Fotbal intern

FCSB, avantajată de ultima decizie UEFA! Detaliul neobservat din calendarul pe sezonul 2020-2021 din Liga Campionilor şi Europa League

18.06.2020 | 16:44
FCSB avantajata de ultima decizie UEFA Detaliul neobservat din calendarul pe sezonul 20202021 din Liga Campionilor si Europa League
ADVERTISEMENT

UEFA a stabilit miercuri calendarul pentru sezonul 2020-2021 din Liga Campionilor şi Europa League, iar FANATIK a descoperit un detaliu trecut neobservat şi care poate să o avantajeze pe FCSB. Forul continental a anunţat că meciurile din tururile preliminare se vor juca într-o singură manşă, excepţie fiind play-off-ul din Champions League.

În aceste condiţii, FCSB ar urma să aibă un parcurs mult mai uşor până în grupele Europa League. Drumul până în această fază ar fi format din 4 meciuri şi nu 8 aşa cum era în mod normal. UEFA nu a stabilit momentan criteriul prin care va alege echipele care vor juca pe teren propriu, însă sunt şanse mari ca echipele care sunt cap de serie să fie gazde.

ADVERTISEMENT

FCSB este echipa care are cel mai bun coeficient UEFA în România şi va fi cap de serie până în faza grupelor Europa League, aşa cum s-a întâmplat şi în sezoanele precedente. Astfel, dacă va prinde biletele pentru a doua competiţie continentală, formaţia lui Bogdan Argeş Vintilă va juca toate meciurile din preliminarii pe teren propriu.

UEFA o avantajează pe FCSB cu ultima decizie

FCSB are în prezent un coeficient UEFA bun (20,500 puncte) şi va fi cap de serie până în grupele Europa League, însă decizia ca meciurile să se joace într-o singură manşă poate fi o sabie cu două tăişuri pentru formaţia roş-albastră. În actualul sezon, echipa lui Bogdan Vintilă a câştigat un singur meci “acasă” în preliminariile din Europa League, 2-0 cu Milsami Orhei, însă este adevărat şi faptul că FCSB a evoluat la Giurgiu în cupele europene.

ADVERTISEMENT

FCSB va avea parte un adversar modest în turul 1 preliminar din Europa League, astfel că primul meci ar urma să fie o simplă formalitate. Problemele pentru vicecampioana României au apărut în play-off-ul din ultimele două sezoane, când Rapid Viena şi Vitoria Guimaraes au eliminat formaţia roş-albastră.

Drum dificil spre grupele Ligii Campionilor

CFR Cluj s-a distanţat la 7 puncte de FCSB după derby-ul din weekend şi are prima şansă la câştigarea unui nou titlu în Liga 1. Dacă vor obţine trofeul, clujenii vor juca în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor şi vor fi cap de serie datorită coeficientului UEFA de 12,500 puncte.

ADVERTISEMENT

Dacă va trece de acest tur, CFR Cluj nu va mai fi cap de serie în Liga Campionilor. Lucrurile vor sta altfel dacă echipa lui Dan Petrescu va coborî în Europa League, unde va juca pe ruta campioanelor, un parcurs care oferă şansa unor adversari accesibili.

Toamnă de foc pentru echipele care vor merge în cupele europene

Meciurile din preliminariile Ligii Campionilor şi Europa League vor începe la mijlocul lunii august, când este programat turul 1, fază în care vor intra toate echipele din România. În Champions League, play-off-ul se va juca în sistem tur-retur, meciurile urmând să fie programate pe 22-23 şi 29-30 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a anunţat calendarul pentru cele două competiţii, UEFA nu a precizat când sunt programte tragerile la sorţi pentru fiecare fază în parte, însă cu siguranţă că acestea vor fi împerecheate pe sistemul: turul 1 şi 2 / turul 3 şi play-off.

Calendarul pentru preliminariile din cupele europene

Liga Campionilor 2020-2021

  • turul 1 preliminar – 18-19 august
  • turul 2 preliminar – 25-26 august
  • turul 3 preliminar – 15-16 septembrie
  • play-off – 22-23 septembrie / 29-30 septembrie

Europa League 2020-2021

  • turul 1 preliminar – 27 august
  • turul 2 preliminar – 17 septembrie
  • turul 3 preliminar – 24 septembrie
  • play-off – 1 octombrie

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaş: 2,02 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT