Sport

FCSB – Dinamo, din nou un „derby cu cântec”! Cum s-a văzut din tribune duelul celor două galerii. Video+foto

FCSB - Dinamo a fost un derby în adevăratul sens al cuvântului în tribunele de pe Național Arena, deulul celor două galerii find mai interesant ca oricând.
12.09.2021 | 23:16
FCSB - Dinamo, din nou un „derby cu cântec”! Cum s-a văzut din tribune duelul celor două galerii
ADVERTISEMENT

FANATIK a fost prezent la stadionul Național Arena încă de la ora 18:00 și a anunțat în exclusivitate că la partida dintre FCSB și Dinamo vor asista nu mai puțin de 35.000 de spectatori.

Deși unii suporteri consideră că FCSB nu este continuatoarea Stelei, în tribune atmosfera a fost ca în vremurile bune, la primul derby cu spectatori în tribune după pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Atmosferă de zile mari pe Național Arena la derby-ul dintre FCSB – Dinamo. O rivalitate care nu ține cont de deciziile din tribunale

Dacă pe teren derby-ul a fost mai dezechilibrat ca niciodată, în tribune cele două galerii și-au etalat toată recuzita formată din mesaje, torțe și petarde, steaguri. Galeria FCSB-ului a pregătit de asemenea o coreografie specială pentru meciul cu marea rivală, Dinamo.

Suporterii dinamoviști au dominat fondul sonor și au avut o galerie mai numeroasă decât cei de la FCSB, însă jocul elevilor lui Dario Bonetti a stins ușor-ușor din „focul” suporterilor.

ADVERTISEMENT

Singurul moment în care galeria lui Dinamo s-a solidarizat cu cea a FCSB-ului

Securea războiului și ura viscerală dintre cele două rivale s-a stins pentru câteva momente, când Peluza Cătălin Hîldan a afișat un banner în memoria lui Ivan Patzaichin, în timp ce galeria FCSB-ului i-a scandat numele fostului mare campion care a decedat la doar 71 de ani. „RIP Patzaichin” scria și pe un banner al Peluzei Nord.

De la Mila 23 până în Ștefan cel Mare/ Spiritul Amiralului a noastră îndrumare”
De la Mila 23 până în Ștefan cel Mare/ Spiritul Amiralului a noastră îndrumare”.

„Din milă în prima ligă/Ipocrizia voastră ne intrigă”, a fost mesajul galerie FCSB-ului la adresa rivalilor, care au fost „ajutați” de LPF în anul pandemic după ce s-a luat decizia ca nicio echipă din Liga 1 să nu retrogradeze.

ADVERTISEMENT
Mesajul galeriei FCSB: „Din milă în prima ligă/Ipocrizia voastră ne intrigă”
Mesajul galeriei FCSB: „Din milă în prima ligă/Ipocrizia voastră ne intrigă”

Duelul mesajelor a continuat, iar dinamoviștii nu s-au lăsat nici ei mai prejos: „Nu contează că pe tabelă nu vă apare numele/ Cât timp pe la Mustață vă fluturați sumele”.

Nici la acest derby nu au lipsit incidentele

FCSB arată pe teren că este o echipă mult superioară, iar în minutul 43 scorul e deja 2-0, iar Claudiu Keșeru înscrie încă o dată într-un derby cu Dinamo, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a jucat și deja amenință recordul lui Raul Rusescu, „nașul” lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Galeria FCSB-ului încearcă să își umilescă rivalii iar din Peluza Sud a Arenei Naționale se strigă „Plecați acasă!” și „Serie B”, în timp ce pe teren scorul devine 3-0 pentru gazde.

Dacă pe teren jucătorii au fost aproape de o încăierare generală, derby-ul și-a păstrat renumele și în tribune, unde au fost din nou incidente aproape ca la fiecare confruntare dintre Dinamo și FCSB.

„Afară cu ungurii din țară” a scandat Dinamo în ultimele secvențe ale primei reprize la adresa arbitrului Istvan Kovacs, care l-a eliminat pe Steliano Filip. PCH și-a vărsat frustrarea din pricina rezultatului pe suporterii de la tribuna a doua, care au fost bombardați cu petarde.

Peluza Cătălin Hîldan, război cu Jandarmeria

Peluza Cătălin Hîldan începe războiul cu Jandermeria Română care ocupă Peluza Nord, în timp ce ultrașii „câinilor” aruncă în teren cu cele vine la mână: petarde, bețe de steaguri, scaune și telefoane.

Dinamo, umilită pe teren, dar nu și în tribune

În repriza a doua scorul ia proporții, însă galeria lui Dinamo continuă să încurajeze echipa la fel ca la fiecare meci, așa cum au făcut-o și la Constanța deși echipa era condusă cu 3-0.

„1-2-3-4-5-6! se strigă din galeria FCSB-ului, iar în minutul 67 scorul devine 6-0. Suporterii însă nu sunt mulțumiți pe deplin și cer golul șapte.

FCSB – Dinamo a doborât recordul de asistență stabilit la Rapid – FCSB

FCSB – Dinamo a stabilit și un nou record de spectatori pentru acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. La derby-ul de pe Național Arena au asistat 36.147 de spectatori, cu o mie mai mult decât la meciul dintre Rapid și FCSB.

Dinamo pierde astfel primul derby cu FCSB cu spectatori în tribune după patru ani. În sezonul trecut au fost cinci confruntări directe, toate disputate fără spectatori din cauza pandemiei de COVID-19, patru fiind câștigate de FCSB.

În final, puteți urmări o galerie foto realizată de FANATIK cu toate mesajele celor două galerii de la „Derby de România”.

  • 36.147 de suporteri au fost prezenți pe Național Arena la derby-ul dintre FCSB și Dinamo
  • 6-0 a fost scorul partidei dintre FCSB și Dinamo
  • 8.000 de „câini” au fost prezenți pe Național Arena

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova 1948 – FCSB: 3,20 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT