Fotbal intern

FCSB, clauză uriaşă dacă îl foloseşte pe Cătălin Straton în derby! Cât ar încasa Dinamo

09.02.2021 | 21:30
FCSB clauza uriasa daca il foloseste pe Catalin Straton in derby Cat ar incasa Dinamo
ADVERTISEMENT

Cătălin Straton s-a transferat de la Dinamo la rivala FCSB în luna septembrie a anului trecut. Roş-albaştrii l-au luat gratuit pe goalkeeper, însă au acceptat şi o clauză prin care se obligă să plătească 10.000 de euro de fiecare dată când portarul va juca împotriva lui Dinamo. 

Deşi a fost unul dintre oamenii care au pus umărul la salvarea lui Dinamo de la retrogradare, Cătălin Straton a fost pus pe liber imediat după venirea lui Cosmin Contra. Portarul a fost titular în trei etape în actuala stagiune pentru Dinamo, însă tras pe linie moartă când au venit portarii spanioli Tomas Mejias şi Rene Hinojo.

ADVERTISEMENT

FCSB, clauză uriaşă dacă îl foloseşte pe Cătălin Straton în derby! Are de plătit 10.000 de euro

În luna septembrie, la FCSB a fost un focar de coronavirus exact când echipa evolua în preliminariile Europa League. Iar Cătălin Straton a fost adus de urgenţă de la Dinamo pentru a ajuta echipa în campania europeană. Roş-albaştrii au reuşit să îl transfere gratis, singura condiţie a lui Dinamo fiind ca FCSB să plătească 10.000 de euro de fiecare dată când portarul va fi folosit în derby.

Şi, cel mai probabil, această clauză nu va fi activată niciodată. Singurele meciuri de la transferul la FCSB când Straton nu a fost în lotul lui Toni Petrea au fost în cele două derby-uri cu Dinamo. În rest, portarul a fost în echipă, de cele mai multe ori rezerva lui Vlad.

ADVERTISEMENT

Cătălin Straton, folosit în trei meciuri la FCSB! Lăsat în afara lotului doar în meciurile cu Dinamo

Cătălin Straton a apărat în două meciuri poarta roş-albaştrilor în Liga 1, în victoria cu 3-0 în faţa celor de la FC Argeş şi în înfrângerea 2-5 cu Poli Iaşi. A mai fost titularizat în meciul din turul trei din Europa League cu Slovan Liberec, când FCSB a trebuit să folosească o formulă experimentală, având nu mai puţin de 14 jucători infectaţi cu COVID-19.

Pentru a evita orice risc de a plăti 10.000 de euro, FCSB îl va lăsa în afara lotului pe Straton şi în meciul de Cupa României împotriva “câinilor”. Săptămâna trecută, în meciul de campionat cu Dinamo, Andrei Vlad şi Ştefan Târnovanu ai fost portarii roş-albaştrilor la derby-ul din Liga 1. La confruntarea din Cupa României, cel mai probabil, Mihai Udrea va fi rezerva lui Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT

Dinamo, mari probleme în poartă! Mejias şi Hinojo, printre primii plecaţi

Dinamo a avut mari probleme pe postul de portar la începutul acestui an. Ionel Gane a fost obligat să îl titularizeze pe tânărul Mihai Eşanu, care a avut evoluţii ezitante în tricoul “câinilor”, după ce Tomas Mejias şi Rene Hinojo au plecat de la club pentru că nu şi-au primit salariile.

Mai mult, Rene Hinojo, veteranul de 37 de ani adus de administraţia spaniolă pe un salariu uriaş de 25.000 de euro lunar, vrea să îşi primească drepturile salariale pe toată durata contractului. Ibericul a refuzat orice negociere cu DDB şi are de încasat 537.500 de euro. El a apărat trei meciuri la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Gudmund Konghavn, adus să rezolve problemele din poartă la Dinamo

În încercarea de a betona poarta, Dinamo l-a transferat în această perioadă de mercato pe norvegianul Gudmund Kongshavn, ultima dată la Aalesunds, echipă care a retrogradat în liga a doua din Norvegia la finalul sezonului 2020.

Din informaţiile noastre, sunt şanse mari ca portarul Gudmund Kongshavn să debuteze la Dinamo chiar în derby-ul cu FCSB. În cealaltă poartă va fi folosit titularul din campionat, Andrei Vlad. El a apărat în ambele derby-uri din acest sezon.

  • 350.000 de euro este cota de piaţă a lui Cătălin Straton
  • 31 de ani are portarul celor de la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,00 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT