Sport

FCSB, inclusă în planul lui Igor Surkis de a salva Ucraina: „Le suntem recunoscători pentru ajutor!”

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, a vorbit despre programul echipei ucrainene, care va juca în următoarea perioadă cinci meciuri în mai multe orașe din Europa, printre care și cu vicecampioana României, FCSB.
11.04.2022 | 16:25
FCSB inclusa in planul lui Igor Surkis de a salva Ucraina Le suntem recunoscatori pentru ajutor
Dinamo Kiev va juca în următoarele 16 zile nu mai puțin de 5 meciuri caritabile, printre care și FCSB. Sursă foto: site oficial Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev nu va putea sărbători titlul de campioană din cauza războiului, iar campionatul cel mai probabil nu se va mai relua.

Cu toate acestea, pentru Dinamo Kiev urmează o serie cu unele dintre cele mai importante cluburi din Europa, printre care și un meci caritabil cu FCSB, amânat pentru moment.

ADVERTISEMENT

Igor Surkis, recunoscător celor de la FCSB: „Ce au făcut este foarte important pentru Ucraina!”

Patronul lui Dinamo Kiev consideră că echipa sa poate ajuta foarte mult Ucraina prin seria de meciuri amicale în cele mai importante orașe din Europa: „Acesta este un nou pas pentru a ajuta Ucraina. Să fim serioși: băieții noștri pot aduce un beneficiu maxim țării doar jucând fotbal. Dinamo are o reputație importantă în Europa, e un nume, un brand de care fanii din Europa sunt interesați”.

Igor Surkis consideră că Dinamo Kiev este o armă pentru Ucraina în războiul cu Rusia și care va avea un impact major: „Meciurile caritabile ale lui Dinamo au două scopuri: să atragă și mai mult atenția asupra războiului din Ucraina, să se scrie și să se vorbească în Europa și mai mult despre război, iar fanii să vină la stadioane și să-și exprime susținerea pentru Ucraina, arătându-le astfel guvernelor lor că noi avem nevoie de ajutor”.

ADVERTISEMENT

Un alt obiectiv deloc de neglijat e strângerea de fonduri pentru refugiați prin aceste meciuri amicale, din bilete și donații: „Al doilea obiectiv este să strângem bani și ajutoare pentru Ucraina, pentru că sprijinul economic este extrem de important într-un război la scară largă. Am organizat cât mai multe meciuri amicale, într-o perioadă scurtă de timp”.

Dinamo Kiev va juca în 5 țări în decurs de 16 zile: „Negociem și cu alte cluburi din alte țări”

Echipa lui Mircea Lucescu va juca nu mai puțin de cinci meciuri în aproximativ două săptămâni, iar ucrainenii își doresc să mai organizeze și alte meciuri de acest gen:

ADVERTISEMENT

„De pe 12 pe 28 aprilie Dinamo va juca în Polonia, Turcia, România, Germania și Croația. Și plănuim să ne extindem, negociem și cu alte cluburi din alte țări. Nu e ușor, sezonul se apropie de final, iar echipele sunt pe ultima sută de metri în campionatele lor”.

Clubul nostru le mulțumește tuturor echipelor care au acceptat să joace cu Dinamo Kiev în acest turneu caritabil, președinților federațiilor, președinților de club, presei – cu toții sunt de partea noastră. Le suntem recunoscători pentru înțelegere și ajutor. Ce au făcut este foarte important pentru Ucraina!”, a declarat Igor Surkis, conform sport.ua.

ADVERTISEMENT

De ce a fost amânat meciul dintre Dinamo Kiev și FCSB

Partida care trebuia să se dispute pe stadionul Arcul de Triumf pe data de 6 aprilie, însă Mircea Lucescu a decis împreună cu cei din conducerea FCSB-ului ca partida să fie amânată.

Principalul motiv a fost faptul că jucătorii lui Dinamo Kiev nu erau pregătiți din punct de vedere fizic și erau încă obosiți și stresați din cauza războiului, mai ales că au ajuns în România cu autocarul, după un drum lung și istovitor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 4,00 este cota pentru ”FCSB să câștige și ambele echipe să înscrie”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: