Fotbal intern

FCSB, încă o veste proastă pentru Bogdan Vintilă. „Căpitanul” Florin Tănase poate rata derbyul cu CFR Cluj. EXCLUSIV

22.01.2020 | 16:20
FCSB inca o veste proasta pentru Bogdan Vintila Capitanul Florin Tanase poate rata derbyul cu CFR Cluj EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

După Ovidiu Popescu, încă un titular de la FCSB poate rata derby-ul cu CFR Cluj din prima etapă a sezonului de primăvară. Florin Tănase are dureri din ce în ce mai mari la tendon și nu poate juca nici în ultimul meci de pregătire al cantonamentul din Spania, cu campioana Coreei de Sud, Jeonbuk Hyundai Motors.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,32 este cota pentru „Peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

FCSB, încă o veste proastă pentru Bogdan Vintilă. „Căpitanul” Florin Tănase poate rata derbyul cu CFR Cluj

Florin Tănase va privi din tribună partida cu sud-coreenii pentru că problemele sale par mai grave decât s-a crezut inițial, când au apărut durerile la tendon, după primele antrenamente din Spania și mai ales în timpul încălzirii dinaintea primei partide de verificare, cu FC Basel.

În ciuda durerilor din ce în ce mai intense, Florin Tănase s-a pregătit, totuși, ieri, într-un program separat, mai ușor decât cel al coechipierilor. A strâns din dinți, a făcut eforturi, dar durerile îl țin în tribună la ultimul meci de pregătire din cantonamentul spaniol.

ADVERTISEMENT

De altfel Tănase n-a jucat decât o repriză în această perioadă de pregătiri, prima a primului meci, 0-1 cu FC Basel . A simțit dureri înaintea partidei, antrenorul Bogdan Andone l-a scos la încălzire și pe Darius Olaru cu titularii de atunci, ca o variantă de înlocuire în ultimul moment, dar Tănase a vrut să joace și a jucat.

Nu a rezistat decât 45 de minute, la pauză a fost înlocuit cu Darius Olaru și de atunci nu a mai jucat niciun minut în următoarele două partide, 1-0 cu Karlsruher și 3-3 cu Lokomotiv Moscova.

ADVERTISEMENT

Derby cu CFR Cluj, la 5 puncte distanță, dar și cu un meci mai puțin

Problemele de la tendon pun sub semnul întrebării prezența lui Tănase pe teren în prima etapă a sezonului de primăvară, cea cu numărul 23, în care FCSB joacă duminică, 2 februarie, derby-ul cu campioana CFR Cluj, pe stadionul din Gruia.

FCSB reia Casa Pariurilor Liga I de pe locul 3, cu 39 de puncte, cu 5 mai mai puține decât lidera CFR, 44 de puncte, dar și cu un meci mai puțin jucat, restanța din etapa 18, cu „lanterna” FC Voluntari, meci care se va disputa pe 6 februarie 2020, de la ora 20:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din orașul ilfovean.

ADVERTISEMENT

„Dacă discutăm de jucatori cu profil eminamente ofensiv, nu putem să-l excludem pe Florin Tănase. În opinia mea, este, dintre jucătorii ofensivi, numărul 1 al Stelei în momentul actual! Este un jucător fără de care nu se poate juca” – Mihai Stoica

  • 25 de ani a împlinit Florin Tănase pe 30 decembrie 2019
  • 2,8 milioane de euro este cota de piață a lui Tănase conform transfermarkt.com.
  • 18 meciuri, 4 goluri și 5 pase de gol are „la activ” Florin Tănase în acest campionat
ADVERTISEMENT