Fotbal intern

FCSB, înfrângere în prima etapă după 10 ani! Mirel Rădoi era căpitan. Video

22.07.2018 | 08:40
FCSB infrangere in prima etapa dupa 10 ani Mirel Radoi era capitan Video

FCSB a început noul sezon al Ligii 1 Betano cu o înfrângere, scor 1-0, pe terenul celor de la Astra Giurgiu. Acest lucru nu se mai întâmplase din 2008! La finalul acelui sezon, roș-albaștrii terminau pe locul 6 într-o ediție a Ligii 1 câștigate de Unirea Urziceni.

În 2008 FCSB a pierdut tot în deplasare și tot cu scorul de 1-0 pe terenul celor de la FC Vaslui. Moldovenii s-au impus prin golul marcat de Marko Ljubinkovic. Vasluienii erau pe atunci antrenați de Viorel Hizo și îi aveau în componență jucători precum Gabriel Cânu, Ousmane N’Doye, Marian Aliuţă, Lucian Burdujan sau Mike Temwanjera. De partea cealaltă, FCSB îi avea în echipă pe Robinson Zapata, Pavel Golanski, Mirel Rădoi, Sorin Ghionea, Dayro Moreno, Petre Marin sau Bogdan Stancu.

FCSB, înfrângere în prima etapă. Cum a decurs sezonul roș-albaștrilor acum 10 ani

Înfrângerea cu FC Vaslui a dat startul unui an extrem de dificil pentru FCSB. Chiar dacă a obținut calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce a trecut în preliminarii de Galatasaray, FCSB a obţinut apoi un singur punct din duelurile cu Bayern Munchen, Olympique Lyon şi Fiorentina, şi a fost eliminată în 16-imile de finală ale Cupei României, de Sportul Studenţesc. Nici în campionat lucrurile nu au mers bine. Echipa a terminat pe 6 şi a prins ultimul loc în Europa League.

Sezonul a fost unul tumultos pentru FCSB și pe banca tehnică. Marius Lăcătuș a început ca antrenor al FCSB, a urmat apoi un interimat al lui Pedrazzini, pentru ca italianul să fie schimbat cu Dorinel Munteanu. În iarnă, Lăcătuș s-a întors pe bancă, dar nu a încheiat sezonul, fiind din nou schimbat cu Pedrazzini.

După eşecul din 2008, Steaua/FCSB nu a mai pierdut în prima etapă. A înregistrat 6 victorii şi 3 egaluri, până la înfrângerea cu Astra.