Fotbal intern

FCSB are fundaș central de viitor. Gigi Becali a primit soluția: „Poate ajunge un jucător de top”

13.02.2021 | 22:50
FCSB are fundas central de viitor Gigi Becali a primit solutia Poate ajunge un jucator de top
FCSB are fundaș central de viitor. Gigi Becali a primit soluția: „Poate ajunge un jucător de top”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB poate beneficia de un fundaș central de viitor, în persoana lui Mihai Lixandru, o spune Flavius Stoican după ce echipa sa, Viitorul Pandurii Tg. Jiu a eliminat-o pe Gaz Metan din Cupa României. Soluția primită de Gigi Becali se poate concretiza rapid având în vedere că jucătorul este împrumutat de la FCSB.

Mihai Lixandru a fost folosit titular în partida de Cupă câștigată de formația lui Flavius Stoican cu scorul de 1-0 în fața medieșenilor, unicul gol al partidei fiind marcat de Daniel Paraschiv, în minutul 15.

ADVERTISEMENT

Apărătorul a fost împrumutat de FCSB în această vară la Tg. Jiu, iar calitățile sale au fost rapid remarcate după prestațiile avute în teren. De-a lungul sezonului, Mihai Lixandru a bifat 12 meciuri pentru prima echipă.

FCSB are fundaș central de viitor. Gigi Becali a primit soluția: „Poate ajunge un jucător de top”

“Este o soluţie bună pentru noi şi chiar i-aş sugera lui Gigi Becali să nu mai caute un alt fundaş central, pentru că îl are în curtea proprie. Lixandru este jucătorul FCSB-ului şi are calităţi excelente. Dacă îşi vede de treabă poate ajunge un jucător de top”, a declarat Flavius Stoican la Metropola TV.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de la Tg. Jiu a comentat și meciul câștigat cu Gaz Metan, însă, a punctat că lupta din campionat este cea mai importantă: “Ne-am bucurat pentru calificarea în Cupă dar euforia a trecut. Pregătim atent meciul de campionat cu U Cluj. Dacă vom câștiga, luăm o opţiune serioasă pentru play-off şi scoatem din cursă, clar, o contracandidată”, a mai adăugat Stoican.

Viitorul Pandurii este pe locul secund în Liga 2, cu 26 de puncte acumulate în 14 partide, la 4 lungimi de undă în spatele liderului U Craiova 1948. La egalitate de puncte cu aceștia se află Rapid București, dar cu un golaveraj mai slab.

ADVERTISEMENT

Mihai Lixandru, un produs al academiei din Berceni

Mihai Lixandru s-a evidențiat la academia din Berceni a celor de la FCSB. Polivalent, jucătorul deținut de FCSB măsoară 1,84 poate evolua atât în rol de fundaș central cât și mijlocaș la închidere.

Construcția academiei de fotbal a fost un plan gândit cu 3 ani în urmă de FCSB pentru a se baza pe fotbaliști din curtea proprie: “Nu avem altă soluție decât să vindem 3-4 jucători, să aducem jucători de la echipa a doua, să facem proiectul Hagi, jucători cu 1.000-2.000-3.000 de euro salariu.

ADVERTISEMENT

Nu am facut eu academia, a facut-o nepotul meu, Vasi, și mi-a spus Meme ca a facut academie de valoare europeană”, declara Gigi Becali cu ceva timp în urmă.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – FCSB: 1,47 este cota pentru „total goluri: 2-4”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT