Fotbal international

FCSB, obligată să bată Lugano! Adversari de coşmar în primăvara europeană

FCSB a reuşit să se califice în primăvara europeană, dar are emoţii pentru locul 1 din grupa G a Europa League.
25.11.2017 | 12:35
FCSB obligata sa bata Lugano Adversari de cosmar in primavara europeana
ADVERTISEMENT

Deşi trupa lui Nicolae Dică a reuşit să se califice în primăvara europeană, steliştii nu au aigurat primul loc din grupa G a Europa League după ce au fost învinşi pe terenul Viktoriei Plzen, scor 0-2, în Cehia, în runda a 5-a a grupelor din EL. Dacă FCSB nu va reuşi să câştige la Lugano, care va avea loc pe 7 decembrie, pe “Arena Naţională”, nu doar că va pierde un milion de euro – vezi detalii aici  , ci şi ar putea întâlni în primăvară câteva dintre echipele de top din Europa. 

În ultima rundă din grupele Europa League, FCSB va primi vizita formaţiei FC Lugano, pe 7 decembrie, de la ora 22:05, în timp ce Viktoria Plzen va juca împotriva lui Hapoel Beer Sheva, echipa de pe ultimul loc din grupa G. Jucătorii lui Nicolae Dică sunt obligaţi să câştige meciul cu formaţia din Elveţia, toate acestea pentru a nu depinde de rezultatul din cealaltă partidă. În cazul în care Viktoria Plzen va învinge în Israel, joi, 7 decembrie, de la ora 22:05, şi FCSB scoate maximum un egal, atunci trupa “roş-albastră” pică pe locul 2 în grupă, iar adversarii vor fi mult mai grei.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă FCSB termină pe primul loc grupa G

Dacă FCSB va termina pe primul loc în grupa G a Europa League, atunci ar intra în urna capilor de serie şi ar evita o serie de adversari mai puternici. În prima urnă va intra cele 12 echipe care câştigă grupa, la care se adaugă cele mai bune locuri 3 din grupele Champions League. În prezent, cinci echipe din Europa League şi-au asigurat primul loc în grupă: Villarreal, Lazio, Arsenal, AC Milan şi Red Bull Salzburg. Ceea ce înseamnă că vor intra în prima urnă. Totodată, acolo pot intra şi FC Basel, ŢSKA Moscova, Celtic, Atletico Madrid, AS Roma, Juventus, Sporting Lisabona, FC Sevilla, Spartak Moscova, Napoli, Şahtior sau RB Leipizig, dar totul se va decide în ultima etapă din grupele Europa League şi Champions League. 

Peste cine va da FCSB dacă intră în prima urnă

Chiar dacă FCSB va intra în prima urnă, nici cea de-a doua nu duce lipsă de echipe puternice. În cazul în care echipa pregătită de Nicolae Dică s-ar impune în faţa lui Lugano şi ar termina pe prima poziţie în grupa G, atunci ar putea întâlni adversari precum Dinamo Kiev, Partizan Belgrad, Braga, Atalanta, Lyon, Viktoria Plzen, Ostersunds, Ludogoreţ, AEK Atena, Nice, Real Sociedad, Zenit, Celtic, Borussia Dortmund sau Sporting. 

ADVERTISEMENT

Adversari accesibili dacă FCSB nu câştigă grupa:

Celtic, Salzburg, FC Basel, Şahtior

Adversari greu dacă FCSB nu câştigă grupa:

AC Milan, Arsenal, Juventus, Napoli, FC Sevilla, Atletico Madrid

Adversari accesibili dacă FCSB câştigă grupa:

Braga, Plzen, AEK Atena, Partizan

Adversari grei dacă FCSB câştigă grupa:

Borussia Dortmund, Sporting, Lyon, Atalanta, Zenit

Tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Europa League va avea loc pe 11 decembrie. Primul meci este programat pe 15 februarie, iar returul după o săptămână.

Tags: