Sport

FCSB e sigură că va recăpăta numele “Steaua”: “Au ciopârţit palmaresul”

Procesul pentru palmaresul pe care și-l dispută CSA Steaua și FCSB continuă la Înalta Curte de Casație și Justiție.
26.08.2021 | 11:54
FCSB e sigura ca va recapata numele Steaua Au ciopartit palmaresul
FCSB e sigură că va recăpăta numele "Steaua": "Au ciopârţit palmaresul"
ADVERTISEMENT

După decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiţie, oficialii celor de la FCSB au demarat procesul de înaintare a actelor necesare pentru a face un recurs. Avocatul Asociației „Salvați Steaua” a oferit pentru Radio Sport 1 detalii legate de procesul care va avea loc.

Ce argumente au cei de la FCSB

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, este optimist în ceea ce privește verdictul judecătorilor și crede ca va câștiga înapoi atât numele, cât și palmaresul. Acestea se află în prezent la echipa din Liga a 2-a.

ADVERTISEMENT

“Noi, Asociația, am depus deja recurs, dar din motive întemeiate nu vom mai publica textul, argumentele noastre. După dialogul purtat cu domnul Gigi Becali am obținut promisiunea că și reprezentanții clubului vor depune recurs.

Inițial, domnul Becali nu avea de gând să facă recurs, dar după un dialog, care a durat aproximativ o oră, a înțeles că nu are absolut nimic de pierdut, dimpotrivă.

ADVERTISEMENT

Mergem în fața unui complet de judecată format din trei judecători. Motivarea anterioară, plină de contradicții, trebuie să ne ajute. A fost evident că doamnelor judecatătoare, care au ciopârțit palmaresul, le-au scăpat multe informații. Vom lua totul pas cu pas. Suntem optimiști!

După ce vom obține decizia potrivit căreia clubul domnului Becali deține palmaresul din 1947 până în zilele noastre, printr-un ulterior demers, suntem convinși că vom recăpăta și marca și numele. Vom fi iar Steaua, pentru că toate elementele ne duc în această direcție!”, a spus Boglea, la Radio Sport 1.

ADVERTISEMENT

Virgil Boglea: „Procesul se va termina până vara viitoare”

Avocatul este de părere că acest proces va lua sfârșit până în vara lui 2022. Acesta afirmă că oamenii din cadrul clubului lui Gigi Becali sunt optimiști cu privire la o decizie care le va da câștig de cauză.

Chiar dacă decizia finală ar fi una care nu îi va avantaja pe oficialii vicecampioanei, aceștia rămân optimiști cu vedere la un răspuns pozitiv venit în raport cu UEFA, FRF și LPF, sau chiar și cu TAS, în caz că se va ajune acolo.

ADVERTISEMENT

”Nici până astăzi nu am primit motivarea în procesul în care am obligat CSA să ne furnizeze acele informații de interes public. Din 6 mai 2021 și până acum ar fi trebuit să primim de mult motivarea.

Domnul Talpan a și spus că refuză să le pună la dispoziție pentru că poate influența procesul pentru palmares.  Începem să pricepem de ce nu am primit nici acum motivarea acelei decizii care ne-a fost favorabilă.

Înalta Curte poate da termen la începutul anului viitor și cred că până vara viitoare, procesul se termină. Avem speranța că de această dată, cine judecă înțelege ce este acela palmaresul sportiv.

Nu excludem varianta TAS, dacă nici acum nu va fi o decizie favorabilă. Avem nevoie de adevăr și dreptate!”, a mai spus Boglea.

UEFA o consideră pe FCSB continuarea Stelei

În acest moment, FCSB este recunoscută de cei de la UEFA ca fiind continuarea Stelei, iar pe acest argument se bazează și clubul din Liga 1.

”Un eventual eșec nu poate afecta în vreun fel ceea ce știu acum UEFA, LPF și FRF. Nu va fi o decizie executorie. Forurile sportive știu cel mai bine ce înseamnă o continuitate sportivă, mai trebuie ca și o instanță civilă să înțeleagă. Aici am ajuns” a mai declarat avocatul.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,85 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: