Fotbal intern

Plătiţi de pomană! Astea sunt cele mai mari ţepe din Liga 1 în 2017!

FCSB, CFR Cluj, Dinamo şi Astra au în lot jucători cu salarii mari, dar care au avut o toamnă mai mult decât modestă
29.12.2017 | 23:22
Platiti de pomana Astea sunt cele mai mari tepe din Liga 1 in 2017

Echipele care visau la play-off încă din vară au încercat să dea lovitura pe piaţa transferurilor cu jucători cunoscuţi în fotbalul european, dar socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg. Ibrahima Balde, Denis Alibec, Anthony Le Tallec sau Adam Nemec sunt patru atacanţi cu „pretenţii” care nu au impresionat în actualul sezon competiţional, deşi salariile pe care le încasează sunt uriaşe pentru nivelul Ligii 1 Betano.

Balde este cel mai bine plătit jucător din Liga 1 Betano. Şi?

Ibrahima Balde, atacantul în vârstă de 28 de ani care a evoluat în trecut pentru Atletico Madrid, este cel mai bine plătit jucător din Liga 1 Betano. Senegalezul de 1,90 metri a fost dorit cu insistenţă de Dan Petrescu şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2020 cu, iată, liderul de iarnă din Liga 1 Betano. Ardelenii i-au oferit un salariu de 25.000 de euro pe lună, dar până în momentul de faţă „beneficiarul” nu a demonstrat că merită această sumă uriaşă pentru fotbalul românesc. A marcat 4 goluri în 10 meciuri. Balde, cotat de site-urile de specialitate al 1.500.000 de euro, nu se mai află nici în graţiile lui Dan Petrescu, care a declarat, supărat, că senegalezul nu se antrenează aşa cum şi-ar fi dorit el: „Din păcate, Balde nu e la antrenamente ce vreau eu şi după văd ceva la antrenamente, asta fac şi la meci. Îmi pare rău că nu pot să-l folosesc mai mult, pentru că e un jucător care, atunci când juca în Rusia, era foarte bun, dar a avut o perioadă în care nu a jucat, a pierdut şi pregătirea, iar asta se vede”.

Alibec calcă hotărât şi constant pe bec!

Pe lista atacanţilor care nu au impresionat în prima parte a sezonului 2017-2018 se află şi mult-lăudatul în sezoanele precedente Denis Alibec. Internaţionalul român în vârstă de 26 de ani a încris două goluri în cele 19 meciuri jucate în tricoul „roş-albastru”, ambele în Europa League, şi nu de puţine ori a fost criticat şi de Nicolae Dică, şi de Gigi Becali. Evoluţia slabă de pe teren, dar şi interminabilii nervii arătaţi de atacantul care încasează 20.000 de euro lunar şi are o clauză de reziliere de 20.000.000 de euro, l-au scos din primul „11”, locul său fiind luat de Harlem Gnohere, francezul pentru care Gigi Becali le-a plătit „specialiştilor” de la Dinamo uriaşa sumă de 250.000 de euro şi care a înscris 15 goluri în cele 28 de meciuri jucate în actualul sezon. Pentru 15.000 de euro pe lună. Mai mult, Denis Alibec şi-a pierdut şi susţinerea suporterilor, care l-au huiduit ori de câte ori au avut ocazia în meciurile în care a fost titularizat de Nicolae Dică… sau Gigi Becali, iar asta nu e tot! Internaţionalul român pentru care latifundiarul din Pipera vrea 10.000.000 de euro şi-a irosit prin jocul mizerabil prestat în ultima vreme şansa de a se transfera în pauza competiţională din iarnă.

Becali se mai gândeşte dacă-l mai vrea pe Nemec…

Adam Nemec, jucătorul atât de dorit de Gigi Becali la FCSB, nu a rupt nici el gura târgului, ca să nu zicem dea dreptul plasa adversarilor, în 2017. Deşi a avut evoluţii foarte bune în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, acolo unde a înscris 5 goluri şi a oferit două pase decisive pentru naţionala Slovaciei, Nemec nu a impresionat în tricoul lui Dinamo. Slovacul care încasează cel mai mare salariu în „Ştefan cel Mare”, în jur de 12.000 de euro pe lună, a jucat în 20 de meciuri pentru trupa „câinilor” în toate competiţiile, a înscris 3 goluri în Liga 1 Betano şi unul în Cupa României, mult, mult prea puţin pentru ce se aştepta de la el. Venit la Dinamo în septembrie 2016, Nemec va intra în iarnă în ultimele 6 luni de contract şi va putea semna cu orice echipă doreşte. Se află pe lista „scurtă” a lui Gigi Becali, care, deşi i-a oferit lui Ionuţ Negoiţă 300.000 de euro pentru el, sigur acum se gândeşte de două ori înainte să-l mai oferteze pe slovac… Dacă vor ajunge, totuşi, la o înţelegere, Nemec va primi un cadou de instalare de 100.000 de euro şi un salariu de 15.000 de euro pe lună.

Le Tallec, compromisul compromis al lui Ioan Niculae

Anthony Le Tallec a fost văzut drept înlocuitorul lui Denis Alibec de oficialii Astrei, dar, deşi a trecut pe la echipe precum Le Havre, Liverpool, Saint-Etienne, Auxerre şi Valenciennes, a avut evoluţii mult sub aşteptările oamenilor din fotbal care l-au văzut jucând pentru echipele amintite. Francezul în vârstă de 33 de ani a ajuns la fosta campioană a României în iulie şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2019. Deşi Ioan Niculae a decis ca să nu dea niciunui jucător mai mult de 5.000 de euro pe lună, a făcut un compromis atunci când a fost vorba de Anthony Le Tallec şi i-a făcut un salariu lunar de 11.000 de euro. Nemeritaţi s-ar zice având în vedere că a marcat două goluri şi a dat două pase decisive în cele 24 de meciuri jucate până acum… Mai mult, FANATIK.RO a anunţat că oficialii Astrei sunt hotărâţi ca în pauza competiţională din iarnă să încerce să-i rezilieze contractul francezului – vezi detalii.

„Discuţiile astea cu pleacă, rămâne, nici el nu ştie ce o să facă, cred că l-au afectat pe Nemec. Probabil şi impresarul lui l-a afectat, cum să mai dea randament?!” – Vasile Miriuţă

25.000 de euro este salariul lunar al „ceferistului” Balde, cel mai mare din Liga 1 Betano