News

Foto. Păziţi ca şefii de stat! Măsuri sporite pentru Alibec şi Budescu

Steaua este cazată într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Antalya. Roş-albaştrii stau într-o veritabilă fortăreaţă, măsurile de securitate din cadrul compexului fiind draconice.
09.01.2018 | 21:18
Foto Paziti ca sefii de stat Masuri sporite pentru Alibec si Budescu

Gloria Sports Hotel este resortul sau, mai bine zis, baza militară în care este cazată echipa Stelei. Roş-albaştrii au parte de condiţii de pregătire de 5 stele, complexul fiind dotat cu un stadion şi două terenuri de antrenament. 

Gardurile exterioare ale complexului sunt imense şi nu se poate zări nimic din interior decât clădirile uriaşe şi pilonii de la nocturnă. Încă de la intrarea în resort am fost uimiţi de numărul mare de forţe de securitate prezente la bază.

Stadion de câteva mii de locuri în cadrul hotelului  

Dacă nu eşti cazat acolo, se intră doar pe baza de invitaţie, numele fiind verificat de cei de la securitate. Odată intrat în baza de pregătire nu poţi să te plimbi teleleu prin resort, ci eşti escortat exact spre locul în care eşti invitat să mergi, în cazul nostru, antrenamentul Stelei. 

Luxul şi opulenţa sunt la tot pasul, iar în momentul în care am coborât spre terenuri, nu puteam să nu remarcăm calitatea gazonului şi dimensiunea investiţiei într-un stadion de câteva mii de locuri, foarte cochet, dar care este într-un complex hotelier şi este destinat exclusiv pregătirii. 

Gazonul este perfect pe terenurile de antrenament, dar şi pe stadionul mare, iar pe lângă tribuna care poate aduna câteva mii de oameni, stadionul este dotat şi cu o tabelă electronică. Toate terenurile au nocturne foarte performante. O aripă a complexului este chiar în spatele porţii, iar cei care locuiesc acolo pot avea o privelişte de “peluză” la meciuri. 

Steaua împarte baza doar cu o echipă din Champions League

În această perioadă doar două echipe sunt cazat în complex, Steaua şi campioana Turciei, Beşiktaş Istanbul. Ambele au meciuri foarte importante peste o lună. Steaua joacă împotriva lui Lazio, în 16-imile Europa League, în timp ce Beşiktaş joacă împotriva lui Bayern în optimile Champions League.  

Managerul sportiv al Stelei, Mihai Stoica spunea înainte de plecarea în Turcia că jucătorii vor avea condiţii impecabile în Belek: ”Ca să înţelegeţi despre ceea ce vorbesc, vom sta acum la Belek într-o companie selectă, cu o echipă calificată în primăvara Ligii Campionilor, Beşiktaş. Vom împărţi cea mai bună baza de pregătire din zona Antalyei cu campioana en titre a Turciei”

Vizitaţi de Mircea Lucescu 

Selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu, i-a vizitat în cantonament pe cei de la Beşiktaş, însă nu s-a întâlnit cu cei de la Steaua, roş-albaştrii ajungând luni seara târziu în Turcia. La hotel, fostul superstar al Realului, Pepe, s-a întâlnit cu conaţionalul său, Artur Jorge. Stelistul a postat apoi o poză pe o reţea de socializare. 

În cadrul complexului se pot efectua pregătiri pentru peste 40 de sporturi, de la atletism, ciclism şi fotbal până la tir şi înot sincron. Steliştii vor sta în cantonament până pe data de 18 ianuarie, când vor avea şi singurul meci de pregătire din stagiul din Turcia, cu Olimpik Doneţk.