Fotbal intern

Ultimul test al lui Dan Petrescu a ieşit pozitiv. Ce se întâmplă cu jucătorii. Update Exclusiv

27.07.2020 | 16:10
Ultimul test al lui Dan Petrescu a iesit pozitiv Ce se intampla cu jucatorii Update Exclusiv
ADVERTISEMENT

Meciul FCSB – CFR Cluj trebuia să se dispute sâmbătă pe Arena Națională, dar a fost amânat după ce jucătorul clujean Adrian Păun s-a simțit rău în dimineața partidei. A efectuat în regim de urgență testul pentru COVID-19 și a aflat că este infectat.

UPDATE, 27 iulie, ora 16:11 / FANATIK a aflat că jucătorii lui CFR Cluj au intrat în cantonament pentru meciul cu FC Botoşani. Partida se va disputa marţi, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 iulie, ora 15:10 / FANATIK a aflat că rezultatele retestării staff-ului confirmă că sunt pozitivi. Singurul care este negativ şi va conduce echipa de pe bancă este Valeriu Bordeanu. Dan Petrescu (antrenor principal), Radu Pralea (kinetoterapeut), Bogdan Aldea (preparator fizic), Cristian Dragota (preparator fizic), Costin Curelea (antrenor secund), Cristian Moldovan (antrenor cu portarii) sunt persoanele din staff infectate cu COVID-19.


UPDATE, 26 iulie, ora 14:37 / Toate persoanele din cadrul clubului CFR Cluj care erau infectate cu Covid-19 au refăcut testele, iar rezultatele venite duminică sunt negative.

ADVERTISEMENT

Conform Telekom Sport, toate cele 26 de persoane, membri ai staff-ului, jucători şi angajaţi, au scăpat de coronavirus.


UPDATE, 24 iulie, ora 16:18 / Suporterii campioanei au vrut să fie alături de echipă în aceste momente dificile și au venit în Gruia să-și arate susținerea față de jucători și de celelelalte persoane din club infectate cu coronavirus. Înarmați cu fumigene, ei au afișat un banner pe care scria “Sănătatea este mai presus de orice trofeu. Suntem împreună şi la bine şi la greu! Familia CFR este unită! Hai CFR!”.

ADVERTISEMENT

SUNTEM CU VOI MEREU!

Suntem împreună și la bine și la greu! Familia CFR este unită!❤️Hai CFR! ? ❤️➡️ Peluza Vișinie#CFRCluj #MereuImpreuna #FamiliaCFR

Posted by Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA on Friday, July 24, 2020


UPDATE, 24 iulie, ora 14:21 / După atâtea vești proaste, iată că din Gruia apare și o rază de soare: Dan Petrescu, antrenorul campioanei, se simte din ce în ce mai bine și urmează să fie externat din spital, susține Prosport. Totuși, el va fi obligat să petreacă următoarele 14 zile în izolare la domiciliu, astfel că nu se pune problema să mai poată conduce echipa la eventualele antrenamente sau meciuri.

Dacă partida cu FC Botoșani, programată inițial pentru duminică la ora 20:00, se va disputa în cele din urmă, pe banca CFR-ului va sta secundul Valeriu Bordeianu, singurul membru al staff-ului tehnic neinfectat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 iulie, ora 9:36 / Veștile care sosesc de la Cluj sunt din ce în ce mai proaste. GSP susține că ar fi fost fost confirmate ca având coronavirus încă 12 persoane din cadrul clubulului. Ar fi vorba despre team-managerul Cristian Panin, secretarul general al clubului, un magaziner și un șofer, plus jucătorii Ovidiu Hoban, Denis Ciobotariu, Mike Cestor, Luis Aurelio, Otto Hindrich, Cătălin Itu, Dodi Juca și Billel Omrani.

Astfel, numărul celor infectați cu virusul a ajuns 23. În mod normal, dacă ar fi să ne raportăm la Dinamo, care are 21 de persoane infectate, și în acest caz ar trebui să intervină DSP-ul și să izolezeze întregul lot pe timp de 14 zile. În aceste condiții, CFR Cluj și-ar putea disputa primul meci abia pe 7 august, ceea ce ar fi practic imposibil, deoarece termenul dat de UEFA pentru terminarea play-off-ului este 3 august.


UPDATE, 23 iulie, ora 23:39 / Situație dramatică la CFR Cluj. Digisport susține că în cursul zilei de joi la echipa ardeleană s-ar fi înregistrat o explozie a cazurilor de coronavirus. Potrivit sursei citate, numărul persoanelor depistate ar fi de 13, care se adaugă astfel la cele 11 cazuri confirmate deja. Dacă informațiile se vor adeveri, numărul celor infectați la CFR va sări lejer de 20 de persoane.

Până acum, au fost confirmați ca infectați cu virusul Dan Petrescu (antrenor principal), Radu Pralea (kinetoterapeut), Bogdan Aldea (preparator fizic), Cristian Dragota (preparator fizic), Costin Curelea (antrenor secund), Cristian Moldovan (antrenor cu portarii), Lacina Traore, Grzegorz Sandomierski, Cristi Manea, Damjan Djokovic și Adrian Păun.

Inițial, fuseseră depistați pozitiv și Cristi Bălgrădean, Cătălin Golofca și Claudiu Petrila, dar la următoarele două retestări cei trei au ieșit negativ, astfel că nu mai sunt considerați infectați.


UPDATE, 22 iulie, ora 11:49 / Se înmulţesc cazurile de coronavirus la CFR Cluj. Lacina Traore ar fi fost depistat pozitiv la COVID-19, conform prosport.ro. Adrian Păun, Grzegorz Sandomierski, Damjan Djokovic şi Cristi Manea sunt ceilalţi jucători de la campioana României care sunt infectaţi.

Claudiu Petrila, Cristi Bălgrădean și Cătălin Golofca vor fi retestaţi miercuri, la o zi după ce testul acestora a fost negativ. Cei trei au fost depistaţi pozitiv luni.


Dan Petrescu, depistat pozitiv cu coronavirus

UPDATE, 22 iulie, ora 10:05 / Lovitură grea pentru CFR Cluj. Dan Petrescu a fost depistat pozitiv cu coronavirus, conform gsp.ro.


UPDATE, 21 iulie, ora 18:22 / Au apărut primele veşti bune pentru CFR Cluj. Cristi Bălgrădean, Cătălin Golofca şi Claudiu Petrila au primit rezultatele pentru cel de-al doilea test. Conform prosport.ro, cei trei au fost depistaţi negativ, dar vor fi din nou testaţi miercuri. Astfel numărul cazurilor a scăzut la 9.


UPDATE, 21 iulie, ora 14:55 / A apărut încă un caz de coronavirus la CFR Cluj. Conform digisport.ro, Cristi Manea a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Astfel, din lotul campioanei României, 7 fotbalişti au fost infectaţi şi numărul cazurilor a ajuns la 12.


UPDATE, 20 iulie, ora 20:16 / Cătălin Golofca și Claudiu Petrila sunt neconcludenți, iar mâine, 21 iulie, toți jucătorii infectați vor repeta testele. Bălgrădean, Golofca și Petrila se află la Cluj.


UPDATE, 20 iulie, ora 19:40 / Situația de la CFR Cluj ia o turnură dramatică, după ce numărul persoanelor din club infectate a ajuns la 10.

Conform unor surse din cadrul clubului CFR Cluj, noile persoane confirmate cu Covid-19 sunt: Cătălin Golofca, Claudiu Petrila, Cristian Bălgrădean, kinetoterapeutul Radu Pralea și preparatorul fizic al echipei, Bogdan Aldea.

Damjan Djokovic are testul neconcludent, motiv pentru care încă rămâne suspect.


UPDATE, 20 iulie, ora 12:40 / Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a confirmat faptul că la CFR Cluj sunt șase cazuri de coronavirus, dar precizează că meciul cu FC Botoșani nu va fi deocamdată amânat.

”Au venit rezultatele testelor de la CFR Cluj. În acest moment, avem alte cinci cazuri în cadrul echipei pe lângă Alexanddru Păun. Este vorba despre doi jucători și trei membrii ai staff-ului tehnic.

Ei au fost izolați, la fel ca restul lotului, iar următoarea testare este programată joi. În funcție de rezultatele de atunci, vom lua deciziile care se impun.

Pentru moment nu luăm în discuție amânarea partidei cu FC Botoșani. Așteptăm retestarea de joi și vedem atunci. Oricum, situația de azi nu modifică data meciului FCSB – CFR Cluj, acesta rămâne în continuare să se dispute pe 28 sau 29 iulie”, a spus Justin Ștefan pentru Agerpres.


UPDATE, 20 iulie, ora 10:42 / Numărul persoanelor din cadul clubului CFR Cluj infectate cu Covid-19 ar fi ajuns la şase, situația devenind dramatică.

Pe lângă Alexandru Păun şi Grzegorz Sandomierski, prosport.ro anunță că au mai fost testați pozitiv mijlocașul Damjan Djokovic, antrenorul cu portarii Cristian Moldovan, secundul Costin Curelea și preparatorul fizic Cristian Dragota.


UPDATE 19 iulie, ora 22:30 / Au apărut noi informații despre cazurile de coronavirus din lotul campioanei CFR Cluj. Realizatorul Madălin Negoiță a spus în această seară într-o emisiune la Look Sport că ar fi fost depistate pozitiv încă două persoane, și anume portarul de rezervă Grzegorz Sandomiersk și Costin Curelea, unul dintre secunzii lui Dan Petrescu.


UPDATE 19 iulie, ora 18:37 / Bogdan Mara, directorul sportiv al lui CFR Cluj, neagă apariția unui al doilea caz de coronavirus printre jucători.

Nu există așa ceva. Am văzut tot felul de zvonuri. Noi am făcut teste de dimineață, acum așteptăm rezultatul lor. Atunci vom putea spune ce se întâmplă. Nu are nimeni cum să știe  dacă mai există vreun caz. Toată lumea s-a testat, toți cei aflați la Mogoșoaia. Sperăm să primim rezultatele în câteva ore. Toată lumea e în stand-by, îngrijorată. Până nu vin rezultatele, nu avem voie să facem nicio mișcare”, a spus Bogdan Mara la Realitatea Sportivă.


UPDATE 19 iulie, ora 15:56 / Situația se complică pentru CFR Cluj! După Adrian Păun, depistat sâmbătă pozitiv la testul pentru coronavirus, se pare că astăzi a apărut un nou caz de îmbolnăvire printre jucătorii campioanei. Prosport susține că ar fi vorba despre portarul de rezervă Grzegorz Sandomierski. Polonezul ar fi prezentat simptome specifice bolii, conducătorii clubului ardelean așteptând acum cu înfrigurare rezultatele testelor efectuate în această dimineață. Ei se tem să nu apară o explozie a cazurilor de coronavirus printre jucători, așa cum s-a întâmplat la Dinamo.


UPDATE 19 iulie, ora 15:56 / Adrian Păun se simte mult mai bine în acest moment și, la dorința clubului, va fi transferat la Cluj în această seară cu o ambulanță specială.


UPDATE 19 iulie, ora 13:11 / Adrian Păun, jucătorul depistat pozitiv cu COVID-19 din lotul campioanei CFR Cluj, a fost internat sâmbătă seara la spitalul „Victor Babeș” din București, unde se află sub supraveghere medicală, anunță Digisport. Chiar dacă situția sa se va ameliora, va fi out până la finalul sezonului, deoarece trebuie să stea minimum 14 zile în izolare.

Conducerea clujenilor se teme însă de ce e mai rău, existând temeri că vor apărea noi cazuri în rândul jucătorilor. Deocamdată, aceștia se află izolați la baza FRF de la Mogoșoaia, stau câte unul în cameră și primesc mâncare la casoletă, neavând voie să interacționeze unul cu celălalt.

Duminică dimineața au fost refăcute testele și până la sosirea rezultatelor nici nu poate fi vorba de antrenamente.


UPDATE 18 iulie, ora 20:43 / Bogdan Mara, directorul sportiv al campioanei CFR Cluj, a oferit primele declarații oficiale după ce s-a aflat că Adrian Păun a fost depistat pozitiv cu coronavirus. „Noi ne-am testat conform protocolului, eram în regulă, dar de dimineață Adi avea puțină febră și nu se simțea bine, așa că am mai făcut un test de coronavirus, pentru că așa am considerat că este normal să facem. Am făcut un test rapid și a ieșit ce a ieșit. Rezultatul a venit pe la ora 4, pe el îl doare puțin capul, aseară se simțea mai rău, acum se simte mai bine și e izolat la Mogoșoaia. În cameră stătea cu Burcă, iar el se simte bine momentan. Mâine vom face primul test și în funcție de ce ni se va spune din partea DSP vom vedea ce va fi în continuare. E hilară propunerea Craiovei, nu știu de ce nu au cerut să se înghețe campionatul când eram la începutul pandemiei sau când au apărut cazurile la Dinamo”,  adeclarat Mara la Digisport.


UPDATE 18 iulie, ora 20:18 / Cererea Universității Craiova de a se amâna meciul de la Botoșani până la data la care se va putea disputa și FCSB – CFR Cluj a fost respinsă de LPF. „Craiova a făcut o cerere pentru a amâna meciul cu Botoșani, dar nu se pune problema să nu se joace, pentru că jucătorii Botoșaniului au ieșit negativ”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.


UPDATE 18 iulie, ora 19:26 / Ioan Andone, actualul președinte al lui FC Voluntari și fost antrenor al celor de la CFR Cluj, este de părere că echipa campioană ar fi trebuit să mușamalizeze cazul de coronavirus din cadrul lotului și să dispute meciul cu FCSB ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „CFR putea să-l scoată pe Păun din lot, să nu spună nimic, jucau meciul din seara aceasta şi se termina”, a spus Andone la Telekom Sport.


UPDATE 18 iulie, ora 19:11 / Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, solicită Ligii Profesioniste de Fotbal să amâne și partida echipei sale de la Botoșani, considerând că aceasta ar trebui să se dispute atunci când va fi reprogramat meciul FCSB – CFR Cluj.

“Nu suntem de acord ca ei să joace în 30 iulie, când lucrurile sunt terminate. Din punctul meu de vedere ar trebui să jucăm toţi în acelaşi timp sau să se îngheţe campionatul. Ar trebui să jucăm şi noi meciul cu Botoşani în acelaşi timp cu ei sau să îngheţe toată lumea. S-au înmulţit cazurile astea de COVID, să se îngheţe campionatul. Normal că ne este teamă. Suntem două echipe care suntem interesate de ce se întâmplă în meciurile astea. Dacă nu sunt jucate în aceeaşi etapă, în acelaşi timp, nu are rost să se mai joace. Nu e vorba de boicotat meciul cu Botoşani. Liga trebuie să găsească o soluţie în care să nu prejudicieze nicio echipă. Liga trebuie să decidă. Sunt capetele luminate ale fotbalului la Ligă. Să decidă. Dar nu trebuie să dezavantajeze nicio echipă, prin programări din astea”, a declarat Sorin Cârțu pentru Antena Sport.


UPDATE 18 iulie, ora 17:34 / A venit și confirmarea oficială de la LPF că partida dintre FCSB și CFR Cluj nu se va mai juca în această seară.

„Meciul dintre FC FCSB și CFR 1907 Cluj din etapa a 8-a a play-off-ului, programat să se dispute sâmbătă, 18 iulie, cu începere de la ora 21.00, a fost amânat din cauza apariției unui caz de infectare cu COVID 19 în cadrul echipei clujene. Liga Profesionistă de Fotbal va anunța în perioada imediat următoare, după consultarea cu deținătorii drepturilor TV, și având în vedere situația medicală nou apărută, ziua și ora la care se va disputa această partidă”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul LPF.


UPDATE 18 iulie, ora 17:28 / Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a spus că nu se pune deocamdată problema înghețării campionatului, deoarece încă mai există date disponibile pentru a programa meciurile restante.

„Am știut de la început că va fi un final de sezon greu, nu se pune problema întreruperii campionatului, atât timp cât mai sunt date disponibile pentru desfășurarea meciurilor. Am recomandat ca jucătorii CFR-ului să nu se deplaseze cu autocarul, chiar am sugerat să stea câte unul în cameră tocmai pentru a evita răspândirea virusului. Avem toate scenariile pregatite, inclusiv pe cel în care întrerupem competiția. Nu-l luîm în calcul cât timp avem date disponibile. Vom prezenta toate scenariile Adunării Generale. Nu vrem să existe vreo echipă care să piardă cu 3-0. Din perspectiva noastră, totul se desfășoară doar pe terenul de joc. Luăm în calcul și scenariul în care să cerem o derogare de la UEFA pentru prelungirea campionatului după data de 3 august, a declarat Justin Ștefan la Digisport.


UPDATE 18 iulie, ora 16:53 / Un jucător de la CFR Cluj a fost depistat pozitiv la testele COVID-19! Meciul din această seară cu FCSB nu se va mai disputa. Jucătorul infectat cu coronavirus este Adrian Păun. El s-a simțit foarte rău dimineață, a avut avut febră 38,6, a acuzat dureri mari de cap și a vomitat. A făcut testul imediat, iar rezultatul a sosit în urmă cu jumătate de oră.


UPDATE 18 iulie, ora 12:35 / Au trecut doar 3 zile de când Toni Petrea a fost instalat antrenor la FCSB, dar patronul Gigi Becali deja a început să se entuziasmeze de ce întâmplă la echipă, la fel cum o face de fiecare dată când numește un nou tehnician.

„Meme Stoica și Tudor supervizează. Mi-au spus că Florinel Coman nu a mai făcut 4 lansate de doi ani. Toni Petrea a zis că jucătorii nu știu cum să se așeze în teren și de asta luăm goluri multe. Le-a explicat un culoar pe care ei pot sta. Jucătorii migrează în toate locurile și rămânem descoperiți. Jucătorii sunt încântați. Mie mi-a zis Tănase să îl aduc pe Neubert ca să îi facă fotbaliști. Ei se plângeau că nu transpiră la antrenamente. Dacă jucătorul voia să muncească și tu nu îi dai muncă… atunci nu e bine”, a spus Gigi Becali la Digisport.


UPDATE 18 iulie, ora 11:09 / Deși a declarat la conferința de presă de dinaintea meciului cu CFR Cluj că formația pe care o antrenează se va concentra mai mult pe finala Cupei de miercuri cu Sepsi, Toni Petrea va trimite diseară pe teren cei mai buni jucători pe care îi are la dispoziție. Lucru pe care, mai mult ca sigur, îl va face și Dan Petrescu.

Echipă probabilă FCSB: Vlad – Creţu, Cristea, Miron, Pantea – Vînă, Popescu, Tănase – Man, Petre, Coman. Antrenor: Toni Petrea

Echipă probabilă CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Hoban, Djokovic, Itu – Costache, Omrani. Antrenor: Dan Petrescu


UPDATE 18 iulie, ora 9:43 / Nici nu a fost instalat bine pe banca tehnică a FCSB-ului, că Toni Petrea a și început să primească sfaturi de la diferite personalități din lumea fotbalului despre cum ar trebui să se comporte sau ce ar trebui să facă în continuare. Ultimul pe listă este Bogdan Stelea, fostul mare portar al naționalei și component al Generației de Aur.

„În momentul în care vii antrenor la o asemenea echipă, în afara faptului că trebuie să ai valoare și să știi să antrenezi, mai important este să știi să faci mental coaching cu Gigi Becali. Eu cred că mai devreme sau mai târziu, antrenorul va trebui să-și canalizeze eforturile pentru a convinge acea figură care conduce la FCSB de a face anumite lucruri. Eu nu voi antrena la FCSB. De fapt, nu știu dacă voi mai antrena vreodată”, a spus Bogdan Stelea pentru Digisport.


FCSB – CFR Cluj Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida FCSB – CFR Cluj se joacă sâmbătă, 18 iulie, de la ora 21:00, în cadrul etapei a 8-a din play-out. Acest joc deosebit de important, dacă va fi câştigat de ardeleni, va pune presiune uriaşă pe olteni, care au programat meciul de la Botoşani 24 de ore mai târziu. Întâlnirea va fi televizată în direct de Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, însă puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO. 

FCSB va avea o nouă conducere tehnică, după ce antrenorul Bogdan Vintilă nu a mai fost agreat de vestiar. Gigi Becali a decis înlocuirea lui Vintilă cu un tandem inedit, Toni Petrea, fost secund al lui Laurenţiu Reghecampf în Emirate, şi Mihai Pintilii, practic în acest fel Becali încercând să refacă într-un fel echipa din perioada când Reghe antrena Steaua. De aceea, şi preparatorul fizic Thomas Neubert a fostreadus la club.

Gigi Becali nu mai vrea decât jucători ortodocşi la echipă

Pentru meciul cu CFR Cluj continuă să existe probleme de lot, dar mai puţine decât până acum, practic doar Dragoş Nedelcu şi Lucian Filip fiind siguri că nu vor mai putea juca până la final, după ce au fost operaţi recent. Gigi Becali continuă să şocheze, anunţând că nu va mai aduce decât jucători creştini-ortodocşi la echipă, adică din Bulgaria, Rusia, Serbia, Cipru, Grecia, Ucraina.

CFR Cluj se vede pentru prima dată în situaţia de a alerga după o altă echipă în lupta pentru titlu, după ce a câştigat ultimele două ediţii şi în actuala a avut la un moment dat şapte puncte peste locul doi. Eşecul din meciul direct cu Craiova de la Cluj a contat foarte mult.

Rondon i-a luat locul lui Bilel Omrani

Şi la Cluj, armonia din vestiar pare a se fi destrămat, mijlocaşul Djokovic acuzând conducerea pentru faptul că disputele la acest nivel au afectat şi moralul jucătorilor. Din echipa de bază a ieşit francezul Bilel Omrani, care a jucat foarte slab de la reluarea campionatului şi acum venezueleanul Rondon e vârful de lance.

Meciurile directe, fie că au avut loc la Cluj sau la Bucureşti, au fost mereu foarte echilibrate şi cu goluri puţine. În primul meci după pandemie, la Cluj, CFR a câştigat cu mult noroc, doar pentru că portarul Giedrius Arlauskis a fost senzaţional şi a avut minim patru intervenţii fabuloase, altfel bucureştenii ari fi plecat cu cel puţin un punct. Casele de pariuri merg însă pe mâna echipei lui Dan Petrescu, dându-i cota de 1,70 la victorie, faţă de 4,60 pentru FCSB.

ADVERTISEMENT