Sport

FCSB, în „galeria selectă” a echipelor umilite în această săptămână în cupele europene. Nume mari pe „lista rușinii”

FCSB a suferit una dintre cele mai umilitoare înfrângeri în cupele europene, însă în această săptămână au fost nume mari care au încasat goluri pe bandă rulantă în Europa.
07.10.2022 | 13:15
FCSB in galeria selecta a echipelor umilite in aceasta saptamana in cupele europene Nume mari pe lista rusinii
FCSB e în topul celor mai mari umilință din această săptămână în Europa. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a trăit una dintre cele mai mari umilințe din istorie împotriva lui Silkeborg, însă sunt și alte echipe mari care au pățit-o și mai rău în această săptămână în cupele europene.

FCSB, umilită în Europa. Cum arată topul celor mai drastice înfrângeri în această săptămână în cupele europene

FCSB nu este singura echipă care a fost spulberată în cupele europene, iar pe listă se înscriu nume grele. Cel mai mare nume este cu siguranță Ajax Amsterdam, care a pierdut cu 1-6 pe teren propriu în fața celor de la Napoli în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Rezultatul este fără doar și poate una dintre cele drastice înfrângeri are „lăncierilor” pe Amsterdam Arena. Olandezii au jucat din minutul 73 în zece oameni.

AC Milan, unul dintre cele mai grele nume din fotbalul european, a suferit, de asemenea, o înfrângere usturătoare pe Stamford Bridge, în fața lui Chelsea Londra, echipă care în Premier League e abia pe locul cinci.

ADVERTISEMENT

Viktoria Plzen, fosta adversară a FCSB și CFR Cluj, care i-a administrat lui Nicolae Dică o înfrângere cu 5-1, a fost de asemenea umilită de Bayern Munchen. Nemții au câștigat cu 5-0 pe teren propriu. Campioana Germaniei conducea cu 3-0 încă din minutul 21.

Danezii au trăit și ei o mare umilință înainte de victoria împotriva FCSB-ului

FC Copenhaga, campioana Danemarcei, nu a avut nicio șansă în fața „mașinăriei” de fotbal a lui Pep Guardiola. Manchester City le-a predat danezilor o lecție de fotbal și au câștigat pe Etihad cu 5-0.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland a reușit o „dublă” și a mai stabilit încă un record, iar „vikingii” și-au marcat și în propria poartă.

Sporting Lisabona se înscrie și ea pe lista rușinii, după ce a pierdut în deplasare cu Marseille cu scorul de 1-4, deși au condus cu 1-0 din minutul 1. Portughezii au jucat în zece oameni din minutul 23 și au încasat trei goluri în primele 28 de minute.

ADVERTISEMENT

FC Sevilla a fost și ea umilită în Liga Campionilor de către Borussia Dortmund, cu scorul de 1-4, chiar în Spania. Germanii au rezolvat meciul încă de la pauză, când conduceau cu 3-0.

Alte nume importante care au luat goluri pe bandă rulantă în cupele europene

FC Zurich a pierdut fără drept de apel în fața celor de PSV Eindhoven, cu scorul de 1-5. Elvețienii au avut o primă repriză îngrozitoare și au încasat patru goluri în 25 de minute! 0-4 la pauză, o evoluție mai slabă decât cea a FCSB cu Silkeborg în primele 45 de minute.

Vecinii unguri au simțit și ei pe pielea lor gustul amar al înfrângerii. Campioana Ferencvaros a pierdut cu 1-4 în deplasare cu Steaua Roșie Belgrad.

Olympiakos a pierdut surprinzător în fața azerilor de la Qarabag, chiar la Pireu, scor 0-3. Chiar dacă scorul este unul mai mic, grecii erau considerați mari favoriți cel puțin pe hârtie. Au primit două goluri în doar patru minute pe final de partidă.

Cele mai usturătoare înfrângeri din această săptămână în Europa

  • Ajax Amsterdam – Napoli 1-6
  • Silkeborg – FCSB 5-0* 
  • Bayern Munchen – Viktoria Plzen 5-0 
  • Manchester City – FC Copenhaga 5-0
  • FC Zurich – PSV Eindhoven 1-5
  • Olympique Marseille – Sporting Lisabona 4-1
  • FC Sevilla – Borussia Dortmund 1-4
  • Chelsea Londra – AC Milan 3-0
  • Olympiakos Pireu – Qarabag 0-3

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,31 este cota pentru ”șansă dublă: 12” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT