Fotbal intern

EXCLUSIV. Cei doi jucători cu care Dică începe mereu primul 11!

Nicolae Dică a fost criticat în mai multe rânduri pentru desele schimbări în formula de start, mai ales în perioada în care rezultatele FCSB nu erau tocmai convingătoare. "Trebuie să faci o...
27.10.2017 | 10:40
EXCLUSIV Cei doi jucatori cu care Dica incepe mereu primul 11

Nicolae Dică a fost criticat în mai multe rânduri pentru desele schimbări în formula de start, mai ales în perioada în care rezultatele FCSB nu erau tocmai convingătoare. “Trebuie să faci o echipă pe care toată lumea să o ştie, pe fiecare post”, i-a transmis Ilie Dumitrescu lui Dică.

Obligat şi de programul foarte încărcat, cu meciuri din trei în trei zile, Nicolae Dică nu a reuşit încă să cristalizeze un prim 11. A făcut mai multe permutări pe parcursul acestui sezon şi nu s-a ferit să lase pe bancă fotbalişti foarte importanţi. FANATIK.RO a aflat că Dică are, totuşi, doi fotbalişti fără de care nici nu concepe primul 11. Singura condiţie este ca aceştia să fie apţi din punct de vedere fizic. Cu ei începe “Dicanio” întotdeauna primul 11. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Bogdan Planic şi Constantin Budescu sunt primele nume pe care Nicolae Dică le pune pe foaie atunci când pregăteşte partidele importante. Cei doi jucători aduşi în această vară şi-au câştigat foarte repede statutul de indispensabili. Planic este omul care a dat încredere defensivei. Prestaţiile sale au fost chiar şi peste aşteptările celor mai optimişti fani ai FCSB. Budescu este indispensabil în special pentru calităţile sale tehnice, fiind şi un bun executant al fazelor fixe.

Fără Budescu: 6 puncte pierdute în Liga 1, calificare ratată în UCL

Constantin Budescu a fost pe teren în cinci din cele şapte meciuri din cupele europene şi în nouă partide de campionat din 15 etape disputate până acum. Şase dintre cele opt partide pe care le-a pierdut Budescu în acest sezon au fost din cauza unei rupturi musculare pe care a suferit-o în meciul tur cu Viktoria Plzen. A stat la returul contra cehilor, cu Sporting Lisabona, în preliminariile UCL, şi în campionat cu Astra, CSMS Iaşi, Chiajna şi CSU Craiova.

Cu excepţia partidei de la Plzen, câştigată clar, 4-1, FCSB a avut mari probleme în toate partidele în care Budescu a fost indisponibil din cauza accidentărilor. A fost un 1-5 cu Sporting, pe Arena Naţională, şi remize la unu cu Astra, Iaşi şi CSU Craiova. Singura victorie din campionat a fost la Chiajna, scor 2-1, cu un gol marcat de Man în prelungiri, după o prestaţie modestă pentru FCSB.

Fără Planic, 6 goluri încasate în Liga 1! Cu Planic, doar două

Bogdan Planic a ajuns la FCSB la mijlocul turului, într-un moment în care FCSB avea mari probleme în defensivă. În primele opt etape, formaţia pregătită de Nicolae Dică încasase şase goluri. Planic a debutat într-un meci de tristă amintire pentru fanii FCSB, la Ovidiu, unde vicecampioana a fost învinsă de Viitorul, scor 0-1. De atunci, Planic a fost titular în toate meciurile de campionat, cu excepţia ultimei runde, cu ACS Poli, în care a fost accidentat.

În cele cinci jocuri din Liga 1 de după eşecul de la Ovidiu, cu Planic pe teren, FCSB a mai încasat un singur gol, cel de la Cluj, din remiza cu liderul CFR. Planic a fost integralist în toate cele trei partide pe care FCSB le-a jucat în grupa G a Ligii Europa. A suferit o accidentare în ultima partidă europeană, cea de la Beer Sheva, câştigată de vicecampioana Ligii 1, scor 2-1.

Problemă pentru Dică în derby. Planic e incert

După ce şi-a menajat titularii în partida de Cupa României, cu Sănătatea Cluj, Nicolae Dică aşteaptă veşti de la staff-ul medical în privinţa lui Bogdan Planic. Sârbul s-a accidentat în Israel şi a lipsit din ultimele două partide, cu Mediaş, şi în cupă. Mihai Stoica a anunţat că Planic este indisponibil: “Din păcate, Planic nu va putea evolua cu Craiova. El este accidentat şi nu cred că staff-ul medical va putea să-l recupereze până la ora jocului. Dacă va intra, o va face doar câteva minute”, a spus Meme la ProX. Staff-ul medical al FCSB este mai optimist şi încă speră că Planic va putea fi titular.

Chiar din cauza ritmului nebunesc în care a jucat în ultima perioadă, Bogdan Planic s-a plâns celor din vestiar că este foarte obosit. A fost sfătuit să îi transmită şi lui Dică faptul că are nevoie de odihnă, dar sârbul a decis că trebuie să forţeze pentru a fi sigur că îşi păstrează locul în primul 11. Nu a fost în lot cu Mediaş şi Sănătatea şi rămâne de văzut dacă va reveni la Turnu Severin, contra Craiovei.