Fotbal intern

Mare surpriză! Unde se joacă derby-ul FCSB-CFR Cluj după ce Arena Națională a fost închisă

Mare surpriza Unde se joaca derbyul FCSBCFR Cluj dupa ce Arena Nationala a fost inchisa

FCSB a fost „exilată” din Capitală după ce Primăria Municipiului București a anunțat că Arena Națională se închide pentru o perioadă importantă, până când vor reuși să repare gazonul de pe cel mai mare stadion din țară. Asta după ce la Dinamo-FCSB terenul a fost aproape impracticabil. Astfel, trupa antrenată de Nicolae Dică va juca mai multe partide, inclusiv derby-ul FCSB-CFR Cluj, în afara Bucureștiului, iar FANATIK.RO a aflat că formația se va muta la Pitești.

Am luat hotărârea de a închide Arena Naţională” pentru toate competiţiile sportive şi de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului. Societatrea care se ocupă în acest moment consideră că în 2-3 luni de zile gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfăşura competiţii sportive sau de altă natură fără dificultăţi”, a spus luni într-o conferință de presă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

FCSB rămâne fără soluții în Capitală, după ce s-a închis Arena Națională

Astfel, echipa lui Nicolae Dică rămâne fără principalul stadion pe care își desfășura meciurile. După ce clubul lui Gigi Becali și Armata au început conflictele de natură juridică, echipa de fotbal a plecat din Ghencea și și-a găsit o nouă casă pe Arena Națională. Însă, problemele pe care le-a întâmpinat cu gazonul i-au forțat pe cei de la FCSB să joace mai multe partide pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. După înfrângerea cu Chiajna, Gigi Becali a cerut însă ca formația sa să revină pe Național Arena.

Acum, după ce Gabriela Firea a anunțat că va închide Arena Națională, Gigi Becali s-a arătat dezamăgit de situație: „Nu ştiu ce se va întâmpla, o să vorbesc cu ea, pentru noi este foarte dificil, nu se poate, avem meciuri grele, cu CFR, Viitorul şi Gaz Metan, nici nu o să avem unde o să jucăm. La Voluntari în niciun caz, acolo am pierdut multe meciuri, am pierdut puncte, ăla nu e stadion de noi, parcă e împotriva noastră. Habar nu am unde o să jucăm, o să încerc să vorbesc cu ea, nu se poate să-l închidă trei luni, pentru că gazonul poţi să-l schimbi într-o săptămână, de ce ai nevoie de 2-3 luni?”, a spus patronul FCSB.

FCSB - CFR Cluj se mută pe alt stadion, după ce Arena Națională a fost închisă
Stadionul Arena Națională a fost închisă, după starea execrabilă a gazonului la FCSB-CFR Cluj

Unde se joacă FCSB-CFR Cluj, după ce Arena Națională a fost închisă

Din informațiile obținue de FANATIK.RO, FCSB se va muta în proporție de 90% pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești! Acolo, formația roș-albastră va juca următoarele trei meciuri din Liga 1 Betano, în compania celor de la Gaz Metan Mediaș, Viitorul și CFR Cluj, cât timp gazonul va fi replantat și se va regenera.

Stadionul Nicolae Dobrin are o capacitate de 17.500 de locuri și a fost inaugurat în 1964 și renovat în 2000 și 2007. Arena din Trivale este una dragă și pentru antrenorul Nicolae Dică, tehnicianul FCSB. El a jucat între 2000 și 2004 la FC Argeș, înainte să ajungă la Steaua, în schimbul sumei de 250 de mii de euro.