Sport

FCSB fentează sancțiunile UEFA după scandările rasiste ale suporterilor. Planul ingenios pentru returul cu Dunajska Streda. Exclusiv

Gheorghe Mustață a explicat că Peluza Nord Steaua se va muta la cealaltă peluză de pe Național Arena la returul cu Dunajska Streda. Iar în cea suspendată vor fi doar copii și femei.
06.08.2022 | 10:50
FCSB fenteaza sanctiunile UEFA dupa scandarile rasiste ale suporterilor Planul ingenios pentru returul cu Dunajska Streda Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a tunat și a fulgerat după ce FCSB a primit o amendă de 50.000 de euro pentru scandările rariste ale galeriei de la meciul cu Saburtalo Tblisi.

Gheorghe Mustață îi promite lui Gigi Becali că nu vor exista incidente la meciul FCSB – Dunajska Streda: „Nu o să se strige nimic!”

FANATIK l-a contactat pe Gheorghe Mustață după ce FCSB a fost taxată dur de UEFA. O peluză de pe Arena Națională, cea la care stă de obicei Nordul, va fi suspendată la meciul retur cu slovacii.

ADVERTISEMENT

Liderul galeriei FCSB a fost extrem de surprins de duritatea sentinței UEFA: „Gigi de data asta are dreptate! N-am ce să-i spun. Ne pare rău că s-a luat în considerare acel slogan pe care l-am strigat la sfârșitul meciului și uite că am fost pedepsiți. Ne pare rău că s-a ajuns la amenda asta foarte mare”.

Mustață acuză că observatorul UEFA care a semnalat derapajul este suporter al Rapidului: „Cred că e cea mai mare amendă pe care am primit-o vreodată. Nu ne-am dat seama că și l-a sfârșitul meciului vom fi pedepsiți dacă vom cânta ‘Am avut și vom avea mereu…’. E un observator FIFA care monitorizează tot și am înțeles că e și rapidist. Dar nu mai contează asta”.

ADVERTISEMENT

Unde o să stea galeria FCSB-ului la meciul cu Dunajska Streda: „O să stăm în partea cealaltă”

Gheorghe Mustață a dezvăluit că Peluza Nord Steaua se va muta la peluza cealaltă: „Noi o stăm în partea cealaltă, la cealaltă peluză. Ne găsim noi locul și tot vom încuraja echipa, chiar și de la tribuna a doua”. Conducerea clubului a găsit și o modalitate să diminueze efectele sancțiunii UEFA, iar în peluza „suspendată” vor intra femei și copii: „Am înțeles că la peluza noastră vor sta copii și femei, care vor avea intrare liberă la meci”.

La meciul tur din Slovacia, au existat incidentente între suporterii de etnie maghiară, care au scandat „Ria, Ria, Ungaria!” și ultrașii FCSB-ului, iar la următoarea abatere echipa lui Nicolae Dică ar putea disputa meciurile din cupele europene cu porțile închise: „Trebuie să fim atenți la meciurile din Conference League pentru că lăsăm echipa fără suporteri și au nevoie de noi să îi încurajăm. E normal ca Gigi să fie supărat și nu am ce să răspund.

ADVERTISEMENT

Nu am vorbit cu el, dar am văzut ce a zis. Depinde de noi și trebuie să fim foarte atenți pentru că suntem recidiviști și cred că de-asta ne-au și dat amenda asta mare. Nu vreau să lăsăm echipa fără galerie. E foarte important și pentru noi.”.

Gheorghe Mustață anunță peste 30.000 de suporteri la FCSB – Dunajska Streda: „Va fi plin și inelul trei”

Aproximativ 25.000 de suporteri au fost prezenți la meciul dintre FCSB și Saburtalo, însă liderul Peluzei Nord e convins că acest record va cădea joi: „O să fim cel puțin 30.000 la meciul retur cu Dunajska Streda. Noi tot timpul am fost în creștere și oamenii vin să încurajeze Steaua la meciuri. Ne pare rău că am lăsat peluza goală, dar nu e niciun fel de problemă pentru că a rămas toată tribuna a doua și întâi. Va fi plin și inelul trei”.

ADVERTISEMENT

Liderul galeriei FCSB a explicat că deja a primit foarte multe cereri pentru bilete la meciul cu Dunajska Streda: „Sâmbătă e meciul cu Mioveni, iar eu deja am cereri de sute de bilete pentru meciul de joi. Le-am zis la toți să aștepte pentru că mai avem un meci până atunci”.

În cadrul galeriei a avut loc și o ședință pentru a preîntâmpina incidentele la meciul din Conference League: „Am avut deja o discuție cu toți liderii peluzei și trebuie să ne mobilizăm să nu mai trecem prin așa ceva. A fost o ședință aseară. Băieții rămân fără susținere și nu avem nevoie de așa ceva. Echipa are nevoie de noi în spatele lor. Avem șanse mari să intrăm în grupe”. 

Gheorghe Mustață, încântat de transferurile lui Gigi Becali: „Acum trebuie să defilăm. A înțeles foarte clar”

FANATIK a anunțat în exclusivitate ultimele transferuri ale FCSB-ului, iar Gheorghe Mustață îl felicită pe Gigi Becali pentru investițiile făcute: „Transferurile sunt foarte bune. Gigi a înțeles foarte clar că trebuie să ne calificăm în grupele Conference League și vrea campionatul. A întărit echipa, s-au adus jucătorii de care era nevoie, iar acum trebuie să defilăm. Bravo lui! A adus cinci jucători-piese. Altceva ce ne mai trebuie?! Mobilizare și la treabă!”.

Deși Gigi Becali se teme de scandări xenofobe la adresa Ungariei, liderul Peluzei Nord asigură încă o dată că nu va exista niciun incident la această partidă: „Nu vor fi incidente cu Dunajska Streda. Calculăm toate detaliile împreună cu Meme și nu o să fie scandări la adresa Ungariei, chiar dacă ei o să aibă suporteri pe Național Arena. Nu se scandează nimic pentru că am înțeles mesajul UEFA!

Data viitoare vom juca cu porțile închise și nu ne dorim asta. Nu vreau să mai aud așa ceva și să mai trecem prin asta. Ne putem abține pentru că suntem oameni maturi. Nu o să se strige nimic, cum nu am făcut-o nici la meciul cu Sepsi”, a declarat liderul Peluzei Nord, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 50.000 de euro e amenda primită de FCSB de la UEFA pentru scandările rasiste de la meciul cu Saburtalo Tblisi, cea mai mare de până acum

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 4,15 este cota pentru ”X” la CS Mioveni – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT