FCSB – Dinamo, primul derby pentru mulți dintre „câini”. Cine sunt debutanții

DERBY DE ROMÂNIA
Cosmin Crăciun   
în Fotbal intern
03/10/2020, 16:57
FCSB – Dinamo, primul derby pentru mulți dintre „câini”. Cine sunt debutanții DERBY DE ROMÂNIA
FCSB-Dinamo, primul derby pentru mulți dintre „câini”. Cine sunt debutanții. Sursa foto: SportPictures.eu

FCSB – Dinamo va fi primul derby pentru mulți dintre „câini”. Cosmin Contra se bazează pe foarte mulți dintre jucătorii transferați în ultima lună.

Dintre titularii dinamoviști, foarte puțini au experiența duelurilor cu FCSB, însă cei mai mulți dintre aceștia au avantajul de a fi luat parte la ultimul duel jucat de cele două cluburi în campionat.

Dinamo a câștigat derby-ul jucat în februarie, pe Arena Națională, scor 2-1. Totuși, niciunul dintre marcatorii de atunci ai dinamoviștilor nu se mai află în lotul lui Contra.

FCSB – Dinamo, primul derby pentru mulți dintre „câini”. Cine sunt debutanții

Ultimele două partide disputate de Dinamo în Liga 1, victoria cu 3-1 de pe terenul lui Gaz Metan Mediaș și înfrângerea 0-1 cu UTA, au creat o imagine destul de clară asupra primului 11 preferat de Cosmin Contra.

În ambele partide, tehnicianul dinamovist a apelat la aceeași formulă de start și a efectuat pe parcursul partidei schimbări relativ similare. Așa a arătat formula alb-roșiilor: Osorio – Gonzalez, Puljic, Grigore, Lopez – Camara, Răuță, Gol, Sorescu – Nemec, Borcea. Au mai intrat, pe parcurs, și Borja Valle, Diego Fabbrini și Cătălin Măgureanu, care i-au înlocuit pe Borcea, Sorescu și Răuță.

Din formula de joc la care a apelat Contra în aceste meciuri, doar Puljic, Grigore, Răuță, Sorescu și Nemec au mai jucat în partide de Liga 1 contra celor de la FCSB. Astfel, cei mai mulți dintre „câini” ar putea debuta într-un astfel de meci chiar sâmbătă, în cazul în care antrenorul nu decide să schimbe formula de joc. De altfel, din întreg lotul dinamovist, au mai jucat în Liga 1 într-un meci jucat de Dinamo contra celor de la FCSB doar șapte jucători.

Forțat de evoluția slabă a unor jucători în meciul cu UTA, fostul selecționer ar putea fi tentat să efectueze anumite modificări în primul 11, însă acestea nu ar întări rândurile fotbaliștilor cu experiență în derby.

Deian Sorescu, aflat într-o formă slabă, ar putea fi înlocuit de Diego Fabbrini, în vreme ce Borja Valle ar putea intra mai repede în locul lui Valentin Borcea. Și Adam Nemec a jucat slab de când a revenit la club, însă slovacul a primit asigurări din partea lui Contra că va mai primi o șansă și sâmbătă. El a mai evoluat pentru Dinamo contra FCSB-ului la preferența experiență în tricoul alb-roșu.

Din punct de vedere al băncii tehnice, Contra a mai pregătit-o pe Dinamo și în 2017. Atunci, antrenorul a prins două meciuri în Liga 1 împotriva FCSB, înregistrând o victorie și o înfrângere. Scorul a fost 2-1 în ambele meciuri. Contra a mai stat pe banca lui Dinamo și la victoria cu 3-1 contra FCSB-ului, din Cupa Ligii.

Au toate șansele să debuteze într-un derby jucat în Liga 1, din primul minut, nu mai puțin de șase fotbaliști dinamoviști: Osorio, Gonzalez, Lopez, Camara, Gol și Borcea. Lor li s-ar putea adăuga și Borja Valle, Cătălin Măgureanu, Andreas Mihaiu, Marco Ehmann, Florin Bejan, Hinojo Rene sau Ahmed Bani, fotbaliști care n-au mai jucat într-un derby în campionat. Dintre aceștia, cele mai bune șanse să prindă minute sâmbătă le au Borja Valle, Cătălin Măgureanu și Ahmed Bani.

Tinerii au mai prins derby-uri doar în Cupa României

Chiar dacă au șanse să debuteze într-un derby din Liga 1, pentru Ahmed Bani, Andreas Mihaiu și Valentin Borcea acesta nu va fi primul derby din cariera de jucători. Ei au mai evoluat pe parcursul semifinalelor Cupei României, câștigate de FCSB în vara acestui an.

În turul semifinalei, FCSB a câștigat în Ștefan cel Mare cu 3-0, contra unui Dinamo de abia revenit după ce fusese obligat să se izoleze în urma apariției unui caz de coronavirus la club, au jucat Ahmed Bani (20 de minute) și Andreas Mihaiu (10 minute).

În returul de pe Arena Națională, câștigat tot de FCSB (1-0) Bani a fost integralist, Andreas Mihaiu a fost schimbat în prelungiri, iar Borcea a prins doar minutele adiționale.

Cei trei, Borcea, Mihaiu și Bani, nu au jucat în Liga 1 într-un derby, iar sâmbătă vor avea șansa de a debuta alături de Osorio, Gonzalez, Camara, Gol, Borja Valle, Cătălin Măgureanu, Hinojo Rene, Marco Ehmann sau Florin Bejan.

Patru titulari au jucat și la ultimul meci din Liga 1 cu FCSB

Ultimul meci jucat de Dinamo în Liga 1 contra FCSB-ului a fost și ultima victorie înregistrată de „câinii roșii” pe teren propriu. În meciul din februarie, câștigat cu 2-1 de formația antrenată pe atunci de Dușan Uhrin, au evoluat și patru dintre titularii lui Contra.

Ante Puljic și Ricardo Grigore au format și atunci un cuplu în centrul defensivei dinamoviste, în vreme ce Răuță a intrat doar în prelungiri, când l-a înlocuit pe Andrei Sin. De asemenea, a mai fost pe teren, integralist, Deian Sorescu, la fel ca Diego Fabbrini.

Din lotul dinamoviștilor utilizat la ultima victorie cu FCSB mai fac acum parte doar șapte jucători: Puljic, Grigore, Fabbrini, Sorescu, Răuță, Mihaiu și Bani. Robert Moldoveanu este și el în continuare la club, însă se confruntă cu probleme de ordin medical, în timp ce Andrei Sin a fost trimis la echipa a doua.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,37 este cota pentru „Dinamo câștigă meciul”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×