Fotbal intern

FCSB arată groaznic înainte de derby-ul cu Dinamo: fără fundași laterali, fără vârf, fără om decisiv! FCSB – Clinceni 0-0, meciul în care CFR a câștigat două puncte. ANALIZĂ FANATIK

10.02.2020 | 23:35
FCSB arata groaznic inainte de derbyul cu Dinamo fara fundasi laterali fara varf fara om decisiv FCSB  Clinceni 00 meciul in care CFR a castigat doua puncte ANALIZA FANATIK
ADVERTISEMENT

FCSB – Clinceni 0-0 este un rezultat pe care nimeni nu-l anticipa (nici măcar pariorul Sorin Cârțu:)), o remiză albă pentru echipa lui Bogdan Vintilă cu 6 zile înainte de derby-ul cu Dinamo de pe 16 februarie.

0-0 cu Clinceni este meciul în care roș-albaștrii se puteau apropia la 3 puncte de CFR Cluj, dar nu au reușit pentru că au făcut un joc mizerabil. FANATIK analizează o prestație foarte slabă, care ar trebui să taie orice discuție despre titlu la echipa lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,83 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

FCSB arată groaznic înainte de derby-ul cu Dinamo. Fundașii laterali Crețu și Soiledis nu au adunat de-o centrare jumate în 90 de minute

Până la urmă cică ar fi un punct câștigat, despre care Vintilă, glumind sau neînțelegând ce se întâmplă, declara la final că ar putea fi punctul care să aducă titlul… Negru umor!

ADVERTISEMENT

FCSB nu a avut nicio idee de joc pe parcursul meciului cu surata din Clinceni. O evoluție dezlânată, fără cap și fără picioare, aceeași minge plimbată pe la toți fundașii, apoi cărată încă 10 metri în față.

Să le luăm punct cu punct. FCSB nu a avut fundași laterali contra Clinceniului. Crețu și-a pus sufletul pe tavă, a muncit, dar nu a dat „lapte”. Nici el, nici Soiledis, în stânga, nu au adunat de-o centrare jumate toată partida. Grecul a fost înfiorător în mai multe situații.

ADVERTISEMENT

Lucian Filip e o piesă care nu leagă jocul echipei. Lui Oaidă ar trebui să i se spună „frână” la modul cum s-a prezentat. Jucătorul venit de la Botoșani a jucat mai mereu cu pasă în spate. Olaru a încercat să se ducă mereu înainte, dar mai are de tras la relațiile cu noii colegi.

Coman inexistent și superficial, Man egoistul de serviciu, Tănase neinspirat

Știam că FCSB nu are vârf de careu, sau că nu mai folosește acest sistem, dar la astfel de meciuri ai nevoie de acel buldozer care să spargă zidurile.

ADVERTISEMENT

În prima repriză s-a mers tot pe artileria ușoară, clasică deja, dar Coman nu a avut chef, lui Dennis Man îi place să joace cu talpa și să fie egoistul de serviciu (vezi faza din minutul 95), căpitanul Tănase a fost în ziua aia neinspirată. Astfel că intrarea lui Gnohere la pauză părea ceva normal.

Doar că a intrat numele, pentru că „Bizonul” face acum parte din categoria acelora care, într-un mediu profesionist, nici nu li se dă voie să vină la antrenamente, darămite să joace meciuri oficiale. Pe „Bizon” îl arunci în arenă ca să-l faci de râs, nu să te ajute.

Dovadă că nici nu a ajutat cu ceva echipa în cele 45 de minute din repriza secundă. Au ajutat-o într-o oarecare măsură Olimpiu Moruțan și chiar Adi Popa, celelalte mutări din acest meci. Dar trebuia mutat în planul coerenței, iar aici era treaba lui Vintilă. Care nu are pregătit nici un back-up pentru situația când nu ai om decisiv, când nicio centrare nu ajunge pe 6 metri, când nu ai număr 9 care să ducă în spate fundașii adverși.

FCSB – Clinceni 0-0, meciul în care FCSB a luat un punct, iar CFR Cluj două!

FCSB a arătat foarte slab înainte de derby-ul cu Dinamo. Iar Dinamo e alta când dă de roș-albaștri, chiar dacă tocmai s-a consolat cu ideea celui de-al treilea play-out consecutiv.

Credeți că există îngrijorare la FCSB după 0-0 cu Clinceniul? Meciul în care CFR Cluj a câștigat două puncte fără să joace… Gigi Becali râde cu sughițuri și anunță plecarea lui Nedelcu la MOL Vidi („vând tot! tot! tot!”), Vintilă discută de punctul cu Clinceniul, ca și cum ar fi remiză în Gruia, jucătorii se uită chiorâș la declarațiile de pe site-uri… Tănase e parcă din alt film: spune că trebuie să se schimbe tot jocul! Ooops!

Aceasta e acum FCSB. O echipă care ar trebui să se închidă în baza de la Berceni și să mai aducă în discuție cuvântul titlu doar în momentul în care ar reuși să-l bată pe Dan Petrescu când meciul chiar ar conta. Până atunci se ling răni, se ascut săbii, ceva ambiții și ne pregătim de derby-ul Dinamo – FCSB de pe 16 februarie, care ne anunță măcar show-ul peluzelor. Îl așteptăm de ceva ani!

ADVERTISEMENT