Fotbal intern

FCSB – Astra, meciul revanșei pentru Budescu și Alibec! „Killerii” au făcut show: Budi – două pase decisive, Denis – două goluri

23.11.2019 | 21:31
FCSB  Astra meciul revansei pentru Budescu si Alibec Killerii au facut show Budi  doua pase decisive Denis  doua goluri
ADVERTISEMENT

FCSB – Astra este cel mai interesant meci al acestei etape din campionatul României, într-un duel în care roș-albaștrii încearcă să continue forma excelentă din ultimele etape. Rezultatele echipei conduse de Bogdan Vintilă în ultimele 6 etape i-a dus în topul Europei, peste formații de top precum Barcelona, Liverpool, Real Madrid sau Bayern Munchen. Dar adversarii de sâmbătă sunt extrem de periculoși, conduși de Constantin Budescu și Denis Alibec.


  • (P) Cota BETANO FCSB – Astra: 3,65 este cota pentru „gol Alibec” în FCSB – Astra. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 noiembrie, ora 21:55/ Budescu și Alibec au fost decisivi din nou pentru Astra în meciul de pe Arena Națională. „Budi” a trimis încă o pasă inspirată, transformată în gol de Alibec în minutul 61.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 21:30/ Constantin Budescu și Denis Alibec au contribuit decisiv la golul egalizator al Astrei în duelul cu FCSB. Budescu a oferit un assist de senzație la golul marcat de Alibec în minutul 30 al jocului de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ

Budescu și Alibec, decisivi contra lui FCSB! Au marcat 6 goluri împotriva roș-albaștrilor

Iar cei mai buni jucători ai Astrei au jucat mereu bine împotriva lui FCSB. Mai mult, Budescu și Alibec au arătat și o formă excelentă în campionat, motiv pentru care au fost și convocați la echipa națională pentru meciurile decisive cu Suedia și Spania. Căpitanul Astrei nu a fost folosit deloc de Cosmin Contra în cele două partide, în timp ce Alibec a fost introdus pentru ultimele 20 de minute cu Suedia, când șansele României chiar și pentru un rezultat de egalitate erau infime.

Dar cât de buni sunt Budescu și Alibec împotriva lui FCSB? Cei doi au marcat în 6 rânduri împotriva roș-albaștrilor când evoluau la Astra, la fel ca acum, câte 3 goluri de fiecare. Alibec a fost omul meciului în duelul decisiv din play-off cu FCSB când giurgiuvenii au câștigat singurul titlu din istoria clubului, cu gol și penalty obținut. Mai mult, același Denis a reușit și două assisturi în cele 11 partide directe de până acum.

ADVERTISEMENT
  • 4 goluri și 3 asissturi a reușit Budescu în ultimele 4 partide la Astra
  • 2 goluri și 4 assisturi are Alibec în ultimele 4 meciuri din campionat

Alibec și Budescu, criticați constant la FCSB! Becali îl “vrea” iar pe căpitanul Astrei

Cele două vedete au și o ambiție în plus, mai ales că au evoluat la FCSB în trecut. Budescu a fost vândut pentru 2,5 milioane de euro la Al Shabab, dar a fost constant criticat. În ceea ce-l privește pe Alibec, declarațiile lui Becali au fost chiar mai dure, iar antrenorii de la acea vreme nici nu l-au mai folosit în finalul periplului la FCSB. A fost căpitan, dar patronul a încercat să scape de el, până la transferul la Astra Giurgiu. Ioan Niculae l-a readus la echipă pentru 1,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Iar acum, în stilul caracteristic, Gigi Becali a anunțat că îl vrea înapoi pe Budescu la echipă, chiar înaintea meciului direct. De foarte multe ori în trecut, Becali a făcut oferte la TV pentru cei mai buni jucători al următoarei adversare din campionat, iar acum s-a întâmplat identic, în urmă cu câteva zile. “Vreau un jucător care a mai fost la noi și pe care am primit 2,5 milioane de euro. Da, despre Budescu este vorba, vreau să joace atacant”, a spus Becali în stilul deja cunoscut.

Tamaș și Răduț au marcat împotriva FCSB

Astra este una dintre echipele din fotbalul românesc cu mulți jucători consacrați, iar unul dintre fotbaliștii exponențiali ai formației sunt Gabriel Tamaș și Mihai Răduț. Fundașul care a evoluat mult în străinătate, dar și la FCSB pentru scurt timp, are și el o ambiție în plus. A fost dat afară de la FCSB, iar Tamaș a reacționat dur în acel moment: “Am plecat de la o clonă”, spre bucuria rivalilor de la Dinamo. Acolo a și marcat golul victoriei, chiar pe Ghencea, într-un succes cu 1-0.

Chiar și Mihai Răduț, alt fost jucător de la FCSB, a marcat împotriva roș-albaștrilor și a oferit și un assist pe vremea când evolua la Pandurii. Iar “perla” din acest moment a lui Ioan Niculae, Valentin Gheorghe, are un gol și un assist în cele 8 confruntări directe cu formația lui Becali.

Ce au făcut vedetele Astrei cu FCSB:

  • Denis Alibec, 3 goluri și 2 assisturi în 11 meciuri
  • Constantin Budescu, 3 goluri în 14 meciuri
  • Gabi Tamaș, 1 gol în 6 meciuri
  • Mihai Răduț, 1 gol și 1 assist în 11 meciuri
  • Valentin Gheorghe, 1 gol și 1 assist în 8 meciuri
ADVERTISEMENT