Sport

FCSB – Farul 2-0. „Roș-albaștrii” rămân în lupta la titlu cu ajutorul arbitrului Lucian Rusandu. Cum arată clasamentul

FCSB a câștigat cu 2-0 partida cu Farul din prima etapă a play-off-ului Ligii 1, însă victoria a fost facilitată și de eroarea arbitrului Lucian Rusandu, care nu a dictat un penalty pentru oaspeți la scorul de 0-0
14.03.2022 | 22:47
FCSB  Farul 20 Rosalbastrii raman in lupta la titlu cu ajutorul arbitrului Lucian Rusandu Cum arata clasamentul
Ionut Justinian Larie si Florin Lucian Tanase in meciul de fotbal dintre FCSB si Farul Constanta, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 14 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
14-03-2022
21:36

Jucătorii Farului acuză arbitrajul după înfrângerea 0-2 cu FCSB

Robert Moldoveanu, jucătorul Farului implicat în faza la care centralul Lucian Rusandu nu a acordat un penalty clar oaspeților, a pus înfrângerea echipei sale pe seama acestei erori de arbitraj.

“„m făcut meci foarte bun în mare parte. Nu vreau să îmi creez alibiuri, dar meciul a fost decis de arbitraj. Nu ai voie să nu dai penalty acolo și apoi să dai două galbene în câteva secunde. E inadmisibil.

Eu am dat la poartă și el a venit cu cotul în mine, m-a aruncat și a fost penalty. Arbitrul a decis meciul în această seară. Și noi am avut ocazii. Dacă ne dădea penalty, se făcea 1-0 și era altfel meciul, aveam și noi șanse”, a spus Robert Moldoveanu la finalul meciului cu FCSB.

14-03-2022
21:07

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 1 după FCSB - Farul 2-0

FCSB și-a luat revanșa în fața Farului pentru înfrângerea suferită în urmă cu două săptămâni în sezonul regulat și a rămas la 7 puncte în spatele liderului CFR Cluj.

Victoria gazdelor, deși meritată după aspectul generral al jocului, a fost facilitată și de arbitrul Lucian Rusandu, care la scorul de 0-0 nu a acordat un penalty clar oaspeților, iar mai apoi l-a eliminat pe Dussaut pentru două faulturi comise în aceeași fază.

14-03-2022
18:59

FCSB - Farul 2-0 (Edjouma 66, Oct. Popescu 85)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 86: Octavian Popescu este înlocuit de Oaidă.

Min. 85: GOOOL FCSB! Șut recuperează un balon, îl lansează perfect pe Octavian Popescu, iar acesta îl învinge pe Aioani cu un șut plasat din 10-12 metri.

Min. 84: Sîrbu și Sali au intrat la Farul în locul lui Radaslavescu și Betancor.

Min. 79: Ovidiu Popescu intră la FCSB în locul lui Olaru.

Min. 78: Dussaut vede două cartonașe galbene în decurs de numai câteva secunde și este eliminat.

Min. 76: La FCSB, Șut a intrat în locul lui Edjouma.

Min. 67: Purece și Ad. Petre i-au înlocuit la Farul pe Grameni și pe Moldoveanu.

Min. 66: GOOOL FCSB! Olaru șutează pe jos de la marginea careului mare, Aioani respinge greu în lateral până la Edjouma, care trimite din 6 metri cu capul în poarta goală.

Min. 60: Larie respinge greșit în propriul careu până la Florin Tănase, dar căpitanul gazdelor nu-l poate învinge pe Aioani cu un șut din colțul careului mic.

Min. 51: Moldoveanu scapă singur în careu cu Târnovanu, este busculat clar de acesta, însă arbitrul Lucian Rusandu nu dictează penalty-ul cuvenit.

Min. 49: Șutul superb al lui Florinel Coman din afara careului lovește transversala și iese în aut de poartă.

Min. 46: La FCSB, V. Gheorghe și Fl. Coman au intrat în locul lui Cordea și Mamut. La Farul, Dussaut l-a înlocuit pe Ciobanu.

Min. 39: Târnovanu scoate superb șutul lui Betancor la colțul lung, din marginea careului mare.

Min. 35: Aioani se remarcă din nou la șutul lui Olaru din unghi.

Min, 34: Mamut și Fl. Tănase șutează pe rând în blocaj, mingea ajunge la Octavian Popescu, dar acesta nu-l poate învinge pe Aioani din 6 metri.

Min. 19: Florin Tănase dejoacă pasul la offside al apărării constănțene, scapă singur cu Aioani, dar trage în acesta din 10 metri.

Min. 12: Octavian Popescu recuperează un balon, driblează doi adversari, pătrunde în careu, dar șutează din 10-12 metri, poziție centrală, direct în brațele lui Aioani.

Min. 11: Mamut șutează în blocajul lui Mladen, după o combinație cu Olaru.

Min. 2: Șutul lui Octavian Popescu din afara careului este reținut de Aioani.

Min. 1: A început partida.

14-03-2022
17:24

Echipele de start la FCSB - Farul

  • FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Miron, I. Cristea, Radunovic – Olaru, Edjouma, Fl. Tănase – Cordea, Mamut, Oct. Popescu. Rezerve: Straton, Fl. Coman, Șut, Dumiter, M. Tănasă, Burlacu, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Oaidă. Antrenor: Toni Petrea
  • Farul: Aioani – Boboc, Mladen, Larie, De Nooijer – Radaslăvescu, Artean, Grameni – Moldoveanu, Betancor, Ciobanu. Rezerve: Brănescu, Buta, Dussaut, Sîrbu, Purece, Sali, Pitu, Ad. Petre, N. Popescu.  Antrenor: Gheorghe Hagi

Meciul FCSB – Farul are loc luni, 14 martie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul primei etape din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1. FCSB, după înumătățirea punctelor, are acum 31 de puncte, la zece lungimi în spatele liderului CFR Cluj, dar și un meci mai puțin. Farul se află pe locul 4, cu 24 de puncte, tot atâtea ca și următoarele două poziții, FC Argeș și Voluntari.

Unde se joacă meciul FCSB – Farul, din prima etapă a play-off-ului Ligii 1

Întâlnirea FCSB – Farul se dispută luni, 14 martie, de la ora 21:00, pe Arena Națională din Capitală, locație unde sâmbătă, 12 martie, a avut loc un megaconcert de caritate pentru ajutoarea familiilor victimelor războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea managerul general al FCSB, Mihai Stoica, spune că starea gazonului nu a avut de suferit și se va putea juca în condiții optime. Nu sunt așteptați însă foarte mulți spectatori în tribune, mai ales că o mare parte dintre fanii FCSB sunt din nou în conflict cu patronul Gigi Becali ca urmare a comportamentului acestuia față de Claudiu Keșeru.

Cine transmite la TV partida FCSB – Farul

Partida FCSB – Farul se joacă luni, 14 martie, de la ora 21:00, pe Arena Națională, în prima etapă din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1 și este transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București este un cer închis, dar fără pericol de precipitații, cu o temperatură maximă care va ajunge la 6 grade, dar problema este că meteorologii estimează o scădere în termometre la ora meciului până la minus un grad! Jocul va fi arbitrat de Lucian Rusandu.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FCSB – Farul

Nu sunt mari probleme la echipa care ocupă locul 2 la acest moment.  La FCSB rămâne încă indisponibil fundașul central brazilian Vinicius, iar calvarul lui Ionuț Panțâru e departe de a se fi încheiat, ultimele vești primite de la medici fiind, din păcate, extrem de proaste.

ADVERTISEMENT

La Farul, Gică Hagi are probleme destul de mari, pentru că trei jucători importanți nu se vor afla pe teren. Este vorba în defensivă de Dragoș Nedelcu și în atac de Gabriel Iancu și Michael Omoh, dar dobrogenii rămân încrezători că pot repeta jocul bun din sezonul regulat.

Echipele probabile la FCSB – Farul

  • FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Miron, I. Cristea, Radunovic – Olaru, Edjouma, Oct. Popescu – Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman. Antrenor: Toni Petrea
  • Farul: Aioani – Boboc, Mladen, Larie, De Nooijer – A. Ciobanu, Artean, Grameni – Ad. Petre, Betancor, Pitu. Antrenor: Gheorghe Hagi
ADVERTISEMENT

Toni Petrea încă nu depune armele

Deși FCSB se află la 10 puncte în spatele liderului CFR Cluj, antrenorul bucureștenilor, Toni Petrea, susține că echipa sa nu depune armele, deși este conștientă de faptul că va fi foarte greu să îi mai poată prinde din urmă pe ardeleni, asta presupunând un parcurs perfect și câtea poticneli ale Clujului.

Gică Hagi a stabilit obiectivul Farului în acest play-off ca fiind treapta de bronz, dar distanța față de Universitatea Craiova, echipa de pe locul 3, este de șase lungimi în caz că dobrogenii ar pierde la București. Dacă vor repeta isprava de acum două săptămâni din sezonul regulat, atunci vor veni la trei puncte și se va putea lua în considerare obiectivul stabilit de Rege jucătorilor săi.

Bănuielile lui Jean Vlădoiu

Fostul internațional Jean Vlădoiu, care a îmbrăcat câțiva ani tricoul Stelei, și-a exprimat destul de dur poziția după ce Farul s-a impus în sezonul regulat la București, Vlădoiu fiind acum în staff-ul administrativ al lui FC Argeș, care se bătea cu marinarii pentru un loc de play-off.

Jean Vlădoiu și -a exprimat fără ocolișuri rezervele privind corectidunea acelui meci, apreciind că pentru victoria de la București finul Gigi Becali va fi răsplătit de nașul Gică Hagi cu șase puncte în play-off, declarație care l-a iritat mult pe Gică Popescu, omul numărul 1 din punct de vedere administrativ la Farul.

Cote la pariuri la jocul FCSB – Farul

Deși există aceste serioase suspiciuni privind faptul că FCSB se va impune în acest meci, bookmakerii consideră partida ca fiind una destul de echilibrată, în consecință victoria FCSB având cote excelente, variind între 1,90 și 2,00, în funcție de agenție. Dobrogenii au primit 3,80, șansă dublă X2 are cotă 1,65, iar un gol al oaspeților – cotă 1,60.

Adevărul este că în meciurile de la București, exceptând cele petrecute acum câteva săptămâni, Gică Hagi, al cărui club Viitorul a fuzionat vara trecută cu emblema județului Dobrogea și a Constanței, Farul, mai câștigase o singură dată, în anul când a promovat din Liga 2 sub numele de Viitorul.

ADVERTISEMENT