Sport

Gică Popescu, uluit de ce a făcut arbitrul Lucian Rusandu în meciul FCSB – Farul 2-0: „E de Cartea Recordurilor”

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, a reacționat dur după prestația lamentabilă a arbitrului Lucian Rusandu în partida pierdută de echipa sa în fața FCSB-ului
15.03.2022 | 01:04
Gica Popescu uluit de ce a facut arbitrul Lucian Rusandu in meciul FCSB  Farul 20 E de Cartea Recordurilor
Arbitrul central Lucian Rusandu acorda un cartonas rosu lui Damien Dylan Dussaut in meciul de fotbal dintre FCSB si Farul Constanta, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 14 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB și-a luat revanșa în fața Farului pentru înfrângerea suferită în sezonul regulat și s-a impus cu același scor, 2-0, în prima etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1. Victoria bucureștenilor a fost însă una controversată, fiind facilitată și de prestația catastrofală a arbitrului de centru Lucian Rusandu.

Gică Popescu nu înțelege ce a putut face arbitrul Lucian Rusandu în meciul FCSB – Farul: „Nu am văzut în viața mea așa ceva”

Prima mare eroare a centralului Lucian Rusandu a avut loc în minutul 51, când la scorul de 0-0 nu a acordat un penalty clar ca lumina zilei echipei oaspete, la un fault comis în careu de portarul Târnovanu asupra lui Moldoveanu.

ADVERTISEMENT

„Repriza a doua a fost marcată de greșeli de arbitraj, pentru că la 0-0 a fost un penalty clar.

Eu cred că, dacă tot se pune atât de multă bază pe meciurile din play-off, cred că ar trebui să fie și ele arbitrate de arbitri de Champions League, precum Hațegan, Kovacs, arbitri internaționali. Nu să dea arbitri pe care nu vreau să îi numesc de mâna a doua, dar uitați că decid soarta unui meci”, a declarat indignat Gică Popescu la finalul partidei pierdută de Farul pe terenul FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu despre eliminarea lui Dussaut: „E o premieră, a intrat în Cartea Recordurilor”

Al doilea moment pe care oficialii constănțeni i-l impută lui Lucian Rusandu a avut loc în minutul 78, atunci când Damien Dussaut a primit două cartonașe galbene pentru două faulturi comise în aceeași fază, în decurs de numai câteva secunde.

„Domnul Rusandu a intrat în istoria fotbalului cu cel mai rapid roșu, din două galbene în aceeași fază. Eu nu am mai auzit așa ceva, nu știu dacă e regulamentar, dar cu siguranță a intrat în Cartea Recordurilor. Dacă e o astfel de fază, trebuie să o judece cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Să explice și asta domnul Rusandu, cu cele două galbene. Eu am jucat la nivel înalt și nu am mai văzut așa ceva, dar se pare că avem tot timpul de învățat.

E o premieră, dar a intrat în Cartea Recordurilor. Nu am văzut așa ceva și nici nu am auzit că e regulamentar.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să avem nicio reacție oficială. Noi niciodată nu am avut reacții agresive la adresa domniilor lor, dar e păcat că muncești o săptămână întreagă și nu e corect față de munca acestor copii și antrenori, trebuie să ne respectăm mai mult”, a încheiat Gică Popescu.

ADVERTISEMENT