Sport

FCSB, concurenţă din Serie A pentru semnătura lui Ionuţ Vînă. EXCLUSIV

08.07.2019 | 12:02
FCSB concurenta din Serie A pentru semnatura lui Ionut Vina EXCLUSIV

Echipele puternice din Europa sunt cu ochii pe jucătorii lui Gică Hagi, iar Ianis nu este singurul fotbalist de la FC Viitorul care a atras atenţia în această vară. Astfel, FCSB are concurenţă din Serie A pentru semnătura lui Ionuţ Vînă, fotbalistul inclus de Gigi Becali pe lista de transferuri în urmă cu puţin timp.

FCSB, concurenţă din Serie A pentru semnătura lui Ionuţ Vînă

După ce a ratat transferul lui Aissa Laidouni din cauza procentelor cerute de impresarii fotbalistului de la Voluntari, Gigi Becali s-a orientat către Ionuţ Vînă, mijlocaşul central al celor de la FC Viitorul Constanţa. Latifundiarul din Pipera a anunţat că l-a pus pe Florin Tănase să discute cu Ianis şi Gică Hagi pentru a afla în ce condiţii l-ar lăsa pe Ionuţ Vînă la FCSB, dar patronul vicecampioanei României are concurenţă din Serie A. ”L-am pus pe Tănase, ca să-l vrăjească pe Hagi, ca să mi-l dea pe Vînă. Și mi-a zis: ’da, nea Gigi, dar nu-l sun direct pe el, îl sun pe Ianis. Că, dacă-l sun pe el, o să-mi zică, ce mă, te-ai făcut impresar, tu, Tase’? L-a sunat, a vorbit, a dat și răspunsul, că o fi, că o păți…, vedem. Poate cădem la pace până la urmă”, a declarat finanțatorul ”roș-albaștrilor” la emisiunea  Digi Sport Special.

FCSB nu este singura echipă care s-a arătat interesată de serviciile lui Ionuţ Vînă în această vară. După evoluţiile foarte bune din sezonul 2018 – 2019 şi jocul foarte bun din finala Cupei României şi din Supercupă, FANATIK a aflat că US Sassuolo a cerut informaţii în legătură cu mijlocaşul central al celor de la FC Viitorul Constanţa şi ar urma să facă o ofertă dacă lucrurile vor decurge aşa cum se aşteaptă echipa la care a jucat şi Marius Alexe în perioada Iulie 2013 – iunie 2014.

Două cluburi din MLS sunt pe urmele mijlocaşului lui Gică Hagi

FCSB şi Sassuolo nu sunt singurele echipe care au cerut informaţii în legătură cu mijlocaşul în vârstă de 24 de ani al celor de la FC Viitorul. Scouterii lui Chicago Fire şi New York RB îl urmăresc cu atenţie pe Ionuţ Vînă, iar presa din Israel a anunţat că Maccabi Haifa e dispusă să ofere 1,1 milioane de euro pentru fotbalistul lui Gică Hagi care a câştigat cu gruparea din Constanţa trei trofee: titlul (2016 – 2017), Cupa României (2019) şi Supercupa României (2019).

Cotat de site-urile de specialitate la 1,5 milioane de euro, Ionuţ Vînă a făcut pasul de la Academica Gică Hagi la echipa mare a Viitorului în august 2011, iar în iulie 2013 a fost cedat sub formă de împrumut la Roma U19. Mijlocaşul central care în acea perioadă avea 18 ani nu a reuşit să se acomodeze şi a revenit în România. A fost trimis să joace pentru Dunărea Călăraşi, dar s-a accidentat la umăr. În iunie 2016 s-a întors la Viitorul şi nu a mai fost scos din primul 11 al campioanei României.

Cât cere Gică Hagi pentru mijlocaş

Gică Hagi este conştient de valoarea lui Ionuţ Vînă, iar antrenorul şi patronul celor de la FC Viitorul Constanţa nu este dispus să renunţe la serviciile mijlocaşului central în vârstă de 24 de ani în schimbul unei sume mici. Astfel, fotbalistul originar din Galaţi ar putea să o părăsească pe fosta campioană a României dacă va primi o ofertă care să se apropie de un milion de euro.

  • 1,5 milioane de euro este cota lui Ionuţ Vînă, conform transfermarkt.com