Fotbal intern

FCSB, echipa care a utilizat cei mai mulți jucători în primele 22 de etape. Cine e cel mai bătrân jucător din campionat

17.01.2020 | 11:42
FCSB echipa care a utilizat cei mai multi jucatori in primele 22 de etape Cine e cel mai batran jucator din campionat
ADVERTISEMENT

FCSB a început extrem de slab sezonul 2019-2020 din Liga 1 și după șapte etape era ”Lanterna” campionatului cu doar 4 puncte acumulate. Ulterior, după eliminarea din Europa League, vicecampioana s-a concentrat pe întrecerea internă și a început să urce în clasament. De-a lungul sezonului, roș-albaștrii au rulat cei mai mulți jucători dintre toate cele 14 echipe.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 5,95 este cota pentru ”1-1 – scor corect”. Vezi aici mai multe cote!

ADVERTISEMENT

FCSB a utilizat cei mai mulți jucători în primele 22 de etape

Dacă în perioada în care se lupta pe două fronturi, campionat și cupele europene, FCSB arunca în Liga 1 doar rezerve și juniori, după ”dubla” cu Guimaraes, în echipa lui Vintilă și-au făcut prezența doar oamenii de bază.

În total, pe parcursul celor 22 de meciuri din sezonul 2019-2020 de Liga 1, Bogdan Andone, Vergil Andronache și Bogdan Vintilă, adică cei doi foști antrenori și actual tehnician al roș-albaștrilor, s-au folosit de 34 de jucători.

ADVERTISEMENT
  • 21 de meciuri a jucat FCSB în acest sezon, având o restanță cu FC Voluntari

FCSB conduce în clasamentul numărului de fotbaliști utilizați în acest sezon, însă nu la o distanță foarte mare de liderul CFR Cluj, care are 33 de jucători folosiți.

Și Dan Petrescu a urmat strategia celor de la FCSB și a trimis, constant, echipe diferite în Liga 1 și în meciurile din cupele europene.

ADVERTISEMENT

Dacă FCSB este echipa care a utilizat cei mai mulţi jucători, 34, Gaz Metan este echipa cu cei mai puțini, 23, informează LPF.ro.

Top 5 echipe cu cei mai mulți jucători folosiți în sezonul 2019-2020 de Liga 1:

  • FCSB – 34 de jucători
  • CFR Cluj – 33 de jucători
  • FC Hermannstadt și Universitatea Craiova – 31 de jucători
  • FC Botoşani – 30 de jucători
  • Astra, CSM Poli Iaşi, FC Voluntari, Viitorul – 29 de jucători
ADVERTISEMENT

Cine e cel mai bătrân jucător din campionatul intern

La 38 de ani, mijlocașul celor de la Hermannstadt Sibiu, Răzvan Dâlbea, este cel mai în vârstă jucător care activează pe prima scenă. Pe podium mai sunt alți doi jucători din Ardeal: Vâtcă (CFR Cluj) și Pleșca (Gaz Metan), ambii la 37 de ani.

La polul opus îi avem pe puștii Ştefan Baiaram (Universitatea Craiova) Louis Munteanu (Viitorul) și Alexi Paul Pitu (Viitorul) la 17 ani.

Portarul celor de la Gaz Metan Mediaș, Răzvan Pleșca, este singurul jucător care a cumulat pe teren toate cele 1980 de minute din actualul sezon, mai anunță site-ul Ligii.

ADVERTISEMENT