Fotbal intern

Ilie Dumitrescu ştie cum ar trebui să arate echipa lui Dică în FCSB-CFR

Sâmbătă va avea loc cel mai important meci din 2018, atunci când FCSB va primi vizita formaţiei CFR Cluj.
08.02.2018 | 07:59
Ilie Dumitrescu stie cum ar trebui sa arate echipa lui Dica in FCSBCFR
ADVERTISEMENT

FCSB o întâlneşte pe CFR Cluj sâmbătă, 10 februarie, de la ora 20.45, în etapa 24 din Liga 1 Betano, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro, iar Nicolae Dică are probleme de lot înaintea derby-ului cu echipa lui Dan Petrescu.

Antrenorul lui FCSB nu se va putea baza pe serviciile lui Harlem Gnohere şi Denis Alibec, ambii suspendaţi, dar nici pe Mihai Bălaşa, accidentat. Mai mult, Nicolae Dică are probleme şi cu cei din mijlocaşi la închidere. Cuplul format din Dragoş Nedelcu şi Mihai Pintilii nu a reuşit să-şi facă jocul în meciul cu Gaz Metan Mediaş.

ADVERTISEMENT

Cum şi-ar dori Ilie Dumitrescu să joace Dică în FCSB – CFR Cluj

Ilie Dumitrescu, fostul mare jucător al Stelei, a propus o formulă de start pentru meciul FCSB – CFR Cluj în care Dragoş Nedelcu nu îşi are locul. Acesta şi-ar dori ca Filipe Teixeira să-i ia locul fotbalistului transferat de la Viitorul Constanţa. Totodată, Man, Budescu şi Coman ar evolua în spatele lui Florin Tănase, cel din urmă fiind singurul jucător pe care Nicolae Dică îl poate folosi în atac.

”Există opţiuni la Steaua în axul central. Sunt patru variante. Pintilii e punct fix. Şi-a câştigat dreptul. Să vedem cu cine va începe, cu Filip sau cu Nedelcu, în faţa apărării. După meciul de la Mediaş, eu aş începe cu punct fix Pintilii şi aş juca cu Teixeira. În faţă aş juca cu Dennis Man, Budescu şi Florinel Coman, iar Tănase în faţă. Asta aş juca eu”, a spus Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu Dragoş Nedelcu

Ilie Dumitrescu a vorbit şi despre forma slabă prin care trece Dragoş Nedelcu, fotbalistul pentru care Gigi Becali i-a plătit lui Gheorghe Hagi nu mai puţin de 2.000.000 de euro. Acesta susţine că sistemul lui Nicolae Dică (4-2-3-1) nu este pe placul lui Nedelcu. “Regele” juca la Viitorul într-un sistem 4-3-3.

”Nedelcu nu a avut niciodată viteză. Are agresivitate şi inteligenţă în joc. Acoperă foarte bine zonele. A trecut de la un sistem la alt sistem. La el lucrurile erau foarte clare la Hagi. Făcea conexiunea între compartimente. Acest jucător avea un rol important în construcţia jocului. Mie mi-a plăcut cum a intrat în primele jocuri. Acum, în sistemul cu doi mijlocaşi, lucrurile nu merg bine. Nu se completează cu Pintilii. În multe momente de joc, apărarea este expusă. Trebuie să existe o comunicare. Unul trebuie să rămână şi unul trebuie să aibă libertate ofensivă. El trebuie pus în valoare. El a visat lucrul ăsta la Hagi, cu un singur închizător. Cobora între fundaşi”, a spus fostul mare atacant al Stelei.

ADVERTISEMENT

Cum arată echipa conturată de Ilie Dumitrescu: Vlad – Benzar, Găman, Planic, Momcilovic – Pintilii, Teixeira – Man, Budescu, Coman – Tănase

Cum arată echipa probabilă a FCSB-ului: Vlad – Benzar, Găman, Planic, Momcilovic – Pintilii, Filip – Man, Budescu, Teixeira – Tănase

ADVERTISEMENT

FCSB – CFR Cluj va avea loc sâmbătă, 10 februarie, de la ora 20.45, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.

ADVERTISEMENT