Fotbal intern

Trei plusuri şi minusuri după FCSB-Dinamo Kiev 1-1! Cine sunt remarcaţii şi ce ar trebui să îl îngrijoreze pe Mihai Teja

23.01.2019 | 20:19
Trei plusuri si minusuri dupa FCSBDinamo Kiev 11 Cine sunt remarcatii si ce ar trebui sa il ingrijoreze pe Mihai Teja

FCSB a încheiat la egalitate, 1-1, meciul împotriva lui Dinamo Kiev, în ultimul meci amical din stagiul de pregătire din Spania. Deşi se anunţa unul dintre cele mai interesante amicale, meciul împotriva ucraninienilor nu a fost deloc spectaculos. A fost un meci sărac în ocazii, salvat doar prin golurile marcate din faze fixe în prelungirile partidei. 

Mihai Teja a jucat într-un sistem 4-2-3-1: Bălgrădean – Benzar, Planic, Filip, Junior Morais – Stoian, Nedelcu – Man, Tănase, Coman – Rusescu. După cele trei amicale, Harlem Gnohere nu a jucat titular în niciunul dintre meciurile de pregătire, iar la ultimul, cel cu Dinamo Kiev, “Bizonul” a fost lăsat în afara lotului din cauza unei accidentări.

FCSB-Dinamo Kiev 1-1. Hora, debut cu gol la FCSB

Remarcăm faptul că pentru al doilea meci la rând Stoian joacă la închidere alături de Nedelcu, iar Lucian Filip este folosit din nou pe postul de fundaş central alături de Bogdan Planic, deşi Bălaşa şi Momcilovic au fost apţi.

Începutul de meci a fost unul echilibrat. Puţine ocazii de poartă pentru ambele echipe, două echipe compacte, care s-au apărat bine. Ocaziile au venit ca urmare a unor acţiuni personale şi nu datorită unor trasee de joc. FCSB a fost periculoasă în prima repriză prin Raul Rusescu şi Florinel Coman, care au ratat din două situaţii favorabile.

În a doua repriză a continuat seceta de ocazii. Doar şutul lui Roman de la 30 de metri l-a deranjat pe Makhankov, portarul celor de la Dinamo Kiev. Însă finalul de meci a fost palpitant. Dinamo Kiev a marcat prin Sidcley din lovitură liberă, iar FCSB a marcat golul egalării prin Ioan Hora cu o lovitură de cap după o centrare excelentă a lui Mihai Roman.

Trei plusuri pentru FCSB în meciul cu Dinamo Kiev:

  1. Jocul defensiv: Planic şi Lucian Filip au dat siguranţă defensivei lui Mihai Teja şi Dinamo Kiev a avut puţine situaţii clare de a marca. FCSB s-a apărat bine în această confruntare, iar golul din finalul meciului al ucranienilor a venit dintr-o execuţie de efect din partea lui Sidcley, din lovitură liberă.
  2. Adrian Stoian: Mijlocaşul venit de la Crotone a fost unul dintre puţinii remarcaţi ai meciului. A fost cel mai activ jucător de la FCSB, cu o evoluţie curajoasă şi multe pase verticale pentru jucătorii de atac
  3. Raul Rusescu: Atacantul pare într-o formă fizică bună şi în acest meci ne-a arătat o parte din execuţiile din perioada în care FCSB învingea Ajax sau Chelsea. “Caviarul” Rusescu poate fi înlocuitorul perfect pentru Harlem Gnohere, care poate pleca în această iarnă de la FCSB.
Adrian Stoian, de la FC Steaua Bucuresti, participa la un antrenament in cadrul stagiului de pregatire din Spania, luni, 21 ianuarie 2019.© FOTO: Sport Pictures

Trei minusuri pentru FCSB în meciul cu Dinamo Kiev:

  1. Atac steril: Jocul de atac suferă. Dennis Man, Florinel Coman şi Florin Tănase nu au avut mari realizări în această confruntare. Coman a ratat o ocazie bună venită după o nesincronizare a defensivei. Dar, ce e mai îngrijorător pentru Mihai Teja: echipa îşi creează puţine ocazii. Atacul este principala problemă pe care Teja trebuie să o rezolve până la meciul cu Dunărea Călăraşi, prima confruntare oficială din 2019.
  2. Dennis Man: “Perla” lui Gigi Becali a dezamăgit în meciurile amicale. Man a fost invizibil în confruntarea cu Dinamo Kiev şi dacă va continua această eclipsă de formă a tânărului atacant, omul de “30 de milioane de euro” ar putea să treacă pe bancă în meciurile din Liga 1.
  3. Junior Morais: Cel mai ezitant apărător al FCSB în meciul cu Dinamo Kiev. Fundaşul brazilian continuă şi în amicale evoluţiile inconstante din prima parte a campionatului. Pe partea sa, ucrainienii au reuşit să aibă superioritate.