Sport

FCSB, cale liberă pentru transferul unui atacant! Fotbalistul dorit de Gigi Becali a rămas liber de contract

FCSB are cale liberă să îl transfere pe Pavol Safranko. Atacantul slovac a rămas liber de contract, clubul Mamelodi Sundowns anunţând rezilierea dintre cele două părţi.
25.08.2022 | 13:12
FCSB cale libera pentru transferul unui atacant Fotbalistul dorit de Gigi Becali a ramas liber de contract
Pavol Safranko - Gigi Becali şi FCSB. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Fb/Pavol Safranko
ADVERTISEMENT

FCSB este în căutarea unui atacant şi Pavol Safranko este cap de listă pentru patronul Gigi Becali. Patronul a declarat în repetate rânduri că vrea să îl transfere pe slovac la FCSB, iar în acest moment roş-albaştrii au cale liberă.

FCSB, cale liberă pentru transferul lui Pavol Safranko! Atacantul a rămas liber de contract

Clubul din Africa de Sud, Mamelodi Sundowns a anunţat rezilierea contractului cu Pavol Safranko. Deşi mai avea contract cu echipa africană, Safranko a fost pus pe liber din cauza unei reguli din campionat, care permite unei echipe să aibă doar 5 jucători străini pe foaie.

ADVERTISEMENT

“Mamelodi Sundowns confirmă că s-a despărțit de atacantul slovac, Pavol Šafranko. Atacantul în vârstă de 27 de ani s-a alăturat lui Sundowns sezonul trecut de la Sepsi OSK din România și a avut un total de 29 de apariții reuşind 9 goluri.

Pavol, care a fost un profesionist desăvârșit pe tot parcursul șederii sale la Sundowns, este liber să se alăture clubului ales de el, iar familia Sundowns îi urează toate cele bune în eforturile sale fotbalistice”, se arată în comunicatul sud-africanilor.

ADVERTISEMENT

Transferul a căzut pentru că FCSB nu voia să plătească o sumă de transfer: “E încheiat pentru că e sub contract şi noi nu avem…”

Roş-albaştrii au avut o primă tentativă de a-l aduce pe Safranko la FCSB în finalul lunii iulie. FANATIK a scris despre motivele pentru care afacerea a căzut, fotbalistul mai având la vremea respectivă doi ani de contract cu sud-africanii, iar FCSB nu voia să plătească o sumă de transfer:

“Ne trebuie un număr 9 puternic, un jucător cu mai multă experienţă. D-aia şi vorbisem pentru Safranko, dar e un capitol încheiat. Absolut! E încheiat pentru că e sub contract şi noi nu avem… Ne-a anunţat că e sub contract, n-am mai discutat”, a spus atunci Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

Însă, acum Pavol Safranko este jucător liber de contract şi dacă se va înţelege cu Gigi Becali poate deveni noul atacant al celor de la FCSB. Oficialii roş-albaştrilor au precizat că mai vor să aducă la echipă un fundaş central şi un vârf.

Nicolae Dică, soluţii puţine în atac! Andrei Dumiter, accidentat, Ianis Stoica este ieşit din formă

Nicolae Dică îi are la dispoziţie pe postul de atacant central pe Bogdan Rusu, Ianis Stoica şi Andrei Dumiter. Însă, Dumiter este scos din circuit de o accidentare de lungă durată, iar Ianis Stoica nu se regăseşte în acest debut de sezon.

ADVERTISEMENT

Pavol Safranko a evoluat în SuperLiga, între 2019 şi 2021, când a fost legitimat la Sepsi OSK. A fost transferat de covăsneni de la Aalborg pentru 120.000 de euro şi vândut, doi ani mai târziu, cu 700.000 de euro la Mamelodi Sundowns.

  • 27 de ani are Pavol Safranko
  • 800.000 de euro este cota de piaţă a atacantului slovac

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 14,00 este cota pentru „FCSB se califică în prelungiri” la Viking  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT