Sport

FCSB domină topul InStat al celor mai buni fotbalişti din Liga 1! Campioana CFR Cluj nu a prins niciun loc în primii 10

FCSB a pierdut un nou titlu în faţa lui CFR Cluj, însă "roş-albaştrii" domină topul InStat al celor mai buni fotbalişti ai sezonului 2020-2021.
14.06.2021 | 14:46
FCSB domina topul InStat al celor mai buni fotbalisti din Liga 1 Campioana CFR Cluj nu a prins niciun loc in primii 10
ADVERTISEMENT

Intrată în play-off de pe primul loc, FCSB a stricat tradiţia şi a devenit prima echipă care pierde titlul din postura de lider în startul fazei decisive din Liga 1. Cu toate acestea, vicecampioana României domină topul celor mai buni fotbalişti ai sezonului 2020-2021.

FCSB dă şapte jucători în top 10 al celor mai buni fotbalişti ai sezonului 2020-2021, restul locurilor sunt ocupate de trei reprezentanţi ai Universităţii Craiova. CFR Cluj punctează abia de la locul 11, Andrei Burcă având cel mai bun index din lotul campioanei României.

ADVERTISEMENT

Cum arată top 10 al celor mai buni fotbalişti din Liga 1. Cine este jucătorul FCSB cu cel mai bun index InStat

Locul 10 al topului este ocupat de Paul Papp (U Craiova), cu un index InStat de 267. Fundaşul central de 31 de ani a jucat 20 de meciuri în sezonul recent încheiat, însă o accdidentare gravă l-a făcut să piardă ultimele nouă etape din play-off.

Andrei Miron (FCSB) a prins locul 9, cu un index egal cu al lui Paul Papp. Al doilea cel mai bun fundaş central al “roş-albaştrilor” a bifat 33 de prezenţe, însă, la fel ca în cazul fotbalistului oltenilor, s-a accidentat în play-off, în derby-ul cu CFR Cluj, şi nu a mai jucat în returul play-off-ului.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu (FCSB) este cel mai tânăr fotbalist din top 10, fiind considerat revelaţia sezonului în Liga 1, cu un index InStat de 270. Mijlocaşul ofensiv de 18 ani a profitat de regula U21, dar şi de problemele apărute în lotul “roş-albaştrilor” în startul sezonului, astfel că a jucat 34 de meciuri şi a marcat 4 goluri.

La egalitate cu Octavian Popescu a fost Darius Olaru (FCSB), cu acelaşi index InStat. Mijlocaşul de 23 de ani a marcat 8 goluri în 31 de meciuri, însă în play-off a jucat puţin, după ce a ratat primele etape din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Sepsi, ultimul din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Golgeterul Ligii 1 e pe locul 5

Florin Tănase (FCSB), golgeterul sezonului în Liga 1, a prins locul 5, cu un index de 271. Cele 25 de goluri marcate în 36 de meciuri îi pot aduce transferul în această vară. FANATIK a anunţat în exclusivitate că Al Ain este echipa din Emiratele Arabe Unite care îl vrea, iar şeicii i-au pregătit un salariu atrăgător.

Elvir Koljic (U Craiova) are acelaşi index cu cel al lui Florin Tănase, chiar dacă atacantul bosniac a jucat foarte puţin din cauza accidentărilor. Cu 6 goluri marcate în 10 meciuri, fotbalistul de 25 de ani a fost marea pierdere a oltenilor în sezonul recent încheiat.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea (FCSB) a fost cel mai bun fundaş central al sezonului în Liga 1, cu un index de 273. În cele 36 de meciuri, fotbalistul de 26 de ani a marcat 4 goluri, iar prestaţiile bune l-au propulsat la echipa naţională, unde a jucat 2 partide în toamna anului trecut.

Florinel Coman s-a luptat cu Olimpiu Moruţan pentru primul loc

Nicuşor Bancu (U Craiova) ocupă locul 3, cu un index de 275, devenind o prezenţă constantă în top 10. Fundaşul stânga a jucat 41 de meciuri în sezonul 2020-2021, însă s-a accidentat grav în ultima etapă din play-off, astfel că a ratat amicalele naţionalei României din luna iunie, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Chiar dacă a avut un sezon de coşmar, cu două accidentări grave şi cu probleme în afara terenului, Florinel Coman (FCSB) a prins locul 2, cu un index de 283. Perla lui Gigi Becali s-a rupt în startul sezonului, în meciul cu Backa Topola, şi a stat aproape trei luni pe tuşă. În martie, în duelul cu Macedonia de Nord, Coman s-a accidentat din nou şi a ratat finalul sezonului. Cu toate acestea, fotbalistul de 23 de ani a jucat 22 de meciuri şi a marcat 2 goluri.

Olimpiu Moruţan (FCSB) a fost fotbalistul din Liga 1 cu cel mai mare index, 285, şi a reuşit cel mai bun sezon al carierei. În cele 36 de meciuri, mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a marcat 8 goluri şi a oferit 15 pase decisive, capitol la care a depăşit nume grele din fotbalul european, precum Jadon Sancho sau Marcus Rashford. Chiar dacă a fost cel mai bun fotbalist din Liga 1, Mirel Rădoi nu i-a oferit debutul la naţională în amicalele cu Georgia şi Anglia, preferând să-l lase pe bancă.

Ce jucători au prins locurile 11-20

  • Andrei Burcă (CFR Cluj) – 266
  • Ciprian Deac (CFR Cluj) – 266
  • Giedrius Arlauskis (CFR Cluj) – 266
  • Adrian Păun (CFR Cluj) – 265
  • Mario Camora (CFR Cluj) – 264
  • Bogdan Mitrea (Sepsi) – 262
  • Marius Constantin (U Craiova) – 262
  • Vinicius (CFR Cluj) – 262
  • Syam Ben Youssef (CFR Cluj) – 261
  • Ionuţ Panţîru (FCSB) – 260

  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT