Fotbal intern

FCSB – FC Voluntari 2-1. O victorie fără strălucire securizează primul loc în clasament

22.01.2021 | 21:54
FCSB  FC Voluntari 21 O victorie fara stralucire securizeaza primul loc in clasament
ADVERTISEMENT

FCSB și-a consolidat poziția de lider în Liga 1 după victoria fără strălucire obținută în fața lui FC Voluntari, o echipă care nu a obținut până acum niciun un punct în partidele disputate în 2021 sub comanda noului antrenor Bogdan Andone.

Gazdele au dominat steril partida, în afara celor două goluri marcate de Man (37) și Tănase (70 pen.) având o singură ocazie cu adevărat mare de a înscrie, prin Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

În urma acestei victorii, FCSB s-a distanțat la 4 puncte în fruntea clasamentului față de CFR Cluj, care va juca luni la Hermannstadt, și poate aborda mai liniștită perioada următoare, una cu adevărat infernală, când se va juca practic din 3 în 3 zile.

FCSB – FC Voluntari 2-1 (Man 37. Fl. Tănase 71 pen. / Jefte 90+2 pen.) – VEZI VIDEO

  • FCSB: A. Vlad – Ov. Popescu, I. Cristea, G. Miron (73 V. Crețu), Radunovic – Oaidă (46 Olaru), Ad. Șut, Fl. Tănase – D. Man, Fl. Coman, Oct. Popescu (83 Fulga). Rezerve: Straton – V. Crețu, G. Simion, Soiledis, Vînă, Buziuc, Perianu, D. Olaru, G. Fulga. Antrenor: Toni Petrea
  • FC Voluntari: Lavin – C. Costin, Fl. Achim, Armaș, Briceag – Ricardinho, Borțoneanu, A. Ivanov – Mailat (33 I. Gheorghe), Al. Stoica (46 Jefte), Marcelo Lopez (46 Anghelov). Rezerve: Rîmniceanu, Al. Vlad, Balaur, I. Gheorghe, Droppa, Angelov, Jefte, Al. Ilie, Helder Tavares. Antrenor: Bogdan Andone
ADVERTISEMENT

Min. 15: Gazdele domină meciul, însă nu și-au creat nicio ocazie periculoasă până în acest moment.

Min. 23: Dennis Man trimite excelent în careu din lovitură liberă, dar Iulian Cristea reia greșit cu capul, din 3-4 metri, pe lângă poartă.

ADVERTISEMENT

Min. 37: GOOOL FCSB! Oaidă îi pasează excelent în careu lui Man, care îl învinge pe Lavin cu un șut plasat, pe jos, din 7-8 metri. FCSB – FC Voluntari 1-0

Min. 66: Darius Olaru ratează o ocazie uriașă: singur în colțul careului mic, șutează direct în umărul portarului advers și balonul iese în corner.

ADVERTISEMENT

Min. 70: GOOOL FCSB! Florin Tănase majorează diferența dintr-un penalty acordat pentru un fault în careu comis de Achim asupra lui Man. FCSB – FC Voluntari 2-0

Min. 90+2: GOOOL FC VOLUNTARI! Oaspeții reduc din diferență prin Jefte, tot din penalty, dar e prea târziu pentru a se schimba soarta meciului. FCSB – FC Voluntari 2-1

Toni Petrea nu vrea surprize neplăcute

UPDATE 22 ianuarie, ora 19:42 / Toni Petrea, antrenorul FCSB-ului, nu vrea să aibă parte de surprize neplăcute la meciul cu FC Voluntari.

„Gazonul e bun și e foarte important să câștigăm meciul. Eu sper să nu avem parte de surprize neplăcute. Ei au o echipă incomodă care se va apăra și vor încerca să ne surprindă.

Nu e nicio poveste cu Panțîru. Când am venit din Antalya, am făcut testul și atunci a fost depistat pozitiv. Nu a fost nimic mai mult de atât.

Sergiu Buș a avut o perioadă nefericită cu acea accidentare. A avut și evoluții oscilante, plus că a venit această ofertă tentantă pentru toată lumea. Dacă vom găsi pe cineva vom aduce, dacă nu, vom încerca să ne descurcăm ca până acum”, a spus Toni petrea înaintea partidei cu FC Volunatari.


Meciul FCSB – FC Voluntari are loc vineri, 22 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 18-a din Casa Pariurilor Liga 1. Este cel de-al doilea meci din această rundă și, în mod normal, liderul nu ar trebui să aibă probleme.

FC Voluntari, formație care în istoricul meciurilor directe, 11 la număr, are 3 victorii și3 egaluri, deci a pus serioase probleme, se află într-o prelungită criză de formă și de rezultate, care au adus-o pe locul  14, cu 15 puncte, la egalitate cu ultimele două clasate, FC Argeș și Politehnica Iași.

FCSB vine după o remiză la Ovidiu, unde a fost mai întâi condusă de Viitorul, apoi a trecut la comandă și, în final, a fost 2-2, iar ca urmare a acestui egal mai are doar un singur punct avans peste ocupanta locului 2, CFR Cluj.

FCSB – FC Voluntari Live Stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida FCSB – FC Voluntari se joacă vineri, 22 ianuarie, de la ora 20:00, pe Arena Națională din București și este transmisă în direct pe micile ecrane de posturile Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. O mai puteți urmări și în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO

În momentul de față, atacantul Dennis Man, perla coroanei lui Gigi Becali, jucător care poate pleca numai pentru minim 14 milioane euro, se află în continuare sub bagheta lui Toni Petrea, dar se așteaptă decizia clubului turc Fenerbahce, care ar vrea să îl transfere, dar încă nu a comunicat dacă a acceptat suma.

Sergiu Buș pleacă în Coreea de Sud

FCSB se va despărți de atacantul Sergiu Buș, care pierduse locul din echipă, și care va merge în Coreea de Sud, pentru suma de 300.000 de euro. Toni Petrea este foarte mulțumit de trio-ul său ofensiv Man-Tănase-Coman și îl mai are acum și pe Octavian Popescu, puștiul minune de 18 ani.

Singura problemă privind formula standard pentru antrenorul FCSB este absența mijlocașului Olimpiu Moruțan. Mai durează până se va reface după accidentarea suferită cu câteva săptămâni în urmă. Însă Toni Petrea a găsit soluții pentru a rezolva această problemă, având destule variante de înlocuire în lot.

FC Voluntari a adus un portughez

FC Voluntari a legitimat de curând un mijlocaș portughez, Helder Tavares, care revine în fotbalul românesc după șase ani. El mai jucase în 2015 în acea echipă minune a Oțelului Galați, care domina campionatul. Însă noul antrenor, Bogdan Andone, are foarte mult de muncă, pentru a repune echipa pe linia de plutire.

Normal, cota acordată de casele de pariuri pentru victoria lui FCSB este una foarte scăzută, numai 1,20, în timp ce o mare surpriză este răsplătită cu o cotă fabuloasă: 13,00. Însă dacă în turul campionatului, FC Voluntari a învins FCSB, acum diferența de valoare pare a fi mult prea mare.

ADVERTISEMENT