Sport

FCSB, avantajată față de rivalele CFR Cluj și Universitatea Craiova! Cum l-a ajutat Edi Iordănescu pe Gigi Becali în lupta la titlu

FCSB este avantajată de convocările făcute de Edi Iordănescu. Roș-albaștrii au cei mai puțini jucători la echipele naționale în comparație cu rivalele și pot pregăti în liniște finalul campionatului.
21.03.2022 | 16:30
FCSB avantajata fata de rivalele CFR Cluj si Universitatea Craiova Cum la ajutat Edi Iordanescu pe Gigi Becali in lupta la titlu
Gigi Becali, Edi Iordănescu și sigla celor de la FCSB. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lupta la titlu se ascute după victoria celor de la FCSB în fața lui FC Argeș, scor 3-2. Roș-albaștrii mai au cinci puncte de recuperat față de rivala CFR Cluj, care a remizat alb pe terenul Farului Constanța.

FCSB, avantajată față de rivalele CFR Cluj și Universitatea Craiova! Are cei mai puțini jucători convocați

Edi Iordănescu a dat o mână de ajutor fostei sale echipe prin convocările pentru amicalele cu Grecia și Israel. FCSB are cei mai puțini jucători la acțiunile echipelor naționale, în comparație cu rivalele CFR Cluj și Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

La naționala mare, roș-albaștrii îi dau pe Florin Tănase și Octavian Popescu, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. La naționala U-21 au fost convocați Ștefan Târnovanu și Ianis Stoica, în timp ce la U-20 este Ovidiu Perianu. În total, cinci jucători de la FCSB la echipele naționale.

CFR Cluj și Universitatea Craiova dau câte șapte jucători în echipele naționale

Campioana CFR Cluj are patru jucători la naționala mare: Mario Camora, Cristi Manea, Andrei Burcă și Mihai Bordeianu, doi la naționala U-21: Claudiu Petrila și Daniel Birligea și unul la U-20: portarul Otto Hindrich. Un total de șapte jucători vor fi la naționale.

ADVERTISEMENT

Și Universitatea Craiova dă mulți fotbaliști la echipele naționale. Oltenii îi trimit pe Nicușor Bancu și Andrei Ivan la prima reprezentativă, iar la U-21 au fost convocați nu mai puțin de patru jucători: Ștefan Baiaram, Alexandru Cîmpanu, Jovan Markovic și Vladimir Screciu. La U-20 a fost convocat Ionuț Mitran. În total, șapte jucători ai lui Reghe.

Darius Olaru, menajat de Edi Iordănescu: “Îi aşteptăm pe Olaru și pe Coman să își recapete forma dinaintea accidentărilor”

Un nume important lăsat de Edi Iordănescu în afara listei este Darius Olaru. La ora actuală unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 1, Olaru revine după o accidentare și selecționerul a decis să îl lase să se pregătească alături de echipa de club, ceea ce poate reprezenta un avantaj important pentru FCSB în lupta pentru titlu:

ADVERTISEMENT

“Avem așteptări pentru că există valoare și potențial. De aceea, îi așteptăm să revină după accidentări pe Tudor Băluță și Florin Andone, iar pe Olaru și pe Coman să își recapete forma dinaintea accidentărilor”, a motivat selecționerul absența lui Olaru.

Darius Olaru este un om crucial pentru FCSB, iar asta s-a văzut în meciurile cu Farul și FC Argeș, când mijlocașul, deși nerefăcut complet, a evoluat excelent. Faptul că el se poate pregăti în următoarele săptămâni alături de echipă și să revină la forma maximă este un atu pentru echipa lui Petrea.

ADVERTISEMENT

Atenţionarea lui Tavi Popescu: “Colegii care au rămas, trebuie să se pregătească cât mai bine și să fim acolo, în spatele celor de la CFR Cluj”

De altfel, Octavian Popescu, unul dintre jucătorii convocați, a atras atenția asupra importanței pregătirii în pauza meciurilor internaționale, spunând că jucătorii care au rămas alături de echipă trebuie să se antreneze cât mai bine în această perioadă astfel încât echipa să fie și mai puternică:

“Sunt foarte fericit că a venit și convocarea. Sper să joc bine și acolo. Într-un fel, mă așteptam să fiu convocat, dar nici chiar așa de repede. Acum vine pauza, trebuie să ne pregătim cât mai bine, colegii care au rămas, trebuie să se pregătească cât mai bine și să fim acolo, în spatele celor de la CFR Cluj. 

M-a felicitat toată lumea și sunt foarte fericit. Mulțumesc domnului selecționer pentru că a avut încredere în mine să mă convoace. Pentru mine ar fi foarte important să intru să joc 5-10 minute. Dacă o să am ocazia, o să încerc și șuturile”, a spus Octavian Popescu la finalul meciului cu FC Argeș.

FCSB poate juca “finala” campionatului cu CFR Cluj!

După pauza meciurilor internaționale, FCSB va juca pe teren propriu împotriva Universității Craiova, în timp ce liderul CFR Cluj va întâlni FC Argeș, în Gruia. Dacă roș-albaștrii mai recuperează din diferență, este posibil ca ultima etapă să se joace cu titlul pe masă. Atunci se joacă FCSB – CFR Cluj.

  • 7 jucători au cei de la CFR Cluj convocați la echipele naționale
  • 5 puncte are avans CFR Cluj în fața celor de la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,88 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT