Sport

FCSB – CFR Cluj 1-0, în etapa 8 din play-off SuperLiga. Titlul e la îndemâna roș-albaștrilor, aflați la doar un punct în spatele Farului! Video

FCSB s-a apropiat la doar un punct în spatele Farului după ce a învins-o cu 1-0 pe CFR Cluj. Urmează în penultima etapă derby-ul cu liderul din SuperLiga.
14.05.2023 | 22:58
FCSB  CFR Cluj 10 in etapa 8 din playoff SuperLiga Titlul e la indemana rosalbastrilor aflati la doar un punct in spatele Farului Video
FCSB - CFR Cluj 1-0, în etapa 8 din play-off SuperLiga. Titlul e la îndemâna roș-albaștrilor, aflați la doar un punct în spatele Farului! FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
14-05-2023
18:01

FCSB - CFR Cluj 1-0 (Coman 49)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – FCSB câștigă cu 1-0 și e la mâna ei să ia primul titlu după opt ani de secetă. Roș-albaștrii sunt la doar un punct în spatele Farului, înainta meciului direct cu liderul din SuperLiga. Ca urmare a acestui eșec, CFR Cluj a ieșit definitiv din lupta la titlu.

Min. 70 – Ocazie uriașă de gol pentru CFR Cluj! Același Zvec trage puternic din afara careului, iar mingea deviată de Șut se duce în transversală.

Min. 60 – Prima șansă de gol pentru CFR Cluj! Cvec reia bine cu capul din centrarea lui Fica, dar mingea se duce puțin pe lângă poartă.

Min. 49 – GOOOL FCSB!!! Florinel Coman profită de o gafă uriașă a stoperilor lui CFR Cluj și îl execută cu sânge rece pe Scuffet!

Final de primă repriză! Tabela a rămas intactă, fără prea ocazii la cele două porți.

Min. 42 – Lovitură pentru Dan Petrescu în finalul primei reprize. Antrenorul lui CFR Cluj e nevoit să îi schimbe pe Braun și pe Krasniqi, ambii accidentați. În locul lor au intrat Peteleu și Petrila.

Min. 23 – Șansă bună pentru FCSB! Cordea scoate în spate centrarea lui Radunovic, dar Ovidiu Popescu șutează mult peste poartă, deși era într-o poziție excelentă.

Min. 1 – A început derby-ul de pe Național Arena!

14-05-2023
16:21

FCSB - CFR Cluj, ora 21:00. Echipele de start

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru – Cordea, Miculescu, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad – Oct. Popescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Compagno. Antrenor: Elias Charalambous 

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Kolinger, A. Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Fica, Yeboah, Krasniqi. Rezerve: Sava – Peteleu, Yuri, Hoban, Bordeianu, Petrila, Bîrligea, Maglia, Janga. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul FCSB – CFR Cluj are loc duminică, 24 mai, cu încpere de la ora 21:00, în cadrul etapei 8 din play-off-ul SuperLigii. Ardelenii, campionii ultimelor cinci sezoane, sunt pe cale de a preda prerogativele de conducere fie actualului lider, Farul, fie echipei care are șanse să o depășească, adică FCSB. Dar pentru asta bucureștenii trebuie să învingă pe CFR în meciul direct de duminică seara.

Unde se joacă meciul FCSB – CFR Cluj

Întâlnirea FCSB – CFR Cluj se dispută duminică, 24 mai, de la ora 21:00, pe Arena Națională din Capitală, în etapa 8 din play-off-ul SuperLigii. Este o partidă care suscită un interes deosebit, după spusele managerului general al FCSB, Mihai Stoica, urmând să se stabilească un record de public pentru SuperLigă, după calculele sale cel puțin 40.000 de oameni fiind așteptați la meci.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că în jur de 20.000 au fost prezenți și la precedentul meci de acasă al FCSB, cu Sepsi Sf. Gheorghe, care este oricum o echipă inferioară valoric clujenilor. Patronul FCSB, Gigi Becali, a declanșat un nou scandal în fotbalul românesc prin remarcile sexiste la adresa arbitrei Iuliana Demetrescu și acum se teme ca arbitrii să nu înceapă să lovească în echipă.

Cine transmite la TV partida FCSB – CFR Cluj

Partida FCSB – CFR Cluj se joacă duminică, 14 mai, de la ora 21:00, pe Arena Națională din București, în etapa 8 din play-off–ul SuperLigii și va fi transmisă pe micile ecrane de cele trei posturi de televiziune, Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București lucruruile vor sta mult mai bine în privința vremii atât în weekend cât și până joia viitoare. În sensul în care șansele de ploaie sunt de maxim 10 la sută, Duminică, 14 mai, va fi un cer variabil, mai mult acoperit iar maxima din termometre va atinge la prânz 21 de grade. Ploaia poate ocoli defintiv capitala sau dacă nu o va face va fi una neînsemnată cantitativ.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FCSB – CFR Cluj

Faptul că Farul a luat doar un punct la Craiova şi dacă învinge campioana ultimelor cinci sezoane, CFR Cluj, ar apropia-o la numai un punct de lider a creat o stare spirit extraordinară la echipa la care în acte figurează ca antrenor cipriotul Charalambous. Acesta are o absenţă importantă, pe mijlocaşul Edjouma, în timp ce, trimis în Serbia, la Marijana, Compagno şi-a revenit miraculos.

ADVERTISEMENT

La CFR Cluj era alarmă serioasă în privinţa celui mai bun jucător din lot, kosovarul Krasniqi, dar în cele din urmă acesta va juca, după ce a făcut şi el o vizită minune în Serbia, astfel încât Dan Petrescu îl are absent numai pe Ciprian Deac, uperat la umăr şi absent până cel puţin la jumătatea lunii iunie de pe gazon.

Cote la pariuri la jocul FCSB – CFR Cluj

Deşi de atâtea ori acest meci  a avut cote foarte echilibrate de această dată casele de pariuri au acordat o cotă mult mai evidentă ca favorită pentru FCSB, 1,80, semn că de această dată echipa bucureşteană se prezintă la cote superioare clujenilor. Aceştia au cotă 4,00 iar la şansă dublă X2 cotă de 1,85. Gol marcat de CFR are cotă 1,45.

ADVERTISEMENT

Este unul dintre meciurile cu palmares bogat în ultimul deceniu, la Bucureşti sau la Cluj multă vreme aveau ca deznodământ rezultatul de egalitate. CFR Cluj a învins în sezonul regulat cu 1-0 prin golul lui Janga iar acum un an a fost 3-1 pentru FCSB. În 2022 a fost cel mai spectaculos meci între cele două, terminat la egalitate, 3-3, cu golul lui Burcă din ultimele secunde pentru CFR Cluj.

ADVERTISEMENT