Sport

FCSB a cerut anularea tuturor mărcilor CSA Steaua. Ce verdict a dat instanța

FCSB se judecă în instanță cu CSA Steaua pentru decăderea și anularea tuturor mărcilor. O decizie finală ar putea fi luată anul viitor, la termenul de pe 24 ianuarie 2022.
09.11.2021 | 16:25
FCSB a cerut anularea tuturor marcilor CSA Steaua Ce verdict a dat instanta
FCSB a cerut anularea tuturor mărcilor CSA Steaua. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Situație din ce în ce mai tensionată între FCSB și CSA Steaua. În ultimele zile, ultrașii de la Peluza Sud Steaua au protestat cu privire la posibilitatea ca echipa lui Becali să evolueze pe teren propriu în Ghencea.

Gheorghe Mustață a contraatacat și a explicat că FCSB va continua să trimită cereri și a anunțat chiar că George Ogăraru a fost dat afară de către cei din conducerea clubului roș-albastru. A fost însă contrazis chiar de către oficialul „militarilor”. Între timp, războiul dintre cele două entități continuă în tribunale.

ADVERTISEMENT

FCSB se luptă în instanță pentru anularea mărcilor CSA Steaua

Decizia finală în procesul dintre FCSB și CSA Steaua cu privire la anularea mărcilor cerută de clubul din Liga 1 a fost din nou amânată.

Cel mai probabil, la următorul termen de pe data de 24 ianuarie 2022, instanța va da în sfârșit o hotărâre finală cu privire la această speță pe care cele două entități se judecă de aproape cinci ani de zile.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a anulat nu mai puțin de patru dintre cele opt mărci ale CSA Steaua înregistrate sub denumirea „Steaua”, însă atât reprezentații FCSB-ului, cât și cei ai CSA, au făcut recurs.

Motivare instanță proces FCSB - mărci CSA Steaua
Motivare instanță proces FCSB – mărci CSA Steaua

Judecătorii vor să afle dacă CSA Steaua a folosit marca „Steaua”

Instanța a motivat această nouă amânare prin prisma faptului că vor să se convingă că cei de la CSA Steaua chiar au folost marca „Steaua” despre care au pretins că este notorie, deși nu au putut face dovada folosirii acesteia.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Curtea de Apel București va cere de la OSIM documentele dintr-un dosar care s-a judecat în anul 2005. Atunci instanța a constatat notorietatea mărcii „Steaua” întrucât se pare că nu îndeplineau condițiile legale:

„FCSB a formulat recurs și cere decăderea și respectiv anularea tuturor mărcilor CSA cu denumirea Steaua. Totul pe motiv că respectivele mărci nu au fost folosite ori au fost înregistrate cu rea-credință, în contextul în care, după închiderea secției de fotbal din anul 1998 și transferul echipei și a întregii activități fotbalistică și competiționale către ONG-ul Asociația FC Steaua, care, mai apoi a predat echipa în anul 2003 către actualul FCSB, CSA a înregistrat la OSIM aceste mărci în nume propriu, ca “mărci de baraj” exclusiv cu scopul de a le cesiona sau licenția mai târziu către FCSB, aspect interzis de legislația incidentă materiei mărcilor”, a declarat avocatul Adrian Căvescu, pentru digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Conform aceleiași surse, CSA Steaua ar putea pierde acest proces deoarece Curtea de Apel București a constatat în apel că mărcile „STEAUA” înregistrate de CSA la OSIM erau nefolosite în activitățile comerciale ale echipei din Ghencea.

FCSB anunță o lovitură dură pentru CSA Steaua: „Întreg clubul va fi afectat! Vor da jos sigla de pe toate scaunele!”

Avocatul FCSB-ului, Virgil Boglea, a declarat pentru Digi Sport că CSA Steaua ar putea fi într-o poziție extrem de ingrată: „Cei de la CSA au pierdut patru mărci extrem de importante. Este cea cu vulturul, cea din 1947, aceea cu steaua roșie și cu acel ‘A’ în mijloc, plus alte două la fel de importante. Dacă Instanța nu va mai schimba nimic și decizia va deveni definitivă, atunci nu numai echipa de fotbal, ci întreg clubul va fi afectat!

În primul rând, vor fi obligați să dea jos sigla cu vulturul, care se regăsește pe toate scaunele din interiorul stadionului. Dar, va fi o mare lovitură și de imagine pe care o vor primi cei de acolo. Asta este, noi nu ne-am dorit un astfel de scandal, nu noi am fost cei ccare l-am provocat”.

Instața ar fi amânat o decizie finală după ce a constatat că banii cheltuiți de CSA Steaua în perioada 2013-2017 au mers către evenimente private unde se autopremiau și nu pentru activități publice comerciale care fi trebuit să genereze venituri conform statutului de organizare și funcționare.

Ba mai mult, Clubul Sportiv al Armatei Steaua oferea medalii, pixuri, agende, calendare gratis în loc să utilizeze marca „Steaua” în așa fel încât să justifice bugetul alocat pentru activitățile sportive.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 2,10 este cota pentru „1 solist și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: