Fotbal intern

FCSB îi prelungește cu un an contractul lui Filipe Teixeira. “Încă 100.000 la bonus!”

12.11.2018 | 12:17
FCSB ii prelungeste cu un an contractul lui Filipe Teixeira Inca 100000 la bonus

Impresionat de evoluția lui Filipe Teixeira din Dinamo – FCSB 1-1, Gigi Becali a decis să-i prelungească înțelegerea veteranului portughez cu FCSB. Astfel, mijlocașul va mai sta încă un an la FCSB și poate beneficia de bonusuri consistente dacă echipa se califică în grupele Ligii Campionilor sau în grupele Europa League.

FCSB îi prelungește contractul cu un an lui Filipe Teixeira

“Lui Teixeira îi expiră contractul în iarnă, dar îi prelungim cu un an. Am negociat cu sponsorul (n.r. City Insurance) că acum se poate ajunge la 3 milioane de euro bonus dacă ajungem în grupele Champions League sau două milioane în grupele Europa League.

La negociere, sponsorul a zis că vrea să prelungim cu Teixeira. Eu le-am zis să mai pună 100.000 la bonusul de Europa League, încă 100.000 la bonusul de Champions League. Pune și colo, pune și colo. Când ai o poftă, trebuie să plătești”, a declarat Gigi Becali la o televiziune de sport.

Filipe Teixeira a împlinit pe 2 octombrie vârsta de 38 de ani. Cariera și-a început-o la Felgueiras, în 1998, iar apoi și-a trecut în CV câteva echipe importante, precum PSG, Academica Coimbra sau West Brom. În fotbalul românesc a ajuns pentru prima dată în 2011, la FC Brașov, sub formă de împrumut de la Metalurg Donețk.

A venit în România în 2011

A fost transferat apoi de Rapid, unde și-a petrecut doi ani din carieră. După o scurtă experiență la Al-Shaab, Teixeira a revenit în România în 2013 la Petrolul Ploiești. S-a transferat apoi la Astra, echipă alături de care a câștigat trofee și a evoluat în multe meciuri importante din cupele europene.

La FCSB joacă din 2017, strângând aproximativ 60 de partide și marcând șase goluri. În acest sezon s-a aflat pe teren în 22 de meciuri și a oferit un assist. Nu doar Gigi Becali a fost impresionat de evoluția sa cu Dinamo, ci și Dinu Gheorghe, care l-a considerat drept cel mai bun om de pe teren.

FCSB ocupă locul 2 în campionat, cu 28 de puncte strânse în 15 etape, fiind la două lungimi în urma liderului CFR Cluj.