Fotbal intern

FCSB are liber să joace pe noul stadion din Ghencea. Anunțul făcut de un oficial de la CSA Steaua

10.08.2019 | 16:53
FCSB are liber sa joace pe noul stadion din Ghencea Anuntul facut de un oficial de la CSA Steaua

Florentin Dumitru, oficial la CSA Steaua, a dezvăluit că FCSB are liber să joace pe noul stadion din Ghencea, dar crede că o să fie un scandal imens între suporterii celor două formații. Mai mult, managerul sportiv al echipei din Liga 4 și-a propus ca roș-albaștrii să evolueze pe noua arenă în sezonul 2020 – 2021, toate acestea dacă gazonul o să fie gata pentru Campionatul European 2020.

FCSB are liber să joace pe noul stadion din Ghencea

”Iarba trebuie să fie perfectă. Vestiarele perfecte (n.r. – pentru a se antrena echipele la EURO). Restul, ce înseamnă tribunele, nu trebuie să fie gata. Când joc în divizia C, nu trebuie să am tribuna perfectă. Îmi trebuie 3.000 de oameni, ca sa pot să-i găzduiesc pe toţi suporterii. Când se va face stadionul, probabil şi noi vom fi la un alt nivel. Stadionul va fi al armatei”, a spus Dumitru, la  ProSport.

Întrebat dacă FCSB ar putea juca pe noua arenă din Ghencea, Florentin Dumitru a dezvăluit că stadionul va fi administrat de o societate nouă și că se dorește să se facă profit de pe urma ei. Astfel, stadionul va fi deschis pentru oricine dorește să o închirieze. ”Eu după câte ştiu, se va face o societate care va administra stadionul. Aia dacă vrea să facă profit, probabil va juca toată lumea. Nu cred că va avea loc, suporterii vor fi toţi cu CSA. Dacă joacă FCSB acolo şi vor veni suporterii Stelei, va ieşi scandal. Vom plăti chirie, nu vom avea nicio treabă că stadionul devine al nostru. Societatea va asigura profit din stadion”, a spus Florentin Dumitru.

Noul stadion din Ghencea. Sursă foto: CNI
Noul stadion din Ghencea. Sursă foto: CNI

Cum va arăta noul stadion din Ghencea:

  • capacitate – 31.254 de locuri
  • cost – 64.500.000 euro
  • suprafața de joc – 105 metri lungime, 68 metri lățime, gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă
  • peste 507 locuri de parcare
  • spații de antrenament pentru alte sporturi

În prezent FCSB joacă meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 de acasă pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, iar cele din Europa League le dispută pe arena Marin Anastasovici din Giurgiu. Gruparea patronat[ de Gigi Becali a jucat ultima dată pe stadionul din Ghencea pe 22 martie 2015, atunci când vicecampioana României, scor 4-1.