FCSB – FC Argeș se joacă. Decizie ciudată a roș-albaștrilor: „Nu au vrut să amâne”

Cosmin Crăciun   
în FCSB
19/09/2020, 13:25
FCSB – FC Argeș se joacă. Decizie ciudată a roș-albaștrilor: „Nu au vrut să amâne”
FCSB - FC Argeș se joacă. Decizie ciudată a roș-albaștrilor: „Nu au vrut să amâne”. Sursa foto: SportPictures.eu

FCSB – FC Argeș se joacă, în ciuda problemelor cu care se confruntă echipa lui Toni Petrea. Dificultățile cauzate de focarul de coronavirus care a apărut la club nu i-au determinat pe oficialii clubului condus de Gigi Becali să ceară amânarea meciului cu FC Argeș.

Deși nu s-a putut baza pe mulți dintre titularii de bază și a deplasat la meciul cu Backa Topola un lot format din doar 14 fotbaliști, FCSB a reușit să se califice în turul trei preliminar al Europa League. Roș-albaștrii vor juca joi, în fața celor de la Slovan Liberec, pe teren propriu, însă nu au dorit să solicite amânarea meciului cu FC Argeș, deși ar fi avut șanse bune să fie păsuiți de către cei de la LPF.

Partida dintre FCSB și FC Argeș se va disputa duminică, la Giurgiu, și va conta pentru etapa a patra a Ligii 1. FCSB se află în acest moment pe locul 5, în timp ce adversara sa de mâine este pe poziția 14 a clasamentului.

FCSB – FC Argeș se joacă. Nu au cerut amânarea!

Sunt nu mai puțin de nouă fotbaliști bolnavi de coronavirus în lotul FCSB-ului, iar aceștia au intrat în izolare înaintea partidei câștigate în Serbia după loviturile de departajare. Este vorba despre Andrei Vlad, Ovidiu Popescu, Ionuț Vînă, Sergiu Buș, Andrei Pandele, Darius Olaru, Florin Tănase, Iulian Cristea și Andrei Miron.

Mai mult decât atât, FCSB nu se va putea baza o perioadă nici pe Florinel Coman, care s-a accidentat în Serbia și va rata meciul cu Slovan Liberec, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK chiar după finalul partidei din Europa League.

În ciuda acestor dificultăți, cei de la FCSB nu au cerut amânarea partidei pe care o au de jucat în etapa a patra a campionatului, contra celor de la FC Argeș. Anunțul a fost făcut de Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

„Este o situație neplacută acolo, care se putea întâmpla oriunde. Meciul de mâine se va disputa, cu siguranță. Nu există niciun temei pentru amânare. Am vorbit cu reprezentații clubului FCSB și ei vor să joace.

Vor aduce jucători noi pe care vor să îi incerce înaintea meciului din turul 3 preliminar al Europa League. Este important să își întărească lotul, să treaca de cei de la Slovan Liberec și să avem cât mai multe echipe în grupele Europa League”, a spus Justin Ștefan la ProX.

De asemenea, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a vorbit și despre când vor fi testați din nou jucătorii roș-albaștrilor, după ce au fost verificați ultima dată chiar pe 17 septembrie, când au ajuns în Serbia.

„Sunt valabile testele deja făcute. Protocolul vorbește despre o testare la 14 zile. Dacă ne amintim data la care s-a facut ultima testare, aceasta a fost cea de 8 septembrie, astfel că următoarea testare ar trebui făcută în jurul datei de 23 septembrie.

Ei au mai făcut un rând de teste cerut de UEFA, pe 14 septembrie, așa că nu este niciun fel de problemă”, a mai spus Ștefan.

Vor să îl testeze pe Cătălin Straton?

FCSB a realizat aseară două transferuri prin care va încerca să umple golurile din poartă și din centrul liniei defensive. Așa cum FANATIK a anunțat, clubul roș-albastru i-a adus pe Cătălin Straton, fostul portar al lui Dinamo, și Daniel Graovac, fundaș central venit de la Astra Giurgiu.

Graovac a jucat aseară, în înfrângerea Astrei cu 0-2 în fața lui CFR Cluj, așa că nu va evolua și contra celor de la FC Argeș. Cătălin Straton, al cărui transfer a fost confirmat și de către Dinamo pe site-ul oficial al clubului, ar putea să debuteze pentru FCSB pentru a fi „în priză” înaintea duelului din Europa League.

Închide ×