Fotbal intern

FCSB, amendată din nou pentru xenofobie! Trei jucători au fost și ei penalizați

16.10.2020 | 19:17
FCSB amendata din nou pentru xenofobie Trei jucatori au fost si ei penalizati
FCSB amendata din nou pentru xenofobie! Trei jucatori au fost si ei penalizati
ADVERTISEMENT

FCSB rămâne cea mai amendată echipă din Liga 1! După ultima decizie a Federației Române de Fotbal, echipa lui Gigi Becali a fost amendată de Comisia de Discplină pentru scandări xenofobe.

De data aceasta, nu a fost de vină Gigi Becali, ci jucătorii echipei, care au scandat alături de ultrași după finala Cupei României câștigată cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Clubul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei, iar de data aceasta au fost sancționați financiar și trei fotbaliști: Florin Tănase, Andrei Miron și Valentin Crețu, care au primit amenzi la fel de mari, în baza articolelor 54.1 și 54.6, literele b, c și e, care fac referire la scandări xenofobe, discriminare, rasism sau denigrare.

FCSB amendată din nou pentru scandări xenofobe după finala Cupei României cu Sepsi

Jucătorii au sărbătorit cu suporterii la baza din Berceni, unde au fost așteptați de aceștia la finalul meciului, alături de care au avut, după cum specifica la acea vreme un comunicat emis de Sepsi, manifestări cu caracter ”antimaghiar și xenofob”.

ADVERTISEMENT

Această amendă nu a fost însă singura! Clubul patronat de Gigi Becali mai primise o amendă cu doar două zile în urmă! Pe 14 octombrie, Comisia de Disciplină anunța penalizarea clubului cu 3.000 de lei pentru probleme organizatorice la meciul cu Dinamo.

De asemenea, în aceeași ședință, preparatorul fizic al clubului, Thomas Neubert a fost amendat cu 4.500 de lei și suspendat pentru următoarele două partide: ,,Suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora (n.r. oficialilor de joc)”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali pe locul 1 în topul amenzilor. FCSB contribuie la bugetul Federației Române de Fotbal

Gigi Becali este cunoscut pentru declarațiile sale defăimătoare la adresa minorităților sexuale, etnice sau pentru comentariile rasiste, iar atât patronul cât și clubul au primit zeci de amenzi de-a lungul anilor.

FCSB mai fusese amendată drastic în luna august, după meciul din semifinalele Cupei României, tot împotriva lui Dinamo: ,,În baza Protocolului de reluare a competiţiilor sezonul 2019 -2020 – Capitolul VIII punctul 15, Fotbal Club FCSB SA se sancţionează cu penalitate de 30.000 lei”, conform FRF.

ADVERTISEMENT

Nici Meme Stoica, nu e ușă de biserică, fiind de nenumărate ori suspendat, iar în urma ultimei decizii, Thomas Neubert nu va putea sta pe banca tehnică, astfel, la meciurile cu Academica Clinceni și Hermannstadt.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,83 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT