UEFA si obligata sa inchida peluza Gigi Becali a luat foc Sunt idiot sa dau bani ca ei scandeaza lucruri rasiste
Din cauza manifestărilor și a scandărilor suporterilor, considerate rasiste de către UEFA, FCSB va juca un meci cu peluza închisă și va achita o amendă usturătoare. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut un pas important spre grupele Conference League, dar Gigi Becali nu are liniște. Din cauza scandărilor propriilor suporteri, clubul patronat de omul de afaceri trebuie să achite o amendă usturătoare și să joace cu peluza închisă.

Gigi Becali: ”Ne-a amendat UEFA cu 50.000 de euro”

Finanțatorul vicecampioanei FCSB e iar în conflict cu suporterii din Peluza Nord. Scandările cu tentă rasială a acestora a fost taxată de UEFA. Forul continental a transmis celor de la FCSB că trebuie să achite 50.000 de euro și să închidă peluza, un meci.

ADVERTISEMENT

Deși nu a nominalizat meciul care a adus sancțiunile amintite, este vorba, cel mai probabil, de derby-ul cu Rapid, din etapa a 2-a a SuperLigii, câștigat de giuleșteni cu 2-0.

”Datorită suporterilor m-am întors alături de echipă, dar vreau să le transmit că nu mai vreau să plătesc bani. Ne-a amendat UEFA aseară (miercuri – n.r.), 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mie îmi place spectacolul, dar eu sunt idiot să dau bani că ei scandează lucruri rasiste, cu țigani, cu nu știu ce? Nu mă interesează pe mine ce scandează unii sau alții. De ce să plătesc eu 50.000? Este o avere, păi sunt nebun să tot plătesc”, a tunat Becali, la Pro Arena.

Gigi Becali se teme de ce e mai rău, la returul cu Dunajska Streda

Omul de afaceri susține că a discutat cu liderii Peluzei Nord și le-a cerut să înceteze cu astfel de manifestări care aduc prejudicii de imagine și financiare clubului.

ADVERTISEMENT

În plus, Becali se teme că la returul cu Dunajska Streda scandările fanilor ar putea fi de natură xenofobă, care ar atrage noi sancțiuni pentru FCSB.

”Le-am spus, le-a spus și Meme, dar stai să vezi că avem peluza suspendată, avem interdicție. Acum jucăm cu ăștia că-s unguri, iar dăm de belele, ne suspendă terenul definitiv, jucăm fără suporteri, pentru ce?

ADVERTISEMENT

Vreți să vedeți spectacol, sau să scandați voi prostii. În Anglia cântă ăia în continuu, nu scandează nebunii. Că mă bat eu cu Guvernul maghiar, e o glumă, dar astea nu le înțeleg”, a mai spus Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru ”ambele echipe marchează” la CS Mioveni – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT