Sport

FCSB, cea mai valoroasă echipă din Liga 1! Care sunt cei mai bine cotați jucători

Deși CFR e campioana României, FCSB e cea mai valoroasă echipă din Casa Pariurilor Liga 1, iar FANATIK prezintă și topul celor mai bine cotați jucători.
06.07.2021 | 11:56
FCSB cea mai valoroasa echipa din Liga 1 Care sunt cei mai bine cotati jucatori
FCSB, cea mai valoroasă echipă din Liga 1! Care sunt cei mai bine cotați jucători
ADVERTISEMENT

Cunoscutul site transfermarkt.com a actualizat cotele cluburilor din Liga 1 și implicit ale jucătorilor, iar suporterii din România ar putea avea surprize legate de acest top.

Noul sezon 2021-2022 din Casa Pariurilor Liga 1 va debuta pe data de 15 iulie, iar FANATIK a publicat programul complet al campionatului precum și datele în care vor avea loc cele mai importante meciuri din acest an.

ADVERTISEMENT

FCSB e mai valoroasă ca CFR Cluj. Cum stau cele două echipe din Craiova, Dinamo sau Rapid

Vicecampioana României, FCSB, e mai valoroasă decât campioana CFR Cluj! Acest lucru e puțin surprinzător, ținând cont că echipa lui Dinu Todoran l-a pierdut pe cel mai bine cotat jucător din Liga 1, Dennis Man, vândut în Serie A la AC Parma.

Astfel, echipa lui Gigi Becali e evaluată la nu mai puțin de 32,53 milioane de euro, cu cinci milioane mai mult decât noua echipă a lui Marius Șumudică, CFR Cluj. Ardelenii au avut cea mai importantă campanie de achiziții din ultimii ani, însă chiar și așa nu se pot apropia de bucureșteni, o echipă cu jucători tineri ale căror cote au crescut mult în ultimul sezon.

ADVERTISEMENT

Podiumul este bineînțeles completat de Universitatea Craiova, care e la o distanță uriașă de nou promovata din oraș, echipa lui Adrian Mititelu. Oltenii lui Marinos Ouzounidis sunt evaluați la 27,45 milioane de euro, foarte aproape de CFR Cluj, iar patronul Mihai Rotaru își freacă mâinile de bucurie. Pe de altă, rivalii din oraș sunt la coadă acestui clasament și au un lot evaluat la doar 5,29 milioane de euro, penultima din Liga 1, după CS Mioveni.

Dinamo e la un pas de play-off în ciuda problemelor financiare

Deși Dinamo se confruntă cu grave probleme financiare, „câinii” ar fi la un pas să prindă playoff-ul, dacă s-ar juca în funcție de cotele jucătorilor. Haita „câinilor” e evaluată la 7,89 milioane de euro, foarte aproape de locul șase în acest top, FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Rapidul e o altă echipă care a avut o campanie de achiziții „furtunoasă”. În Giulești au venit jucători cu mare experiență precum Crepulja, Dragoș Grigore sau Cristi Săpunaru, iar giuleștenii se tranformă într-o echipă cu pretenții deși este nou promovată. Lotul lui Mihai Iosif este evaluat la 6,37 milioane de euro și e pe locul 12 în acest top. Asta spune mult despre pretențiile Rapidului pe termen mediu.

Politica celor de la Academica Clinceni este cu atât mai lăudabilă cu cât ilfovenii au un lot evaluat la doar 5,98 milioane de euro, doar Craiova lui Mititelu și CS Mioveni fiind mai slab cotate. Cu toate astea, Clinceniul a terminat campionatul pe locul cinci.

ADVERTISEMENT

Cum arată clasamentul complet al celor mai valoroase echipe din Liga 1

Echipele din Casa Pariurilor Liga 1 și valoarea loturilor conform transfermarkt.com
Echipele din Casa Pariurilor Liga 1 și valoarea loturilor conform transfermarkt.com.

Care sunt cei mai scumpi jucători din Liga 1

Alexandru Cicâldău e cel mai bine cotat jucător din Liga 1, fiind evaluat la 6,5 milioane de euro, deși are doar 23 de ani. Mijlocașul „leilor” a jucat 43 de meciuri în sezonul precendent, în care a reușit 12 goluri și patru pase de gol. Mai are contract cu Universitatea Craiova până pe 30 iunie 2022.

FCSB are doi jucători în top trei. Este vorba despre Florinel Coman, evaluat la cinci milioane de euro, respectiv căpitanul Cristi Tănase, care are o cotă similară. Florinel Coman a reușit două goluri și opt assist-uri în 22 de meciuri, fiind însă o perioadă destul de lungă accidentat, în timp ce Florin Tănase a fost golgheterul campionatului cu 24 de goluri, depășind recordul lui Raul Rusescu și Claudiu Răducanu, care au reușit 21 de goluri.

FCSB îl mai are în top zece pe Darius Olaru, care e evaluat la 3,5 milioane de euro. CFR Cluj mai are și ea trei jucători: Andrei Burcă ( 3,3 milioane de euro), Cristi Manea (2,4 milioane de euro) și Alexandru Păun (1,8 milioane de euro), în timp ce U Craiova e reprezentată de Nicușor Bancu (2,0 milioane de euro) și Elvir Koljic (1,7 milioane de euro).

Top 10 cel mai bine cotați jucători din Liga 1

Top 10 cel mai bine cotați jucători din Liga 1 conform transfermarkt.com
Top 10 cel mai bine cotați jucători din Liga 1 conform transfermarkt.com.
  • 32,53 milioane de euro e cota FCSB-ului, cea mai bine cotată echipă din Liga 1
  • 6,5 milioane de euro e cota lui Alexandru Cicâldău, cel mai scump jucător din Liga 1
ADVERTISEMENT