Fotbal intern

FCSB – Botoșani 1-1. Adio titlu! Trupa lui Bogdan Vintilă, nicio victorie de la restartul Ligii 1. Explicațiile antrenorului. Video

FCSB  Botosani 11 Adio titlu Trupa lui Bogdan Vintila nicio victorie de la restartul Ligii 1 Explicatiile antrenorului Video
ADVERTISEMENT

FCSB și FC Botoșani au terminat la egalitat, 1-1, partida de pe Arena Națională și lasă în continuare deschisă lupta pentru ocuparea locului 3 în play-off, care ar asigura accesul în Europa League în cazul în care formația patronată de Gigi Becali nu va câștiga Cupa României.

În urma acestui nou rezultat negativ, al patrulea consecutiv, echipa antrenată de Bogdan Vintilă a pierdut aproape matematic orice șansă la titlu, fiindcă distanța de 11 puncte față de liderul Universitatea Craiova nu mai poate fi recuperată decât printr-o minune.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat de egalitate, FC Botoșani păstrează șanse reale la locul 3, mai ales că pentru FCSB urmează două partide infernale, în deplasare cu Universitatea Craiova și pe teren propriu cu CFR Cluj.

S-a terminat partida FCSB – FC Botoșani 1-1. Ambele echipe acumulează 28 de puncte și egalează Astra în clasament.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 4 iulie, ora 23:24 / Antrenorul echipei FCSB, Bogdan Vintilă, a pus remiza din meciul cu FC Botoșani pe eliminarea rapidă a lui Iulian Cristea și pe risipa de efort a jucătorilor săi.

”Azi am avut un joc special, pentru că am rămas în 10 din primele minute, iar după aceea, desfăşurarea partidei a fost una cu o risipă foarte mare de efort, cu spaţii mari şi a fost un joc pe contre, în care consider că am avut ocaziile mai mari şi puteam să mai marcăm.

ADVERTISEMENT

Miercuri avem un alt joc, returul de Cupă, cu Dinamo, şi trebuie să ne pregătim pentru el. Trebuie să învăţăm ce avem de învăţat din acest meci, pentru că e un joc special să joci în 10 din primele 15 minute. Trebuie să fi mai pragmatic, atât, şi să faci un sacrificiu fizic peste medie, pentru că în momentul în care rămâi în 10 e mai mult de alergat, chiar dacă şi adversarul a rămas în 10.

Nu cred că duc lipsă de un număr 9, îl am pe Adi Petre, un atacant  foarte bun, un atacant care, pe lângă faptul că pune presiune pe fundaşi, crează şi spaţii pentru ceilalţi colegi şi reuşesc să marcheze. Nu consider că ducem lipsă de atacant, de un veritabil număr 9. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem răbdare şi încredere în capacitatea lui şi în potenţialul lui. Eu sunt încrezător că după acest joc ei vor înţelege mult mai bine ce au de făcut pe viitor, pentru că trebuie să înveţi. Sunt tineri, e o echipă tânără şi trebuie să înveţe din asemenea lucruri.

În asemenea momente, trebuie să laşi la o parte orice orgoliu, trebuie să laşi capul în pământ, să pui mâna să munceşti şi să te sacrifici pentru echipă. Eu cred că au făcut un efort peste medie azi şi vreau să-i felicit pentru atitudine şi pentru faptul că au reuşit să ducă un asemenea meci până la capăt şi chiar puteam câştiga pe final.

Asta e o problemă a clubului, mai avem o lună din acest campionat, în care mai avem etape de campionat şi de Cupă. Trebuie să le luăm rând pe rând, pas cu pas şi ce va fi peste 3 luni vom vedea. Cei din conducere ştiu mult mai bine de ofertele care sunt pentru jucătorii noştri.

Coman a venit după o perioadă de pauză şi nu am vrut să forţăm, mai ales că am rămas în 10. Mai avem meciuri de jucat, nu am vrut să risc absolut nimic, pentru că puteam să-l forţăm şi să se rupă iar şi atunci am preferat să joace doar 55-60 de minute.

Ca orice club, avem strategia pregătită pentru viitor, dar acestea sunt lucuri interne, pe care nu cred că le pot comenta public în acest moment. Vreau doar să spun că avem aceşti jucători sub contract în acest moment şi cu ei vom merge până la finalul campionatului.

Ce va veni pe urmă, vom vedea, dar în acest moment e prematur să spun că vor veni anumiţi jucători, atât timp cât eu intru în vestiar şi vorbesc cu aceştia şi vă daţi seama că pe urmă o să spună că nu mă mai bazez pe ei, dar nu e aşa. Avem nevoie de toţi jucătorii.

Ce consider eu că mai trebuie adus sunt jucători care să întărească cumva echipa, atât. În funcţie de ce jucători tineri confirmă şi rămân în continuare, pentru că şi în funcţie de aceste posturi, pe care le oferă copiii, putem să ştim ce mai putem să aducem sau nu.

Nu cred că e surprinzător transferul lui Briceag, e un fotbalist profesionist. N-am nicio problemă, a semnat, e un bun al echipei, e un jucător care joacă fundaş stânga, fundaş central, fundaş central stânga, joacă şi în 3, şi în 4. E un jucător care poate să aducă un plus”, a spus Vintilă.


UPDATE, 4 iulie, ora 22:19 / Marius Croitoru, antrenorul echipei FC Botoșani, era nemulțumit de prestația elevilor săi în prima parte a meciului, considerând că au arătat prea mult respect adeversarilor: „Băieții s-au speriat în primele 15 minute, au arătat prea mult respect față de FCSB. Este un rezultat bun pentru noi, sperăm în continuare la cupele europene, mai ales că avem și varianta ca FCSB să câștige Cupa României. Le doresc să se convcentreze pe acest obiectiv și să ia trofeul. Noi încă suferim din punctul de vedere al prospețimii, e greu să joci 4 meciuri în două săptămâni.”


UPDATE, 4 iulie, ora 22:16 / Mijlocașul Dennis Man a declarat că în acest moment este prea supărat pentru a se gândi la un transfer în străinătate.

”Am pierdut punte prea ușor. Nu înțeleg ce se întâmplă, pentru că începem bine, dar apoi luăm gol ușor și nu ne mai putem face jocul. Doream să începem bine play-off-ul, să ne batem la titlu, dar din păcate nu ne-a ieșit nimic. Acum ne mai rămâne doar Cupa.

Este vina noastră, nu a antrenorului, nu a patronului. Nu ne regăsim. Sunt prea supărat să mă gândesc la un transfer. Nu îmi trece prin cap să plec. Ne dorim să câștigăm Cupa pentru a salva sezonul. Nu se știe niciodată ce ne rezervă meciul retur cu Dinamo, dar vom intra pe teren pentru a câștiga”, a spus Man.

Florinel Coman: ”A fost un meci foarte bun, iar dacă rămâneam în 11 puteam câștiga acest meci. În 10 a fost un efort prea mare, a trebuit să alergăm mai mult. Am vorbit cu Mister înainte de meci și mi-a spus că voi juca doar 60 de minute.

Echipa face meciuri proaste, nu reușim să ne trezim. O victorie ne-ar da încredere, dar totul merge prost de la meciul pierdut la Cluj, acolo unde nu trebuia să fim învinși. Nu ne regăsim. Trebuie să fim atenți la returul cu Dinamo să nu ne facem meciul greu.

Îi doresc lui Dennis să fac pasul în străinătate, cred că ar face față. Avem vârg, îl avem pe Adi Petre, dar îi mai trebuie timp să se acomodeze cu jocul nostru. Cred că sezonul viitor va fi decisiv pentru noi. Anul viitor este obligatoriu să luăm titlul”.


UPDATE, 4 iulie, ora 22:05 / Mijlocașul echipei FC Botoșani, Enriko Papa, consideră că a fost eliminat gratuit de arbitrul Marius Avram.

”Am fost eliminat gratuit, arbitrul trebuia săp dea galben pentru simulare, nu mie al doilea galben. L-a dat în compensație cu eliminrea lui Cristea. Îmi pare rău că nu voi putea juca în meciul cu Astra”, a declarat Papa.


Min. 89: Triplă schimbare la oaspeți: ies Babunski, Askhovski și Dugandzic, intră Fili, Ebenhofer și Carlone.

Min. 87: Ratare imensă a gazdelor, dar șutul lui Crețu este blocat de Chindriș.

Min. 70: Adrian Petre este înlocuit cu Ionuț Vână.

Min. 68: Schimbare la FC Botoșani: iese Keyta și intră Câmpanu.

Min. 54: Florinel Coman este înlocuit cu Cristian Dumitru.

Min. 48: Incursiune frumoasă pe partea dreaptă a lui Askhovski, dar șutul macedoneanului este respins de Vlad.

Min. 46: Moruțan intră în locul lui Olaru.

S-a terminat prima repriză.

Min. 30: Enriko Papa vede al doilea cartonaș galben pentru un fault asuprea lui Florinel Coman și este eliminat.

Min. 22: GOOOOL FC BOTOȘANI! Alexandru Țigănașu aduce egalarea cu o torpilă de la 30 de metri.

Min. 16: Iulian Cristea este eliminat pentru un fault în postură de ultim apărător comis la marginea careului asupra lui Keyta.

Min. 13: GOOOOL FCSB! Florinel Coman înscrie cu un șut de la marginea careului.

Min. 9: Adrian Petre șutează periculos de la marginea careului, mingea se duce puțin peste poarta lui Pap.

START DE MECI. VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

UPDATE, 4 iulie, ora 20:00 / Fluier de start al partidei FCSB – FC Botoșani. Înaintea acestui meci, cele două e chipe ocupă pozițiile 4 și 5 în clasament, ambele cu 27 de puncte.


UPDATE, 4 iulie, ora 18:36 / Iată primul „11” trimis în teren de cei doi antrenori, Bogdan Vintilă și Marius Croitoru:

  • FCSB: Vlad – Crețu, Miron, I. Cristea, Panțîru – Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase – Man, Ad. Petre, Fl. Coman. Rezerve: R. Udrea – Moruțan, Vînă, C. Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Ad. Niță. Antrenor: Bogdan Vintilă 
  • FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Papa, Ed. Florescu – Keyta, Babunski, Askhovski – Dugandzic. Rezerve: Hankic – Carlone, Patache, Cîmpanu, Ofosu, Ebenhofer, Holzmann, Fili, D. Croitoru. Antrenor: Marius Croitoru

UPDATE, 4 iulie, ora 18:28 / Avem formația de start a FCSB-ului pentru meciul cu FC Botoșani. Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate încă de ieri, Florinel Coman și-a revenit și este titular.


UPDATE, 4 iulie, ora 13:28 /  Bogdan Vintilă se pregătește de meciul cu FC Botoșani printr-o metodă unică și anume prin citate inspiraționale ale părintelui Arsenie Papacioc.

„Nu te teme de cei care te bârfesc; nu merită să te lupți cu ei…Liniștea și zâmbetul tău îi poate zâpăci pe toți!”, e citatul postat de antrenorul FCSB-ului pe rețelele de socializare.

Citatul postat de Bogdan Vintilă. Sursă foto: Facebook
Citatul postat de Bogdan Vintilă. Sursă foto: Facebook

Meciul FCSB – Botoșani are loc sâmbătă, 4 iulie, cu începere de la ora 20:00 pe Arena Națională din București, în cadrul etapei a 6-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1. Înaintea acestei etape, nici una dintre cele două echipe nu se află pe podium. FCSB ocupă locul 4, iar Botoșani poziția a cincea, la egalitate de puncte, 27.

Pe locul 3 se află Astra Giurgiu, echipă care are interdicție de la UEFA pentru a participa sezonul viitor în cupele europene. Asta înseamnă că, în cazul în care FCSB ar câștiga Cupa României, echipa lui Vintilă și cea botoșăneană vor participa în cupele europene, indiferent de locul pe care vor termina în play-off. Dacă nu, doar locul 3 asigură prezența în ediția viitoare a Europa League.

Judecat prin această prismă, duelul de pe Arena Națională dintre FCSB și Botoșani devine un soi de finală pentru locul 3 sau pentru ultima poziție europeană. Botoșani a câștigat etapa trecută 2-0 la Mediaș și a obținut primul succes din istoria echipei în play-off, unde a ajuns anul acesta în premieră.

FCSB – Botoșani Live Stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida FCSB – Botoșani se joacă sâmbătă, 4 iulie, de la ora 20:00, pe Arena Națională, în etapa a 6-a a play-off-ului. Meciul este televizat în direct pe programele Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus, însă mai aveți și oportunitatea de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări jocul în format LIVE VIDEO.

La FCSB este destul de multă tensiune și la nivel de conducere și în vestiar. Antrenorul Bogdan Vintilă a primit un ultimatum de la Gigi Becali: bate Botoșani sau va pleca! FCSB își poate atinge obiectivul de a se califica în Europa League în două moduri: fie termină pe locul 3, fie câștigă Cupa României, unde se profilează după prima manșă a semifinalelor un meci FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe pentru trofeu.

Sunt în continuare multe absențe la FCSB

În vestiar, antrenorul Bogdan Vintilă a pierdut total controlul, jucătorii refuzând să se mai pregătească sub comanda sa după eșecul de la Giurgiu, unde FCSB a avut 2-0 după nici i jumătate de oră, dar a cedat cu 3-2. În plus, sunt în continuare numeroase probleme de lot. Dar au făcut și o achiziție, Marius Briceag de la Craiova.

Fundașii laterali Soiledis și Panțâru rămân out, la fel și Nedelcu, Lucian Filip și Oaidă. Vestea excelentă este revenirea atacantului Florinel Coman, care are mari șanse să joace din primul minut contra moldoveenilor.

La Botoșani un nou caz de coronavirus

Botoșani, al cărei patron este cel mai bun amic cu Gigi Becali, a uitat de amiciție și vrea victoria pentru a prinde Europa League. Nu va fi prezent mijlocașul argentinian Jonathan Rodriguez, rămas în izolare la Botoșani, după ce a fost depistat cu COVID 19. Din fericire el nu a apucat să intre în programul de pregătire al lotului lui Marius Croitoru.

Cu toate absențele din lotul FCSB casele de pariuri nu uită că Botoșani a scos doar în acest play-off acasă, 2-2, un egal cu bucureștenii, în rest predându-se necondiționat și acordă cotă de 2.00 la victorie gazdelor și 3,70 moldovenilor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,68 este cota pentru „gazdele deschid scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT