Fotbal intern

FCSB, aproape de o gafă incredibilă care ar fi dus-o pe Dinamo în finala Cupei României

08.07.2020 | 17:04
FCSB aproape de o gafa incredibila care ar fi duso pe Dinamo in finala Cupei Romaniei
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus în manşa tur a semifinalei de Cupa României cu 3-o, chiar pe terenul marii rivale Dinamo, iar prezenţa în finală părea asigurată.

Totuşi, formaţia lui Gigi Becali a fost la un pas de o gafă de proporţii, care ar fi însemnat descalificarea ei din competiţie şi accederea lui Dinamo în ultimul act.

ADVERTISEMENT

Mai exact, patronul „roş-albaştrilor” l-a impus pe Olimpiu Moruţan în primul „11“, ba chiar i-a oferit banderola de căpitan, fără să ştie că mijlocaşul este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

FCSB la un pas de descalificarea din Cupa României

Olimpiu Moruţan a fost lăudat de Mirel Rădoi, selecţionerul României, iar Gigi Becali a fost impresionat, luând decizia de a-l titulariza pe mijlocaşul venit de la Botoşani în returul de Cupă cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Întrebat cine se va transfera primul de la FCSB, Man sau Coman, Mirel Rădoi a oferit un răspuns surprinzător: „Dacă joacă meci de meci, Moruţan!“.

„L-am ascultat pe Mirel Rădoi, iar diseară Moruţan va fi căpitan de echipă“, a declarat Gigi Becali, la Pro X, în dimineaţa dinaintea derby-ului din returul Cupei.

ADVERTISEMENT

Ce nu ştia patronul de la FCSB şi, aparent, nimeni din club, este faptul că tânărul mijlocaş a luat două galbene în această ediţie de Cupa Românei, în optimi cu Metaloglobus şi în tur cu Dinamo, ceea ce înseamnă că nu are drept de joc diseară.

Toate antrenamentele s-au făcut cu internaţionalul de tineret pe post de titular, conform Telekom Sport. Mai mult, Moruţan apărea şi pe foaia de joc, pentru partida din această seară contra lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Salvarea a venit de la FRF. Cu câteva ore înainte de startul meciului, cineva din Federaţie a ascultat declaraţiile patronului „roş-albaştrilor” şi l-a contactat pentru a-i atrage atenţia asupra suspendării lui Moruţan.

Un caz similar a avut loc în 2015, când Real Madrid a fost exclusă din Cupa Spaniei, după ce l-a folosit pe Denis Cerişev contra lui Cadiz, în 16-imile competiţiei. Mijlocaşul rus nu avea drept de joc, pentru că fusese eliminat în sezonul precedent, în tricoul lui Villarreal. În cele din urmă, după judecarea cazului, Real Madrid a fost descalificată.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 3,90 este cota pentru „1 şi sub 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT