Sport

Ruptura naș-fin dintre Gică Hagi și Gigi Becali are legătură cu Peluza Sud din Ghencea. Pactul secret. Exclusiv

FCSB - Farul se joacă luni, de la ora 21:00, în prima etapă din faza play-off în Liga 1. Confruntarea dintre finul Gigi Becali și nașul Gică Hagi poate fi decisivă în lupta la titlu. FCSB nu își permite pași greșiți!
14.03.2022 | 13:18
Ruptura nasfin dintre Gica Hagi si Gigi Becali are legatura cu Peluza Sud din Ghencea Pactul secret Exclusiv
Gigi Becali și Gheorghe Hagi sunt rude, dar de-a lungul anilor relația dintre ei a fost de multe ori glaciară. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a intrat în play-off cu un deficit de șapte puncte față de liderul CFR Cluj și are nevoie de orice ajutor pentru a ține în viață lupta la titlu. Mai ales că ardelenii au început cu dreptul și s-au impus cu FC Voluntari, scor 3-1. S-au făcut 10 puncte, misiune aproape imposibilă. Un prim sprijin ar putea să vină chiar din alianțele care se fac pentru aceste ultime etape. Din 10 etape, FCSB joacă aproape jumătate în familie. Cel puțin la propriu. Gigi Becali are două meciuri cu nașul Gică Hagi și două cu finul Florin Pandele.

Cum stă FCSB în jocul alianțelor din play-off. Joacă aproape jumătate din meciuri în familie, dar s-ar putea să nu fie de ajutor

Dar realitatea din teren ar putea fi total diferită față de cea din buletin. Iar jocul alianțelor s-ar putea dovedi deloc favorabil pentru FCSB. Mai ales că a pierdut un prieten tradițional din play-off, pe FC Botoșani. În plus, FC Voluntari a jucat de fiecare dată cu ambiție împotriva celor de la FCSB când cele două echipe s-au înfruntat. Rămâne de văzut ce se întâmplă în play-off, în condițiile în care obiectivele se schimbă. Totuși, FC Voluntari pare departe de a fi aliatul lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Cât despre Farul, aici este și mai complicat. Relația dintre Gigi Becali și Gheorghe Hagi este una dintre cele mai ciudate dintre toate rudele din fotbal. Cei doi chiar ajunseseră să se dușmănească într-o perioadă. Au fost certați ani buni și au făcut în cele din urmă pace mai degrabă prin prisma intereselor financiare comune. Cum ar fi transferurile de jucători. Sau celebra “omenie” din 2013, când Viitorul se salva de la retrogradare după 5-2 cu FCSB.

Cel mai tensionat moment din relația Gigi Becali / Gheorghe Hagi a fost după scurta perioadă în care “Regele” a antrenat FCSB

Cele mai tensionat moment din relația Gigi Becali / Gheorghe Hagi au fost cu siguranță după scurta perioadă în care “Regele” a antrenat-o pe FCSB (n.r. – care în acea perioadă purta ilegal numele Steaua). Despărțirea se producea în septembrie 2007, la doar două luni de la numirea fastuoasă. S-a lăsat atunci cu declarații foarte urâte de ambele părți și totul a fost făcut în public. Totuși, a existat și o acțiune mai puțin știută a lui Gheorghe Hagi, care spune totul despre cât de mare era antipatia “Regelui” față de Becali în acea perioadă.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, Gheorghe Hagi a avut susținere totală din partea fanilor. În special cei de la Peluza Sud, care erau în plin război cu Gigi Becali. Aceștia chiar au mers să-l întâlnească pe Hagi, la doar câteva ore după scandalul cu Gigi Becali. L-au găsit pe “Rege” la un meci de juniori care avea loc în cartierul Berceni, pe stadionul Romprim.

Gică Hagi, pact cu Peluza Sud în războiul cu Gigi Becali. Le-a promis fanilor că va căuta un investitor în Turcia dacă reușesc să scape de finul său

Hagi avea încă din acea perioadă planuri pentru a înființa Academia și urmărea cu interes meciuri de juniori, în special ale celor de la Farul. Constănțenii aveau atunci o trupă excelentă, în care strălucea Denis Alibec. Fanii de la Peluza Sud i-au transmis lui Hagi toate planurile lor de a scăpa de Gigi Becali, inclusiv prin intermediul unor acțiuni în instanță.

ADVERTISEMENT

La rândul lui, Hagi le-a promis liderilor de la Peluza Sud că vor avea parte de întreaga lui susținere dacă vor reuși să îl îndepărteze pe Becali. Ba chiar s-a oferit să caute finanțare în rândul bașkanilor din Turcia în cazul în care acest lucru se va întâmpla. Ulterior, Hagi și Becali aveau să se împace, iar patronul celor de la Farul și-a ajutat finul în cele mai grele momente. În martie 2014 îl primea pe Gigi Becali ca angajat la Viitorul, astfel încât patronul FCSB să poată beneficia de un regim de detenție deschis.

Gică Hagi a contestat în 2002 modul în care se făcea așa numita privatizare a Stelei. Justiția i-a dat dreptate peste ani, dar “Regele” nu a mai reluat subiectul

Ar putea părea ciudat, dar unul dintre primii dușmani ai lui Gigi Becali din fotbal a fost chiar nașul său, Gheorghe Hagi. În aprilie 2002, “Regele” era invitat la “Marius Tucă Show” și făcea acuze extrem de grave legate de modul în care se făcea ceea ce la acea vreme era greșit anunțată drept privatizarea clubului Steaua. Desigur, Gigi Becali era primul pe lista acuzaților.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, însă, Gheorghe Hagi a evitat peste ani să mai vorbească despre acest subiect. În ciuda faptului că deciziile instanțelor aveau să confirme mare parte din problemele pe care “Regele” le ridica în aprilie 2002. Un alt semn că relația devenise mult mai cordială, ca între doi patroni de club care au colaborat excelent în privința transferurilor de jucători.

Un alt moment super tensionat între Gigi Becali și Gheorghe Hagi. Patronul FCSB a mers la TAS după titlul câștigat de nașul său în 2017

Un alt episod care a zdruncinat serios relația dintre Gică Hagi și Gigi Becali a avut loc la finalul sezonului 2016-2017, cel în care Viitorul a câștigat titlul de campioană. FCSB termina pe locul 2, la egalitate de puncte cu formația patronată de Hagi. Viitorul avea avantaj la meciurile disputate în play-off, principalul criteriu de departajare.

Dar Gigi Becali a angajat avocați și a mers la TAS pentru a fi luate în considerare toate cele 4 meciuri din sezon, inclusiv în campionatul regulat. Variantă în care FCSB ar fi fost avantajată. Viitorul a avut câștig de cauză în cele din urmă și și-a păstrat acel titlu în palmares.

“Eu nu duc razboaie. Mai zice cineva ceva despre mine, mai zic și eu. După o vreme trec peste, ne împăcăm. Dar cu el (n.r. – cu Gigi Becali) de atunci, de când cu TAS, n-am mai vorbit. De ce? Pentru că cineva trebuie să tacă, în condițiile astea. Și am considerat că trebuie să tac eu” (Gică Hagi, în decembrie 2017, pentru GSP)

  • 7 puncte sunt între FCSB și Farul înaintea confruntării directe de luni, în prima etapă din play-off

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul Constanța: 1,95 este cota pentru „X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT