Sport

Amicale de iarnă în SuperLiga. CFR Cluj, 2-2 cu Heidenheim în ultimul meci din Spania

Echipele din SuperLiga s-au reunit şi au început pregătirea pentru a doua parte a sezonului 2022-2023. Ce meciuri amicale au fost programate.
16.01.2023 | 17:56
Amicale de iarna in SuperLiga CFR Cluj 22 cu Heidenheim in ultimul meci din Spania
CFR Cluj a remizat, 2-2, cu Heidenheim, în ultimul amical jucat în Spania. Foto: facebook CFR Cluj
ADVERTISEMENT
16-01-2023
16:09

CFR Cluj - Heidenheim 2-2 (Yuri 57, Janga 80/ Țîru 26 - autogol, Thomalla 84)

Min.90: Final de meci.

Min.84: GOOOL Heidenheim. Denis Thomalla restabilește egalitatea.

Min.80: GOOOL CFR. Deac execută o lovitură liberă, mingea este respinsă de fundași până la căpitanul campioanei, care pasează decisiv pentru Janga, iar acesta finalizează. 

Min.57: GOOOL CFR Cluj. Deac execută perfect o lovitură de colț, iar Yuri egalează cu o lovitură de cap.

Min.46: Start repriza secundă.

Min.45: Final de primă repriză.

Min.26: GOOOL Heidenheim. Țîru a încercat să respingă o minge săltată peste apărarea noastră, dar aceasta a ajuns în propria poartă

Min.1: Start meci.

CFR Cluj joacă ultimul amical din Spania contra lui Heidenheim, formație clasată pe locul 3 în 2.Bundesliga. Formula de start a campioanei României: Scuffet – Manea, Țîru, Yuri, Burcă, Braun – Muhar, Boateng, Deac – Yeboah, Bîrligea.

15-01-2023
18:35

Victorie clară pentru CFR Cluj împotriva jucătorilor fără echipă din Spania

În al treilea meci din cadrul turneului de pregătire de la Oliva Nova, CFR Cluj a întâlnit Seleccion AFE Futbol (selecționata jucătorilor fără echipă), de care a trecut cu un categoric 3-0.

Golurile echipei ardelene au fost marcate de Bordeianu (19 pen.), Hammershoy-Mistrati (76) și de noua achiziție Krasniqi (86).

Dan Petrescu a început meciul în formula Sava – Peteleu, Billong, Kolinger, Camora – Hoban, Itu, Bordeianu – Roger, Janga, Maglica. Pe parcurs, au mai intrat Bălan, Krasniqi, Cvek, Malele, Roger, Itu, Hoban, Billong, Petrila, Vito, Fica, Fofana.

15-01-2023
11:55

Universitatea Craiova - Partizan 1-1 (A. Ivan pen. 77 / Pavlović pen. 10)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. Universitatea Craiova a remizat, scor 1-1 cu Partizan Belgrad în ultima partidă amicală din Antalya. Andrei Ivan, de la punctul cu var, a înscris singurul gol al oltenilor. 

Min. 77: GOOOL Universitatea Craiova! Oltenii au obținut o lovitură de la 11 metri dictată de arbitrul de la tușă. Andrei Ivan l-a învins pe portarul advers cu un șut în colțul din stânga porții. 

Min. 10: GOOOL Partizan! Sârbii au deschis scorul prin Pavlović care l-a învins pe Arlauskis de la punctul cu var. 

Min. 1: Partida a început!

Universitatea Craiova: Arlauskis – Căpățînă, Papp, Mitrea, Vătăjelu – Roguljic, Crețu, Nistor, Screciu, Ivan – Markovic. Rezerve: Lazar, Găman, Sala, Zajkov, Benga, Vînă, Rivaldinho, Hanca, Cîmpanu, Danciu. Antrenor: Eugen Neagoe. 

Partizan Belgrad: Lukač, Živković, Marković, Saničanin, Urošević, Fejsa, Andrade, Jevremović, Menig, Baždar, Pavlović. Antrenor: Gordan Petrić.

14-01-2023
19:28

Victorie pentru U Cluj în ultimul amical din Antalya

Universitatea Cluj a trecut cu brio ultimul test din cantonamentul de iarnă. Jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău au câștigat cu 4-2 meciul amical împotriva lui FC Schaffhausen. 

Echipa trimisă în teren de Sabău: Iliev – Vlădoiu, Miron, Ispas, Pițian, Briceag, Bic, Remacle, Chipciu, Thiam,  Stoica. Au mai jucat în repriza a doua Ilie, Ze Gomes, Bălan, Pires, Filip, Oancea și Fulop.

Thiam și Bic i-au pus pe ardeleni în avantaj încă din minutul 10, iar elvețienii au reușit să întoarcă partida și au egalat la doi din penalty în minutul 43. Ispas a marcat două minute mai târziu cu un șut excelent de la 25 de metri. Ultimul gol al partidei a fost înscris de Chipciu în minutul 69, care a fost apoi și eliminat.

14-01-2023
17:59

Nicolae Dică, primul meci la CS Mioveni

Nicolae Dică a debutat la Mioveni cu o remiză împotriva celor de la FC U Craiova 1948, scor 1-1. Golurile au fost marcate de Carnat (min. 17) și Grigore (min. 45). La argeșeni a debutat și Bogdan Rusu, fostul atacant al FCSB. 

CS Mioveni: Greab – Rădescu, Scarlatache, Garutti, Șerbănică – Antal, Lixandru, Panait, Pop, Carnat – Buziuc. Au mai jucat: Burlacu, Balaur, Toma, Rusu, Coșereanu, Guțea, Matei, Ene. Antrenor: Nicolae Dică.


FC U Craiova: Burău – Negru, Paramatti, Grigore, Huyghebaert, Albu, Asamoah,Baeten, Bauza, Bahassa, Blănuță. Rezerve: Mogoșanu, Popa, Papadopoulos, Van Durmen, Blidar, Zanfir, Chițu, Enache, Achim, Ibrahim, Marquet, Sofianu. Antrenor: Nicolo Napoli

14-01-2023
17:11

Universitatea Craiova - Widzew Lodz 1-0

Universitatea Craiova și-a anulat meciul cu Slask Wroclaw, înlocuită cu Widzew Lodz. Echipa lui Eugen Neagoe a reușit să câștige cu 1-0, după un gol reușit de Rivaldinho în minutul 38, din pasa lui Cîmpanu.

Polonezii au avut și ei un gol, anulat însă, în minutul 50, pe motiv de ofsaid.

Cum a arătat primul 11 al Universității Craiova

Laurențiu Popescu- Ivan Martic, Valerică Gaman, Raul Silva, Denis Benga – Sergiu Hanca, Alex Mateiu, Marian Danciu- Alex Cîmpanu, Rivaldinho, Alex Ișfan.

În repriza a doua au evoluat și Elvir Koljic, Ionuț Vînă, Gjoko Zajkov, David Sala și David Lazar.

13-01-2023
17:44

UTA Arad, victorie concludentă în Antalya

Echipa UTA Arad a învins, scor 3-0, formația FC Kyzylzhar din Kazahstan, în ultimul meci amical disputat în stagiul de pregătire din Antalya.

Golurile arădenilor au fost marcate de Keșeru, Barbosa și Postolachi. Antrenorul Laszlo Balint a început partida în următoarea formulă: Fl. Iacob – Chindriș, Benga, Hoxhallari – Dobrescu, Batha, Cascini, R. Pop, Ubbink – Barbosa, Keșeru.

13-01-2023
17:05

FC Voluntari, succes în ultimul amical din Turcia

Echipa FC Voluntari a învins, scor 2-0, formația FC Zhetysu din Kazahstan, în ultimul meci amical jucat în stagiul de pregătire din Antalya.

Golurile ilfovenilor au fost marcate de Cristian Costin (41) și Marcelo Lopes (46).

Antrenorul Liviu Ciobotariu a început partida în următoarea formulă: Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – C. Costin, Rață, Sigurjonsson, Aliji – Merloi, Damașcan, Nemec. În repriza secundă au mai evoluat: Jesus Fernandez, Meleke, Marcelo Lopes, Răduț, Tavares, Dumiter, D. Andrei, Florea, Andreș, A. Vlad.

13-01-2023
17:01

U Cluj a încheiat stagiul din Antalya cu o victorie

Echipa Universitatea Cluj s-a impus, scor 4-2, în ultimul meci amical disputat în cantonamentul din Antalya, împotriva formaţiei FC Schaffhausen, locul 8 în liuga a doua din Elveția.

Golurile clujenilor au fost înscrise de Thiam (2), Bic (7), Ispas (45) şi Chipciu (69).

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a început meciul cu următoarea formulă de echipă: Iliev – Vlădoiu, Miron, Ispas, Piţian – Briceag, Bic, Remacle – Chipciu, Thiam, Stoica. În repriza secundă au mai intrat pe teren Ilie, Ze Gomes, Bălan, Pires, Filip, Oancea şi Fulop.

Vineri, 20 ianuarie, Universitatea Cluj va juca, acasă, cu FC Voluntari, în etapa a 22-a din SuperLiga.

13-01-2023
13:59

CFR Cluj - SV Darmstadt 0-1 (Ronstadt 71)

 

Final de meci – CFR Cluj pierde la limită întâlnirea cu SV Darmstadt, scor 0-1. Echipa lui Dan Petrescu a făcut un joc modest și nu și-a creat prea multe ocazii de poartă.

Min. 71 – GOOOL Darmstadt!!! Bălgrădean este surprins de un șut din afara careului al lui Ronstadt.

Min. 46 – A început repriza a doua. CFR Cluj evoluează cu următoarea echipă: Bălgrădean – Bălan, Țîru, Billong, Camora – Bîrligea, Muhar, Bordeianu – Vito, Maglica, Janga.

Min. 45 – Prima repriză se încheie 0-0, niciuna dintre formații neavând mari ocazii de a înscrie.

Min . 1 – A început meciul.

Antrenorul Dan Petrescu a ales să înceapă meciul amical CFR Cluj – SV Darmstadt cu următoarea formulă de echipă:

  • CFR Cluj: Scuffet – Braun, Yuri, Burcă, Peteleu – Boateng, Cvek, Deac – Yeboah, Malele, Petrila. Rezerve: Bălgădean, Sava, Gal, Bălan, Țîru, Billong, Camora, Muhar, Bordeianu, Bîrligea, Maglica, Janga, Vito, Fica, Krasniqi, Fofana, Itu, Kolinger, Hoban, Roger.
13-01-2023
12:37

Rapid - Sigma Olomouc 0-2 (Chytil 33, Benes 66)

Final de meci – Rapid pierde amicalul cu Sigma Olomouc, scor 0-2, ultimul pe care l-a susținut în cantonamentul din Antalya.

Min. 66 – GOOOL Sigma Olomouc!!! Horațiu Moldovan a respins un șut puternic al unui adversar, dar mingea a ajuns la Benes caree a înscris.

Min. 46 – A început repriza a doua.

Min. 45 – Prima repriză se încheie cu avantajul minim al cehilor. Rapid s-a apropiat rareori de poarta adversarilor și când a făcut-o nu a pus prea mari probleme.

Min. 33 – GOOOL Sigma Olomouc!!! Chytil deschide scorul după centrarea lui Navratil.

Min. 1 – A început meciul.

Partida amicală Rapid – Sigma Olomouc, ultima a giuleștenilor în cantonamentul din Antalya, a început cu o întârziere de mai bine de jumătate de oră. Întâlnirea a fost mutată pe o altă arenă.

13-01-2023
12:01

S-a amânat amicalul Rapidului

Meciul amical dintre Rapid și cehii de la Sigma Olomouc a fost amânat din cauza terenului impracticabil.

”Din cauza condițiilor impracticabile de la terenul pe care ar fi trebuit să se joace partida cu Sigma Olomouc, aceasta a fost amânată. Vă vom ține la curent cu detalii legate de desfășurarea acesteia”, se arată pe pagina de Facebook a giuleștenilor.

13-01-2023
11:36

Echipa de start a Rapidului la amicalul cu Sigma Olomouc

Echipa de start pe care o va folosi antrenorul Adrian Mutu la meciul amical pe care Rapid îl va susține împotriva cehilor de la Sigma Olomouc.

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Iacob, Fl. Ștefan – Kait, Ciobanu – Emmers, Ioniță, Pănoiu – Dugandzic.

13-01-2023
11:09

Petrolul a pierdut amicalul cu Pogoń Szczecin

Petrolul a încheiat stagiul de pregătire din Antalya cu un meci amical împotriva echipei poloneze Pogoń Szczecin, care ocupă locul 4 în prima divizie.

Partida s-a încheiat cu scorul de 1-2, aceasta fiind singura înfrângere suferită de „găzari” în cantonamentul din Turcia. Golul Petrolului a fost marcat de Mathaus în minutul 15, în timp ce pentru polonezi au punctat Kowalczyk (68 pen.) și Almqvist (72).

12-01-2023
17:34

Marius Măldărășanu i-a scos de pe teren pe jucătorii lui Hermannstadt în amicalul din Antalya

FC Hermannstadt s-a pregătit în compania turcilor de la Bandirmaspor, într-o partidă amicală care a avut loc în Antalyaspor, joi, 12 ianuarie. Cu 10 minute înainte de final, la scorul de 3-0 în favoarea sibienilor, Marius Măldărășanu a răbufnit și și-a scos jucătorii de pe gazon. VEZI VIDEO AICI.

Din cauza jocului foarte dur al jucătorilor lui Bandirmaspor, echipă din Liga a 2-a din Turcia, antrenorul lui Hermannstadt a ales să întrerupă jocul definitiv. „Ajunge, gata!”, au fost cuvintele lui Marius Măldărășanu.

Ulterior, Hermannstadt s-a îndreptat spre terenul alăturat, unde și-a continuat sesiunea de pregătire spre uimirea turcilor. Pentru echipa din România au marcat Silviu Balaure, Daniel Paraschiv și Cosmin Bucuroiu.

12-01-2023
14:51

”U” Cluj, înfrângere la limită cu FC Nurnberg

”U” Cluj a pierdut al treilea meci de pregătire al iernii. Formația condusă de Ioan Ovidiu Sabău a pierdut, scor 1-2 cu FC Nurnberg, ocupanta locului 11 în Liga a 2-a din Germania.

Adrian Bălan a înscris pentru echipa din România. Partida s-a desfășurat în două reprize a câte 30 de minute. 

„Șepcile roșii” au pierdut în primul meci amical din Turcia, scor 1-3 cu Zurich, dar au câștigat a doua partidă cu maghiarii de la Debrecen, scor 4-0. Pe 13 ianuarie, ora 16:00, ardelenii au programat meciul împotriva celor de la Schaffausen din Elveția.

 

12-01-2023
14:17

Sepsi, remiză cu Gabala FK din Azerbaidjan

Echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu formația azeră Gabala FK, într-un meci de amical din stagiul de pregătire din Antalya.

Golurile covăsnenilor au fost marcate de Marion Rondon (46) și Marius Ștefănescu (76, din penalty).

Antrenorul Cristiano Bergodi a început jocul în următoarea formulă de echipă: Began – Dimitrov, Tamas, Ciobotariu, Ispas – Păun, I. Gheorghe, Junior – C. Matei, Tudorie, Safranko. Au mai jucat: Niczuly, Aganovic, Rodriguez, Rondon, Ştefănescu, Ninaj, Bălaşa, Achahbar, Rența, Popa, Dobozi.

12-01-2023
13:25

FC Hermannstadt, o nouă victorie în Antalya

Echipa FC Hermannstadt a învins formația Bandirmaspor, locul 5 în liga a doua din Turcia, scor 3-0, în cel de-al doilea meci amical din stagiul de pregătire din Antalya.

Golurile sibienilor au fost marcate de Balaure, Paraschiv și Bucuroiu, iar portarul Muțiu a apărat un penalty în repriza secundă. Partida a fost oprită spre final, ca urmare a unor incidente.

Antrenorul Marius Măldărășanu a început jocul cu următoarea formulă de echipă: Letica – Butean, Issah, Bejan, Opruț – Răuță, Biceanu – Oroian, Balaure, Buhăcianu – Paraschiv. În repriza secundă, tehnicianul a rulat toți jucătorii aflați pe foaie. Mijlocașul Baba Alhassan a fost indisponibil pentru această întâlnire din cauza unei accidentări.

11-01-2023
17:22

FC Botoșani a învins cu 1-0 pe Șamaxi FK din Azerbaidjan

În cel de-al doilea meci al stagiului de pregătire din Antalya, FC Botoșani a întâlnit pe Șamaxi FK, ocupanta locului 7 în Azerbaidjan. Partida a fost la un pas să fie anulată din cauza condițiilor meteo nevaforabile, dar până la urmă a avut loc și s-a încheiat cu victoria la limită a moldovenilor.

Scorul final a fost de 1-0, unicul gol al meciului fiind înscris de Eduard Florescu în minutul 51 din lovitură de la 11 metri.

 

Antrenorul Flavius Stoican a început meciul cu următoarea formulă de joc: Pap – Mboko, Șeroni, Mutombo, Țigănașu – Dican, Ivanov, Pinson, Dragu – Mailat, M. Roman II.

11-01-2023
16:10

Petrolul - Lechia Gdansk 2-0 (R. Moldoveanu 49, 89)

Petrolul Ploiești a câștigat al doilea meci de pregătire din Antalya. Echipa pregătită de Nae Constantin s-a impus fără probleme în fața celor de la Lechia Gdansk, locul 14 din prima ligă poloneză, scor 2-0.

Ambele goluri ale „lupilor galbeni” au fost marcate de Robert Moldoveanu, care s-a alăturat Petrolului în această iarnă. Pe o ploaie torențială, ambele echipe au avut ocazii mari de gol în prima repriză, însă tabela a fost deblocată la scurt timp după startul reprizei secunde.

Velișar a centrat din partea stângă, iar Robert Moldoveanu a marcat în minutul 49 din careul mic. Tot fostul fotbalist al lui Gică Hagi la Farul a dublat avantajul. Cu puțin timp înaintea încheierii meciului, Robert Moldoveanu a sprintat spre poarta adversă și l-a învins pe portarul polonezilor după ce a rămas singur cu poarta goală.

 

11-01-2023
13:38

CFR Cluj - Holstein Kiel 1-1 (C. Petrila 42 / Muhling 15)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. CFR Cluj a obținut doar un egal, scor 1-1 cu Holstein Kiel, echipă de pe locul 8 în Liga a 2-a din Germania. După o primă repriză cu goluri, niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie în a doua manșă. Claudiu Petrila a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor pentru campioana României. 

Min. 42: GOOOL CFR Cluj! Campioana României a restabilit egalitatea înainte de fluierul de final al primei reprize. Claudiu Petrila a punctat pentru formația lui Dan Petrescu. 

Min. 10: GOOOL Holstein Kiel. Formația din a doua ligă a fotbalului din Germania a reușit să deschidă scorul împotriva campioanei României. 

Min. 1: Primul meci amical al iernii pentru CFR Cluj a început!

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Braun – Boateng, Bordeianu, Deac – Yeboah, Malele, Petrila. Rezerve: Sava, Hoban, Billong, Kolinger, Camora, Roger, Muhar, Lovro, Bîrligea, Maglica, Janga, Hammershoy-Mistrati, Itu, Fica, Fofana, Bălan, Țîru, Peteleu, Krasniqi. Antrenor: Dan Petrescu.

 

Holstein Kiel: Schreiber – Thesker, Muhling, Reese, Sander – Wriedt, Lorenz, Schulz, Niehoff, Bartels, Sterner. Antrenor: Marcel Rapp.

10-01-2023
17:53

”U” Cluj a câștigat categoric, scor 4-0, cu Debrecen. Ovidiu Sabău, nemulțumit

”U” Cluj a câștigat al doilea meci de pregătire din această iarnă. „Șepcile roșii” au învins-o fără drept de apel pe Debrecen, locul 7 din Ungaria, scor 4-0. Pentru ardeleni au marcat Fulop, Thiam, Haită, dar și Miron. 

Fostul fotbalist al celor de la FCSB s-a alăturat lotului lui ”U” Cluj în această iarnă, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Pentru formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a evoluat și atacantul israelian Abdallah Hleihil (21 de ani), aflat în probe.

Totuși, antrenorul echipei din Ardeal nu este mulțumit de condiția fizică a jucătorilor și consideră că ”U” Cluj se află doar la jumătate din potențial. 

„Ai nevoie de victorii, când câștigi altfel lucrezi, jucătorii au încredere în ei. Victoriile aduc plăcerea de a lucra.Se vede clar că suferim foarte tare, mai ales din punct de vedere fizic.

Trebuie să acumulăm foarte mult. E clar că nu avem prospețime, nu avem încredere în noi. Greșim foarte mult, pentru că sunt foarte obosiți jucătorii în momentul de față.

Jucătorii trebuie să tragă de ei în această perioadă, pot să devină mai buni. Am jucat cu o echipă bună din Ungaria. Echipa este la 50% în momentul de față. E prea devreme să discutăm, vom schimba intensitatea antrenamentelor. Sigur că avem nevoie de timp.

Nu avem voie să ne gândim la baraj. Suntem o echipă prea mare, prea importantă și vreau să-i conving pe jucători că, pregătindu-ne foarte bine, nu trebuie să ne gândim că vom juca meciurile de baraj”, a declarat Ovidiu Sabău. 

În ultimul meci amical, ”U” Cluj o întâlnește pe Schaffhausen, din Elveția, pe 13 ianuarie, ora 16:00. 

10-01-2023
14:45

CS Universitatea Craiova - Kecskemeti TE 3-1 (Roguljic 47 - penalty, Silva 53, Rivaldinho 90 / Hadaró 49)

Min.90+3: Final de meci. Universitatea Craiova învinge Kecskemeti cu 3-1, același scor cu care s-a impus și Rapidul în fața maghiarilor.

Min.90: GOOOL Universitatea Craiova. Roguljic întoarce un adversar, centrează perfect și Rivaldinho înscrie cu o lovitură de cap.

Min.53: GOOOL Universitatea Craiova. Raul Silva înscrie după o lovitură de colț executată de Roguljic.

Min.49: GOOOL Kecskemeti. Maghiarii restabilesc rapid egalitatea. Hadaró a executat perfect o lovitură liberă.

Min.47: GOOOL Universitatea Craiova. Roguljic transformă perfect o lovitură de pedeapsă și deschide scorul.

Min.46: Start de repriză secundă. Eugen Neagoe a schimbat întreaga echipă. Ișfan este la primul meci în tricoul Craiovei. Formația aliniată de olteni: Lazar – Hanca, Papp, Silva, Benga – Mateiu, Căpățînă – Isfan, Rogulic, Danciu – Rivaldinho

Min.45: Final de primă repriză.

Min.1: Start meci.

Vezi aici cele mai importante faze

CS Universitatea Craiova joacă primul amical din 2023 contra maghiarilor de la Kecskemeti TE.

CS Universitatea Craiova: L. Popescu – Martic, Găman, Mitrea – Vătăjelu, Crețu, Screciu, Nistor – Câmpanu, Markovic, A. Ivan.

Kecsemeti TE: Varga Á – Bodor, Polyák, Vágó, Buna – Hadaró, Hatvani, Nikitscher- Horváth , Győri B, Gréczi.

10-01-2023
13:07

Farul a câștigat net, 4-1, primul amical al iernii, disputat în compania lui FC Argeș

Liderul din SuperLiga, Farul, a jucat primul amical din 2023 la Buftea, cu FC Argeș. Un joc care a constituit și întâia confruntare a anului pentru argeșeni.

Trupa lui Gică Hagi a început în forță și conducea deja cu 3-0 încă din minutul 17, prin reușitele lui Tudor Băluță (min.3), Pitu (min.9) și Louis Munteanu. 

Acesta avea să fie și scorul pauzei. În partea a doua, Mihai Popescu a dus scorul la 4-0 în minutul 69, cu o reușită din ”foarfecă”. Golul de onoare al lui FC Argeș i-a aparținut lui Calcan (90+1).

10-01-2023
08:34

Rapid - Kecskemeti TE 3-1 (Ioniță 49, Luckasen 51, Crepulja 61 / Katona 28)

Min.90+1: Final de meci.

Min.61: GOOOL Rapid. Crepulja preia pe piept și șutează cu stângul, la vinclu, iar Rapid se desprinde la două goluri.

Min.51: GOOOL Rapid. Luckasen interceptează la mijlocul terenului, depășește doi adversari și înscrie.

Min.49: GOOOL Rapid. Ioniță finalizează o acțiune personală.

Min.46: Start pentru repriza secundă.

Min.45: Finalul primei reprize.

Min.28: GOOOL Kecskemeti TE. Zeke a șutat pe lângă Drăghia, dar Iacob a respins mingea din fața porții. Însă a făcut-o doar până la Katona, iar acesta a deschis scorul.

Min.19: Maghiarii marchează, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Min. 1 – A început al doilea amical pe care Rapid îl joacă în această iarnă!

Echipa de start a Rapidului în amicalul cu Kecskemeti TE:

09-01-2023
16:33

Sepsi a câștigat primul amical din Turcia

Echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins formația poloneză Radomiak Radom, scor 2-1, în primul meci amical disputat în stagiul de pregătire din Antalya.

Golurile covăsnenilor au fost marcate de Cosmin Matei (73, 83), în timp ce adversarii au înscris din penalty în prima repriză.

Partida a fost una cu mulți nervi. Atacantul Pawol Safranko a fost lovit în față de un adversar și a ieșit de pe teren cu gura plină de sânge. Un meleu cu îmbrânceli s-a lăsat și după ce fundașul Branislav Ninaj a fost atacat tare de un adversar, care a și fost eliminat.

Antrenorul Cristiano Bergodi a început meciul în următoarea formulă de echipă: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Bălaşa, Ispas – Aganovic, Rodriguez, Ştefănescu – Achahbar, Rondon, Safranko. Au mai jucat: Began, Tamas, Tudorie, C. Matei, N. Păun, Ciobotariu, Junior, Dobozi, Vura, Renta, Popa, Nistor.

09-01-2023
14:08

Petrolul a câștigat primul amical din Antalya

Formația Petrolul Ploiești a învins echipa azeră PFC Turan Tovuz, scor 3-2, în primul meci amical susținut în cantonamentul din Antalya.

Golurile ”lupilor galbeni” au fost marcate de Gicu Grozav (27, 42) și Bart Meijers (52), în timp ce pentru adversari au înscris Nazim (6) și Huseynov (65, penalty).

Antrenorul Nicolae Constantin a început partida în următoarea formulă de echipă: Vâlceanu – Achim, Olaru, Huja – Ciobanu, Dumitriu, Purtic, Velisar – Bratu, Budescu, Grozav.

08-01-2023
17:59

Victorie pentru Chindia în primul amical

Chindia Târgoviște a debutat cu o victorie în seria de meciuri amicale din cantonamentul pe care îl efectuează în Antalya.

Echipa lui Toni Petrea a învins formația elvețiană FC Aarau, scor 2-1. Golurile dâmbovițenilor au fost marcate de Cooper și Orozco.

FC Botoșani a terminat la egalitate, scor 0-0, cu polonezii de la Zaglebie Lubin, în primul joc de pregătire din cantonamentul din Antalya.

08-01-2023
16:52

UTA a câștigat cu 2-1 împotriva TSV Munchen 1860

Arădenii au reușit să câștige primul meci amical din cantonamentul din Antalya, 2-1 împotriva lui TSV Munchen 1860, fostă campioană a Germaniei, ajunsă în liga a treia.


Batha a reluat în plasă în minutul trei o centrare a lui Rareș Pop și a deschis scorul. Godwin a marcat al doilea gol pentru UTA, după o pasă a lui Willie Barbosa.

07-01-2023
17:28

FC Voluntari şi Hermannstadt, victorii în Antalya

Echipa FC Hermannstadt a câştigat primul meci amical susţinut în cantonamentul din Antalya, scor 2-1, cu formația poloneză Jagiellonia Bialystok.

Golurile sibienilor au fost marcate de P. Petrescu (61) și Sota (88), în timp ce pentru adversari a înscris Gual (18). Hermannstadt nu i-a avit la acest joc pe Ionuț Stoica și Baba Alhassan, ambii accidentați.

Antrenorul Marius Măldărășanu a început jocul cu următoarea formulă de echipă: Letica – Medica, Issah, Bejan, Opruț – Răuță, Biceanu, Iancu, Balaure – Popescu, Babic. Pe parcurs au fost introduși toți jucătorii din lot, cu excepția atacantului Cosmin Bucuroiu.

Echipa FC Voluntari a învins formația Mezokovesd din Ungaria, scor 2-1, în primul amical desfășurat în Antalya. Golurile ilfovenilor au fost reușite de Adam Nemec (10, penalty) și Doru Andrei (25), în timp ce pentru adversari a punctat Prudnikov (40)

07-01-2023
14:26

Rapid - Sarıyer Spor Kulubu 3-2 (A. Ciobanu 18, A. Albu 68, Emmers 84 / Berkay Gormez 52, 72)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+1: Final de meci.

Min.84: GOOOL Rapid. Emmers șutează, mingea este atinsă de un fundaș și îl păcălește pe portarul turcilor.

Min.80: Crivac scapă singur cu portarul, dar arbitrul oprește jocul pentru un fault comis anterior asupra unui jucător al Rapidului. O nouă eroare de arbitraj.

Min.72: GOOOL Sariyer. Berkay Gomez îl învinge pe Ungureanu cu un șut spectaculos la vinclu.

Min.71: Ungureanu intră în locul lui Horațiu Moldovan.

Min.68: GOOOL Rapid. Alexandru Albu reia perfect, cu capul, o centrare a lui Onea.

Min.66: Crivac este faultat în careu, dar arbitrul acordă lovitură liberă de la marginea careului. Albu execută puțin pe lângă poartă.

Min.64: Crivac intră în locul lui Al. Stan.

Min.52: GOOOL Sariyer. Berkay Gormez, nemarcat, finalizează din apropiere, la o centrare din banda dreaptă.

Min.46: Startul reprizei secunde. Adi Mutu a schimbat toți jucătorii de câmp. Formula de echipă este: Moldovan – Onea, Ignat, Grigore, Ștefan – Crepulja, Albu – Al. Stan, Emmers, Pănoiu – Lukassen.

Min.45+1: Final de primă repriză.

Min.18: GOOOL Rapid. Andrei Ciobanu reușește să deschidă scorul după o intercepție excelentă și o finalizare precisă.

Min.1: Start meci.

Rapid întâlnește în primul meci de pregătire din Antalya formația Sarıyer Spor Kulubu, echipă de liga a treia. Adrian Mutu a trimis în teren următorul 11: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, Iacob, Morais – Kait, Ciobanu, Sefer – Ioniță, Dugandzic, Costache.

 

07-01-2023
13:53

U Cluj, înfrângere cu FC Zurich

Echipa Universitatea Cluj, aflată la prima partidă cu Ioan Ovidiu Sabău, a fost învinsă de FC Zurich, scor 1-3, în amicalul desfășurat în cantonamentul din Antalya.

Golul ardelenilor a fost marcat de Adrian Bălan (72), în timp ce pentru elvețieni au înscris Santini (42), Vyunnyk (54) și Krasniqi (89).

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a folosit două echipe diferite în fiecare repriză, iar noile achiziții, Andrei Miron și Ianis Stoica, au evoluat în prima parte.

  • U Cluj în prima repriză: Iliev – Vlădoiu, Miron, Ispas, Ilie, Briceag – Chipciu, Pires, Simion, Thiam – I. Stoica.
  • U Cluj în repriza a doua: Gorcea – Oancea, Pițian, Ilie, Nowak – Bic, Remacle, Horșia – Haită, Bălan, Fulop

SuperLiga este în pauză şi a venit momentul ca cele 16 echipe din prima ligă să pregătească a doua parte a sezonului 2022-2023. Este perioada de transferuri şi, bineînţeles, a cantonamentului de iarnă, care aduce şi meciuri amicale. CFR Cluj, campioana României, este singura echipă care a ales Spania pentru pregătire, în timp ce 11 formaţii sunt în Turcia. Patru dintre cluburile din SuperLiga au ales să se pregătească în ţară.

Programul FCSB în cantonamentul de iarnă. Două meciuri amicale în Turcia

FCSB va pleca, pe 8 ianuarie, în Turcia, unde va efectua un stagiu de pregătire până pe 20 ianuarie. Vicecampioana României a anunţat că va juca două meciuri amicale, cu Pogon Szczecin şi cu Rakow Czestochowa (ambele din Polonia).

ADVERTISEMENT

În cantonamentul din Turcia, oficialii FCSB îl vor lua şi pe David Popa, una dintre surprizele din lotul lui Mihai Pintilii. FANATIK a dezvăluit povestea juniorului poreclit “Messi de România” şi pe care Gigi Becali a plătit 20.000 de euro.

  • FCSB – Pogon Szczecin (15 ianuarie, ora 16:00)
  • FCSB – Rakow Czestochowa (16 ianuarie, ora 16:00)
ADVERTISEMENT

Programul lui CFR Cluj în cantonamentul din Spania. Campioana va avea patru amicale

CFR Cluj a plecat, pe 5 ianuarie, în Spania, unde va sta timp de 12 zile. Campioana României pregăteşte asaltul în SuperLiga, dar şi dubla cu Lazio din barajul pentru calificarea în optimile de finală din Conference League.

Ardelenii vor juca patru meciuri amicale în Spania, însă au anunţat doar numele unui adversar. Pe 11 ianuarie, CFR Cluj se va duela cu Holstein Kiel, iar partida va fi difuzată live pe conturile clubului de pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj – Holstein Kiel (11 ianuarie)

Ce program are CS Universitatea Craiova în stagiul de pregătire din Turcia. Oltenii vor juca trei amicale

CS Universitatea Craiova a ajuns deja în Turcia, unde va efectua stagiul de pregătire în perioada 4-15 ianuarie. Oltenii vor juca trei meciuri amicale, două dintre acestea fiind programate în ultima zi de cantonament.

Cu Eugen Neagoe pe bancă, după ce a fost prezentat oficial înaintea plecării în Turcia, CS Universitatea Craiova a bifat deja primul transfer al iernii. Alexandru Işfan a semnat cu formaţia din Bănie, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT
  • CS Universitatea Craiova – Kecskemeti TE (10 ianuarie)
  • CS Universitatea Craiova – Slask Wrocław (15 ianuarie)
  • CS Universitatea Craiova – Partizan Belgrad (15 ianuarie)

Rapid pregăteşte a doua parte a sezonului centenar în Turcia. Ce amicale vor juca giuleştenii

Rapid a început pe 4 ianuarie cantonamentul din Turcia, iar obiectivul pentru anul centenar este cel puţin calificarea în cupele europene. Jucătorii lui Adrian Mutu se vor pregăti în Antalya până pe 14 ianuarie.

În stagiul de pregătire din Turcia, Rapid şi-a programat trei meciuri amicale. Primul adversar este Sarıyer Spor Kulubu, locul 11 în liga a doua din Turcia, iar partida este programată pe 7 ianuarie.

  • Rapid – Sarıyer Spor Kulubu (7 ianuarie)
  • Rapid – Kecskemeti TE (10 ianuarie)
  • Rapid – Sigma Olomouc (13 ianuarie)

Programul amicalelor pentru restul echipelor care se pregătesc în Turcia

Pe lângă FCSB, CS Universitatea Craiova şi Rapid, alte opt echipe au ales Turcia pentru cantonamentul de iarnă. Sepsi Sfântu Gheorghe, Petrolul Ploieşti, FC Voluntari, Hermannstadt, Chindia, FC Botoşani, U Cluj şi UTA Arad sunt formaţiile care se vor pregăti în Antalya.

Dintrele echipele care se vor pregăti în Turcia, Chindia Târgovişte este singura care nu a prezentat încă numele adversarilor. Cu toate acestea, echipa lui Toni Petrea a anunţat că va juca trei meciuri amicale.

Amicalele lui Sepsi Sfântu Gheorghe

  • Sepsi – Radomiak Radom (9 ianuarie)
  • Sepsi – Gabala (12 ianuarie)
  • Sepsi – Bohemians Praga (15 ianuarie)

Amicalele Petrolului Ploieşti

  • Petrolul – Turan Tovuz (9 ianuarie)
  • Petrolul – Lechia Gdansk (11 ianuarie)
  • Petrolul – ŢSKA 1948 Sofia (13 ianuarie)

Amicalele lui FC Voluntari

  • FC Voluntari – Mezokovesd (7 ianuarie)
  • FC Voluntari – Wisla Plock (10 ianuarie)
  • FC Voluntari va mai întâlni o echipă din Kazahstan, însă numele acesteia şi data disputării jocului vor fi anunţate ulterior

Amicalul lui Hermannstadt

  • Hermannstadt – Jagiellonia Bialystok (7 ianuarie)

Amicalele lui FC Botoşani

  • FC Botoşani – Zaglebie Lublin (8 ianuarie)
  • FC Botoşani – Shamakhi FK (11 ianuarie)
  • FC Botoşani – Radomiak Radom (14 ianuarie)

Amicalele lui U Cluj

  • U Cluj – FC Zurich (7 ianuarie, ora 12:30)
  • U Cluj – Debrecen (10 ianuarie, ora 16:00)
  • U Cluj – Schaffhausen (13 ianuarie, ora 16:00)

Amicalele lui UTA Ard

  • UTA Arad – TSV 1860 Munchen (8 ianuarie)
  • UTA Arad – FC Kyzylzhar (13 ianuarie)

Patru echipe din SuperLiga au rămas în ţară

Farul Constanţa, liderul din SuperLiga, CS Mioveni, FC Argeș și FCU Craiova 1948 au ales să se pregătească în România. Dintre acestea, doar echipa lui Gică Hagi a anunţat că va juca un meci amical, pe 14 ianuarie, cu Cherno More Varna. Oltenii au transmis că, la rândul lor, vor avea programat cel puţin un meci de pregătire.

ADVERTISEMENT