Fotbal intern

FCSB este prima finalistă a Cupei României! A câștigat fără emoții și returul cu Dinamo. Reacția incredibilă a lui Ilie Dumitrescu. Video

FCSB este prima finalista a Cupei Romaniei A castigat fara emotii si returul cu Dinamo Reactia incredibila a lui Ilie Dumitrescu Video
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat și returul semifinalei Cupei României cu Dinamo, scor 1-0 (după 3-0 în tur), și s-a calificat în ultimul act al competiției. Chiar dacă victoria a fost la limită, nu s-a pus nici măcar un moment problema învingătoarei, diferența dintre cele două formații fiind evidentă.

În ultimul act al competiției, FCSB va întâlni într-o singură manșă învingătoarea din cealaltă semifinală, care le pune față în față pe Sepsi Sfântu Gheorghe și Politehnica Iași. În tur, covăsnenii s-au impus cu 5-1 și au prima șansă la calificare. Returul este programat joi seara, la Iași.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei României se va disputa pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, pe 22 iulie. Inițial, partida fusese programată pe „Ion Oblemenco” din Craiova, dar, din cauză că se va juca fără spectatori FRF, a luat decizia de a muta locul de desfășurare.

UPDATE, 8 iulie, ora 22:35 / Ilie Dumitrescu, fost jucător emblematic al Stelei, sub tricoul căreia a evoluat mai bine de 8 ani, a avut o declarație surprinzătoare la finalul partidei dintre FCSB și Dinamo. Acum analist tv, Dumitrescu a spus că își dorește din tot sufletul ca Dinamo să nu retrogradeze, surprinzând audiența, știută fiind rivalitatea de moarte dintre cele două grupări.

ADVERTISEMENT

„E o situație delicată, de disconfort total, pentru jucători, antrenori, pentru fanii care au fost la cel mai înalt nivel alături de echipă. Asta e situația, trebuie să accepți, să fii pragmatic. Ar fi extrem de complicat pentru acest club, eu îmi doresc din tot sufletul ca Dinamo să nu retrogradeze. Urmăresc fiecare meci al lor și vreau să scape din zona asta. Eu, ca fost jucător la Steaua!”, a spus Ilie Dumitrescu la Digisport.


FCSB – DINAMO 1-0 (Ad. Petre 1) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Min. 90+3: Final de meci. FCSB se impune fără emoții și obține calificarea în finala Cupei României.

ADVERTISEMENT

Min. 86: O nouă intervenție bună a lui Udrea la șutul lui Ricardo Grigore.

Min. 77: Dennis Man lovește bara cu un șut din afara careului.

Min. 51: O nouă schimbare la FCSB: Cristi Dumitru l-a înlocuit pe Adrian Petre.

Min. 47: Prima ocazie periculoasă a lui Dinamo: șutul puternic de la 25 de metri a lui Ionuț Șerban este respins cu greutate de Răzvan Udrea.

Min. 46: Adrian Mihalcea a efectuat două modificări la pauză: Skovajsa l-a înlocuit pe Neicuțescu, iar Sorescu pe Moldoveanu. De partea cealaltă, Bogdan Vintilă l-a trimis pe teren pe Perianu în locul lui Olaru.

ADVERTISEMENT

Se termină prima repriză. FCSB a dominat aproape în totalitate, dar fără a-și crea mari ocazii de gol. Dinamo a fost, practic, inexistentă în atac. Per ansamblu, jocul a fost unul plictisitor, anost, cu mult sub ceea ce se aștepta de la un asemenea derby.

Min. 39: Ricardo Grigore reia cu capul pe lângă poartă o centrare de pe partea dreaptă a lui Șerban.

Min. 21: Olaru primește o pasă în careu de la Crețu, dar șutează peste poartă.

Min. 1: GOOOOOL FCSB! Darius Olaru face o cursă pe partea dreaptă, scapă foarte ușor de Mihai Popescu, centrează perfect pe 6 metri, de unde Adrian Petre îndeplinește o simplă formalitate.

Este cel mai rapid gol într-un derby Dinamo-Steaua din 2000 încoace. Pe 19 mai 2002, Vlăduț Munteanu marca în minutul 4 într-un Steaua-Dinamo 2-2.

În confruntările din Cupa Românie, pe 4 iulie 1971, Mircea Lucescu marca în minutul 2 din penalty în finala Steaua – Dinamo 3-2.

Tot în minutul 1, a marcat Constantin David pentru Dinamo în ediția 1961/1962 a Diviziei A, pe 1 noiembrie 1961, într-un Dinamo – Steaua 1-1.

  • FCSB: R. Udrea – Crețu, Miron, Ov. Popescu, Panțîru (77 Pantea) – Olaru (46 Perianu), Vînă, Fl. Tănase – Man, Ad. Petre (51 Cr. Dumitru), Fl. Coman. Rezerve: Niga – Soiledis, Dumitru, Pantea, Perianu, Pandele, Istrate, Niță. Antrenor: Bogdan Vintilă.
  • Dinamo: Straton – Kostrna, Puljic, M. Popescu, Sin – I. Șerban (73 Lazăr), R. Grigore – Moldoveanu (46 Sorescu), Mihaiu (89 Borcea), Neicuțescu (46 Skovajsa) – D. Popa. Rezerve: Piscitelli – Bani, V. Borcea, Ehmann, Kylyen, Lazăr, Skovajsa, Sorescu. Antrenor: Adrian Mihalcea.
  • Arbitri: Horațiu Feșnic – Vasile Marinescu și Gero Szabo

UPDATE, 8 iulie, ora 18:35 / Bogdan Vintilă a pregătit o mare surpriză: l-a titularizat pe portarul Răzvan Udrea, aflat la debut. Andrei Vlad nu este nici măcar rezervă! Iată cum arată și primul „11” al FCSB-ului la returul cu Dinamo:

  • FCSB: Udrea – Crețu, Miron, Ov. Popescu, Panțîru – Olaru, Vînă, Fl. Tănase – Man, Ad. Petre, Fl. Coman.

#Derby❤️?⚽️ #Cupa #semifinale

Nai-post ni FCSB noong Miyerkules, Hulyo 8, 2020


UPDATE, 8 iulie, ora 18:22 / Iată echipa pe care Adrian Mihalcea o va trimite pe teren din primul minut, în returul semifinalei cu FCSB. Exceptând apărarea, de la mijloc în sus tehnicianul dinamovist a decis să folosească tineri, care au evoluat mai puțin până în acest moment.

  • Dinamo: Straton – Kostrna, Puljic, M. Popescu, Sin – Moldoveanu, I. Șerban, R. Grigore, Mihaiu – Neicuțescu, D. Popa.

FCSB vs DINAMO la ora 20:00, fără spectatori, pe Arena Națională în CUPA ROMÂNIEI (semifinale, manșa a doua)Antrenorul…

Nai-post ni FC DINAMO BUCURESTI noong Miyerkules, Hulyo 8, 2020


UPDATE, 8 iulie, ora 14:22 / Pentru meciul de diseară cu FCSB, Adrian Mihalcea va opera mai multe modificări în formula de start, în primul „11” urmând să-și facă loc Bani, Șerban sau Neicuțescu, jucători care au evoluat mai puțin până acum. Tehnicianul dinamovist a fost nevoit să facă aceste schimbări din cauză că Fabbrini și Montini sunt suspendați, dar și pentru că vrea să-i menajeze pe Sorescu, Răuță și Mrzjlak pentru meciul de duminică împotriva lui Poli Iași. Iată cu ce echipă ar putea aborda Dinamo returul cu FCSB:

  • Dinamo: Piscitelli – Kostrna, Puljic, Grigore, Sin – Lazăr, Șerban, Bani, Neicuțescu – Moldoveanu, Popa

UPDATE, 8 iulie, ora 10:05 / Veste proastă primită de Adrian Mihalcea, antrenorul lui Dinamo: nu se va mai putea baza pe serviciile atacantului sârb Slavko Perovic până la finalul sezonului. Acesta are probleme la inimă și a fost oprit de la efort chiar înaintea partidei cu FCSB din turul semifinalelor Cupei României, așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitare la aceea vreme.

Atacantul sârb se află momemtan la Belgrad, unde a efectuat un nou set de analize medicale și așteaptă să primească rezultatul RMN-ului. Totuși, chiar și în cazul în care va primi acceptul medicilor să-și reia activititatea, Perovic va fi nevoit să repete examenele la INMS și nu va putea primi la timp o nouă viză medicală pentru a putea evolua în partidele pe care Dinamo le mai are de disputat până la finalul campionatului.

În aceste condiții, Mihalcea se va baza în atac doar pe Moldoveanu, Daniel Popa și Montini, jucători care nu prea au rupt gura tîrgului în acest sezon.


UPDATE, 7 iulie, ora 17:11 / Arbitrul Horaţiu Feşnic va conduce la centru meciul FCSB – Dinamo, care se va disputa, miercuri, de la ora 20.00, în returul semifinalelor Cupei României.

Feşnic va fi ajutat la cele două linii de Marius Nicoară şi Gero Szabo. Rezervă va fi Andrei Antonie, iar observatori Irina Mîrţ şi Felix Grigore.


Miercuri, 8 iulie, cu începere de la ora 20:00 Arena Naţională va fi gazda returului semifinalei Cupei României, dintre FCSB şi Dinamo. De regulă, acest meci umple tribunele celui mai important stadion al ţării, dar acum se va juca în atmosfera dezolantă a tribunelor goale, pe motiv de pandemie.

Derby de România a însemnat mereu apogeul pentru jucătorii din ambele tabere. Până şi străinii care au venit să joace în România la cele două echipe au învăţat din primul moment că acesta este cel mai aşteptat meci de către fani şi de o parte şi de alta şi că trebuie să dea totul şi mai mult de atât în aceste derbyuri.

Acum însă se profilează un scenariu cu totul aparte, care va putea fi urmărit pe micile ecrane atât pe Digi Sport, cât şi pe Telekom Sport şi Look Plus sau intrând pe site-ul FANATIK.RO, pentru a-l vedea în format LIVE VIDEO.

CSB – Dinamo, derby cu mulţi jucători tineri

În tur FCSB a profitat cu mare cinism de marile gafe din apărarea câinilor, cu tandemul Mihai Popescu – Ricardo Grigore în prin-plan-ul negativ şi a câştigat cu un nesperat 3-0, care îi deschide acum foarte larg porţile pentru intrarea în finală.

Deşi a avut pe teren puşti de la echipa de tineret, Pantea, Niţă sau Cristi Dumitru, FCSB a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon şi putea câştiga şi mai clar, dacă Adi Petre nu rata, ca de obicei, din situaţii foarte clare.

Dinamo a reuşit primul rezultat pozitiv la Clinceni

Dinamo a fost până în ultima etapă, când a spart gheaţa la Clinceni pe o căldură de cuptor, într-o teribilă pasă neagră, încasând cinci eşecuri unul după altul în campionat şi acesta în Cupă. Însă la Clinceni Fortuna s-a decis să se întoarcă şi spre antrenorul Adi Mihalcea, echipa sa obţinând trei puncte de aur, dar trebuie spus că portarul Straton a parat două lovituri de la la 11 metri ale ilfovenilor.

Este o victorie extrem de importantă atât pentru situaţia din clasament, unde câinii rămân serios prinşi în hora retrogradării, dar au şi două meciuri mai puţin, dar mai ales pentru moralul jucătorilor. Numai că Dinamo e departe de a fi salvată şi acum, după eşecul la scor de neprezentare din Cupă, obiectivul trupei lui Mihalcea devine campionatul, adică adunarea punctelor necesare supravieţuirii.

Mihai Pintilii dorit de jucători în locul lui Bogdan Vintilă

Aşa încât, chiar dacă va fi derby de România antrenorul lui Dinamo e mai mult cu gândul la jocul din weekend din etapa a 9-a a play-out-ului, acasă cu o altă năpăstuită şi care joacă şi ea în semifinalele Cupei tot de pomană, Politehnica Iaşi şi cu FCSB vor apărea din primul minut mai mulţi dintre jucătorii din linia a doua a câinilor.

La FCSB poziţia lui Bogdan Vintilă în vestiar aproape că nici nu mai există, jucătorii cerând ca locul acestuia să fie luat de fostul jucător Mihai Pintilii. Dacă nu va câştiga Cupa sau FCSB nu va termina pe locul 3 să prindă loc de Europa League Bogdan Vintilă va pleca.

Cele două variante pentru FCSB de a prinde Europa League

FCSB are două variante de a prinde loc de Europa League. Să încheie pe locul 3 în play-off sau să câştige Cupa României, unde în proporţie de 99 la sută va da peste Sepsi Sfântu Gheorghe, premieră pentru covăsneni şi nu va avea un meci uşor cu echipa lui Leo Grozavu. În weekend FCSB merge în Bănie, acasă la lider, unde o aşteaptă infernul, echipa bucureşteană fiind în luptă cu Botoşani pentru locul 3, iar moldovenii primesc vizita Astrei Giurgiu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 19,50 este cota pentru “oaspeții se califică în timp regulamentar”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT