Sport

FCSB, exilată din nou de pe Arena Națională. Unde ar putea juca echipa antrenată de Edi Iordănescu

Vicecampioana României, FCSB, a fost exilată din nou de pe Arena Națională din cauza evenimentelor care vor avea loc pe cel mai mare stadion din țară.
04.09.2021 | 11:26
FCSB exilata din nou de pe Arena Nationala Unde ar putea juca echipa antrenata de Edi Iordanescu
ADVERTISEMENT

Din cauza unor evenimente extrasportive care vor avea loc pe Arena Națională în perioada următoare, FCSB este nevoită să își caute un stadion pe care să-și dispute partidele din Liga 1.

Cel mai mare stadion al țării va găzdui un concert pe data de 18 septembrie, iar în perioada 7-17 octombrie se va desfășura aici un important concurs de jocuri video.

ADVERTISEMENT

FCSB pleacă de pe Arena Națională. Cererea de a juca pe Ghencea nu a primit răspuns

Derby-ul cu Dinamo din data de 12 septembrie va fi ultimul meci pe care FCSB îl va disputa pe Arena Națională înainte de cel mai mare evenimet Dota 2 care va aduce României zeci de mii de turiști.

„Roș-albaștrii” sunt forțați să își caute un nou teren unde să dispute partidele cu Academica Clinceni și CS Mioveni din Liga 1. Din calcule iese însă noua arena din Ghencea, pentru că oficialii CSA Steaua, administratorii stadionului, refuză să ofere un răspuns clar dacă îi acceptă să joace acolo sau nu.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Gigi Becali a înaintat o cerere să joace pe stadionul „Steaua” partida cu Academica Clinceni, iar răspunsul celor de la CSA nu a fost unul direct.

„Noi am făcut o adresă și am primit un răspuns foarte alambicat, în care ni se explica faptul că există o comisie care va verifica dacă există date disponibile, pentru că prioritate au echipele de fotbal și rugby ale CSA.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu Valeriu Argăseală și l-am rugat să trimită o nouă adresă Clubului Sportiv al Armatei, în care să specificăm că este vorba despre meciul nostru cu Academica Clinceni.

Meciul se va disputa în weekendul 25-26 septembrie, când CSA Steaua joacă la Brașov, deci n-ar fi o problemă din punctul ăsta de vedere”, a declarat MM Stoica pe pagina sa oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

FCSB poate reveni la Giurgiu pentru meciurile cu Academica Clinceni și CS Mioveni

Stadionul „Arcul de Triumf” și cel din Buzău au fost alte variante pentru cei de la FCSB, dar conducera „roș-albaștrilor” consideră că aceste două arene nu oferă toate condițiile necesare pentru pretențiile din Liga 1.

În acest caz, FCSB ar putea juca meciurile cu Academia Clinceni și CS Mioveni la Giurgiu, acolo unde a mai evoluat de mai multe ori în trecut, când putea evolua pe Arena Națională.

Arena Națională va găzdui cel mai mare turneu final de Dota 2

Cel mai mare turneu de jocuri video Dota 2 va avea un turneu final la București, în perioada 7-17 octombrie, iar gazdă va fi Arena Națională.

Evenimentul va începe în perioada 7-10 octombrie cu sesiunea de calificări, iar startul etapei principale va fi pe 12 octombrie.

Apoi, în data de 17 octombrie, cele mai bune două echipe Dota 2 din lume se vor confrunta pentru Aegis și pentru fondul de premiere compus din 40 de milioane de dolari. Astfel, acest turneu devine cea mai bine plătită competiție din eSports.

Contractul pentru închierea arenei s-a semnat în schimbul sumei de 500.000 de dolari. De asemenea, premiile se vor fiscaliza în România. Din fondul de premiere în valoare de 40 de milioane de dolari, statul român va încasa aproximativ 6 milioane de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,12 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT