Sport

Câţi bani consumă echipele din Liga 1 în Antalya

Câţi bani plătesc echipele din Liga 1 Betano ca FCSB, Viitorul sau CSU Craiova în Antalya. Sumele sunt surprinzătoare.
22.01.2018 | 13:44
Cati bani consuma echipele din Liga 1 in Antalya

Liga 1 Betano s-a mutat în această perioadă în sud-vestul Turciei. Mai precis, lângă Antalya, în resort-urile exclusiviste din orăşelele Belek şi Side, acolo unde conceptul de “all inclusive” este ridicat la rang de obiectiv turistic, mai mult decât Mediterana de lângă.

FCSB, CSU Craiova, FC Botoşani, Viitorul, Gaz Metan,Juventus. Sepsi, CSM Poli Iaşi, Voluntari şi Concordia Chiajna, 10 formaţii din cele 14 ale primei divizii româneşti s-au amestecat în această perioadă cu polonezii, ruşii sau germanii care populează până la refuz complexurile de cinci stele ale litoralului turcesc. 

FCSB a dat 70.000 de euro!

Cel ma scump hotel l-a avut, evident, FCSB. Culmea că nu e un lux abundent acolo, la Gloria Sports Arena, însă trebuie spus că facilităţile sunt la cel mai înalt nivel pentru sportivi. Este un complex, aşa cum o arată şi numele, destinat mai degrabă echipelor de fotbal decât turiştilor obişnuiţi, iar FCSB l-a împărţit cu Beşiktaş, campioana Turciei.

Au fost şi loturi naţionale de atletism cazate acolo, acestea bucurându-se de pista la condiţii de campionat mondial a stadionului. 70.000 de euro a plătit FCSB pentru cantonamentul la hotelul din Belek. În plus, roş-albaştrii au mai scos din conturi bani şi pentru închirierea stadionului pentru meciul cu Olimpik Doneţk. 4.000 de euro costă să închiriezi arena pentru meciurile amicale, iar FCSB a împărţit suma cu ucrainenii. 

Şumudică a stat la “hotelul parfumat”

Tot 70.000 de euro a plătit şi Kayserispor, formaţia lui Marius Şumudică, Silviu Lung, Cristi Săpunaru şi a foştilor fcsb-işti Boldrin şi de Amorim. Numai că e o diferenţă faţă de FCSB: Kaya Palazzo este un hotel de super lux, care, ca fapt divers, are şi propriul parfum, creat special pentru hotelul respectiv, iar în tot complexul îi poţi simţi aroma, încă de la intrare. Numai că acesta este un hotel pentru ruşii bogaţi care vin aici “la fiţe”, nu neapărat pentru sportivi. Terenul de golf este la standarde internaţionale, însă cel de fotbal, pe care a jucat Kayseri amicalele, este la un nivel mai scăzut. 

Constănţenii lui Hagi sunt cazaţi tot la “5 stele”, tot în Belek, la Sueno Hotel, acolo unde a stat şi Galatasaray. Condiţiile sunt la fel de bune ca la FCSB, dar banii sunt doar ceva mai puţini: 65 de mii de euro a plătit Gheorghe Hagi pentru a-şi duce jucătorii acolo şi aproximativ 3.500 de euro pentru a închiria terenul pe care a jucat amicalul de lux cu Galata lui Fatih Terim. 

Craiova, 110.000 de euro!

În rest, celelalte echipe româneşti, au plătit în jur de 60.000 de euro pentru “sejur”. În aceşti bani au intrat camerele şi închirierea terenului de antrenament, pentru că nu evoluează pe stadioane cum sunt cele de la Gloria (unde stă FCSB) sau Sueno (unde evoluează Viitorul). 

Ca şi o curiozitate, trebuie spus că singura echipă care şi-a supus şoferul la supliciul de a veni cu autocarul până în Antalya, un “fleac” de drum de aproape 20 de ore, este CSU Craiova. În rest, toate celelalte au închiriat autocare (sau mai degraba mini-autocare), care nu costă prea mult şi sunt mult mai viabile pentru drumurile destul de înguste până la terenurile de antrenament. Craiova este şi echipa care plăteşte cel mai mult pe cantonament, 110.000 de euro, însă oltenii sunt şi echipa care petrece cel mai mult timp în Antalya, 21 de zile!