Sport

FCSB este Steaua?! Echipa lui Gigi Becali are de 10 ori mai mulţi fani la meciuri decât CSA. Cum arată clasamentul

FCSB este lider la capitolul mediei de suporteri pe teren propriu, în timp ce "rivala" pentru siglă şi culori, CSA Steaua, adună de 10 ori mai puţini fani.
27.12.2022 | 14:01
FCSB este Steaua Echipa lui Gigi Becali are de 10 ori mai multi fani la meciuri decat CSA Cum arata clasamentul
Fani FCSB vs. CSA Steaua. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Războiul dintre Gigi Becali şi Ministerul Apărării pentru sigla şi marca Steaua durează de 8 ani de zile şi este departe de a se încheia. FCSB şi CSA Steaua sunt în ligi diferite, dar se duelează pentru titlul de continuatoare a echipei istorice, câştigătoare de Cupa Campionilor.

FCSB este Steaua?! Echipa lui Gigi Becali are de 10 ori mai mulţi fani la meciuri decât CSA

Dacă luăm în calcul numărul de fani prezenţi la meciuri în acest sezon, FCSB a tranşat această dispută. Deşi echipa lui Gigi Becali nu trece prin cea mai bună perioadă, are cea mai mare medie de fani din SuperLiga, cu 12.161 de suporteri prezenţi.

ADVERTISEMENT

În total, la meciurile celor de la FCSB din campionat au venit 133.778 de spectatori, cei mai mulţi din SuperLiga. Pe următoarele locuri sunt echipe de tradiţie precum: Universitatea Craiova, Rapid Bucureşti, UTA Arad şi Petrolul Ploieşti.

Media de spectatori din SuperLiga:

Topul echipelor cu cei mai mulţi fani la meciurile de pe teren propriu. Sursa: Facebook SuperLiga
Topul echipelor cu cei mai mulţi fani la meciurile de pe teren propriu. Sursa: Facebook SuperLiga

Recordul de asistenţă pe Arena Naţională în 2022 la FCSB – Dunajska Streda!

FCSB a reuşit să adune un număr impresionant de fani şi în meciurile din cupele europene, recordul fiind cu Dunajska Streda, când au fost prezenţi în tribune 40.457 de spectatori. Pe plan intern, recordul a fost la derby-ul FCSB – Rapid, când au fost prezenţi 31.233 de fani.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte CSA Steaua, unul dintre punctele nevralgice ale proiectului este numărul mic de fani prezenţi în tribunele noului stadion din Ghencea. Este adevărat că între SuperLiga şi liga secundă este o adevărată prăpastie la nivel de interes, dar CSA Steaua are o medie de spectatori de 10 ori mai mică decât rivalii de la FCSB.

CSA Steaua, medie de 1350 de spectatori pe Ghencea! “Militarii”, depăşiţi de Slatina şi Baia Mare

Astfel, CSA Steaua are o medie de 1350 de spectatori la meciurile de pe teren propriu, deşi joacă pe un stadion ultramodern. În această ierarhie, echipa lui Daniel Opriţa este abia pe locul 6, după echipe ca Slatina, Baia Mare sau Poli Iaşi, conform Lpf2.ro.

ADVERTISEMENT

Media de spectatori din Liga 2: 

  1. Oţelul Galaţi – 4822 de fani
  2. Dinamo – 4091 de fani
  3. Poli Iaşi – 2357 de fani
  4. Minaur Baia Mare – 2314 fani
  5. CSM Slatina – 1386 fani
  6. CSA Steaua – 1350 de fani

Cea mai mare asistenţă la un meci din liga secundă în acest sezon a fost la meciul Dinamo – CSA Steaua, când s-au strâns 18.000 de fani în tribunele Arenei Naţionale.

ADVERTISEMENT
  • 40.457 de suporteri au fost în tribune la FCSB – Dunajska Streda, cea mai mare asistenţă în acest sezon
  • 3500 de fani au fost la CSA Steaua – Metaloglobus, cel mai mare număr de fani prezenţi la un meci pe stadionul din Ghencea în Liga 2 în acest sezon
ADVERTISEMENT