Fotbal intern

FCSB, echipă de netrecut pentru Viorel Moldovan. Antrenorul Chindiei nu a învins niciodată în carieră gruparea roș-albastră

20.10.2019 | 15:22
FCSB echipa de netrecut pentru Viorel Moldovan Antrenorul Chindiei nu a invins niciodata in cariera gruparea rosalbastra
ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște – FCSB, ultimul meci pentru cele două grupări în turul sezonului regulat din Casa Pariurilor Liga 1, se anunță o confruntare extrem de interesantă. Pe de o parte, avem o echipă dâmbovițeană aflată pe val, fără eșec de patru etape, iar pe de alta îi avem pe vizitatori, care vin pentru toate cele trei puncte, importante pentru a ajunge cât mai repede în zona play-off a clasamentului.

FCSB, echipă de netrecut pentru Viorel Moldovan. Antrenorul Chindiei nu a învins niciodată gruparea roș-albastră în carieră

Chindia – FCSB va însemna, pentru Viorel Moldovan, un duel contra unei echipe în fața căreia nu a câștigat niciodată din postura de antrenor. ”Moldo-gol” are amintiri neplăcute din meciurile cu Steaua, actuala FCSB. În urmă cu un deceniu, Moldovan debuta ca antrenor în campionat la FC Vaslui. În primul meci cu roș-albaștri, fostul component al ”Generației de Aur” a scos o remiză, scor 1-1 pe Ghencea.

ADVERTISEMENT

Moldovan a preluat apoi pe FC Brașov, echipă pe care a condus-o de pe bancă în două dueluri cu FCSB. Sub Tâmpa s-a înregistrat o remiză albă, 0-0, iar în Ghencea, ardelenii au pierdut cu 0-1. Acest meci avea să reprezinte startul unei serii de rezultate negative împotriva steliștilor.

Au urmat alte două eșecuri consecutive pentru echipele lui Moldovan contra FCSB-ului. De această dată, din postura de tehnician al Sportului Studențesc, Moldovan a pierdut cu Steaua de două ori în luna octombrie a anului 2010: 2-4 în campionat și 1-1 (1-4) în șaisprezecimile Cupei României. În meciul de Cupă, Moldovan a fost cel mai aproape de un succes cu steliștii. Studenții au condus cu 1-0 până în minutul 73, însă Latovlevici a egalat.

ADVERTISEMENT

Duelurile oficiale Moldovan vs. FCSB în campionat și Cupa României:

  • 27.02.2009: FCSB – FC Vaslui 1-1, campionat
  • 27.09.2009: FC Brașov – FCSB 0-0, campionat
  • 02.04.2010: FCSB – FC Brașov 1-0, campionat
  • 03.10.2010: FCSB – Sportul Studențesc 4-2, campionat
  • 27.10.2010: FCSB – Sportul Studențesc 1-1 (4-1), Cupa României
Viorel Moldovan amintiri neplăcute cu FCSB și ca jucător
Viorel Moldovan amintiri neplăcute cu FCSB și ca jucător. Sursa foto: prosport.ro

Viorel Moldovan amintiri neplăcute cu FCSB și ca jucător

În 2006, Viorel Moldovan semna cu Rapid București. Venirea acestuia în Giulești a coincis cu rivalitatea uriașă dintre alb-vișinii și steliști. Moldovan a evoluat și chiar a marcat în celebra ”dublă” Rapid – Steaua (actuala FCSB) din sferturile de finală ale Cupei UEFA. În partida tur, Moldovan a marcat golul egalizator pentru echipa antrenată atunci de Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT

La returul de pe fostul stadion ”Lia Manoliu”, Viorel Moldovan a evoluat 70 de minute, însă nu și-a putut ajuta echipa să se califice mai departe în semifinalele competiției. Imaginile de la finalul acelei partide, cu Moldovan în lacrimi, au rămas în istorie.

  • 2007, anul în care Viorel Moldovan s-a retras din activitatea de jucător