Fotbal intern

FCSB, doar o victorie în derby-urile jucate de Paşte! Dinamo le-a administrat cea mai grea înfrângere. Video

03.05.2021 | 17:32
FCSB doar o victorie in derbyurile jucate de Paste Dinamo lea administrat cea mai grea infrangere Video
ADVERTISEMENT

FCSB joacă un nou derby de Paşte. Roş-albaştrii vor evolua luni împotriva celor de la CFR Cluj într-un meci care se poate dovedi decisiv pentru titlu. Echipa lui Toni Petrea poate urca din nou pe primul loc, în cazul unei victorii. 

Roş-albaştrii au pierdut şefia clasamentului din Liga 1 după ce au condus aproape 6 luni. FCSB a suferit două înfrângeri la rând în play-off, cu Sepsi şi U Craiova şi au cedat primul loc celor de la CFR Cluj, lideri în premieră după etapa trecută.

ADVERTISEMENT

FCSB, doar o victorie în derby-urile jucate de Paşte!

La meciul programat luni, de la 20:30 la Giurgiu, FCSB are şansa să îşi recapete primul loc înainte de ultimele 5 etape, însă dacă CFR Cluj învinge se desprinde la 5 puncte de rivală şi devine principala favorită la titlu.

Pentru FCSB, derby-urile disputate de Paşte nu au fost de bun augur. Pe 7 aprilie 2007 s-a disputat unul dintre cele mai spectaculoase derby-uri din Liga 1: Steaua – Dinamo 2-4. A fost meciul în care “câinii” au rupt ghinionul în Ghencea, reuşind victoria după o pauză de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Dinamo, victorie memorabilă împotriva rivalei

Atunci, Dinamo a reușit o victorie memorabilă în fața rivalei grație golurilor marcate de Cătălin Munteanu, Dănciulescu și dubla lui Claudiu Niculescu. Pentru roș-albaștrii au marcat Vali Badea și Cyril Thereau.

VEZI VIDEO: 

Pe 25 aprilie 2011, FCSB avea să piardă din nou în fața rivalei. În a doua zi de Paște, Dinamo a reușit să se impună cu scorul de 1-0 în Ghencea grație golului marcat de Gabi Torje, în minutul 26. FCSB și-a luat revanșa o lună mai târziu, în finala Cupei României, câștigată cu 2-1.

ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat împotriva Universității Craiova în 2018!

În 2017, FCSB se afla în lupta la titlu cu Viitorul și Dinamo. Iar pe data de 17 aprilie, roș-albaștrii au ratat o ocazie uriașă de a se distanța în fruntea clasamentului. În a doua zi de Paște, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a remizat în Gruia, scor 0-0, cu CFR Cluj.

În ultimul derby disputat de Paște, FCSB a reușit să se impună. Roș-albaștrii au întâlnit pe 9 aprilie 2018 Universitatea Craiova pe Arena Națională. Marco Momcilovic și Florin Tănase au adus victoria roș-albaștrilor, care se apropiau la 2 puncte de liderul CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Derby-urile FCSB-ului de Paște: 

  • 09.04.2018 – FCSB – U Craiova 2-0 (a doua zi de Paşte)
  • 17.04.2017 – CFR Cluj – FCSB 0-0 (a doua zi de Paşte)
  • 25.04.2011 – FCSB – Dinamo 0-1 (a doua zi de Paşte)
  • 07.04.2007 – FCSB – Dinamo 2-4 (o zi înainte de Paşte)

Meciul de luni împotriva celor de la CFR Cluj se poate dovedi decisiv pentru stabilirea campioanei. FCSB a pierdut deja 6 puncte în play-off și nu își mai permite încă o înfrângere dacă vrea să rămână în cursa pentru titlu.

  • 3 titluri la rând a câștigat CFR Cluj
  • 2 puncte avans au ardelenii în clasament 
ADVERTISEMENT