Fotbal intern

FCSB, inovații pentru primul titlu după cinci ani: „Se lucrează mai multe module tactice, e posibil să apară surprize”

19.01.2020 | 23:44
FCSB, inovații pentru primul titlu după cinci ani: „Se lucrează mai multe module tactice, e posibil să apară surprize”
Bogdan Vintilă pregătește mai multe sisteme de joc pentru sezonul de primăvară. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica dezvăluie că FCSB antrenează mai multe sisteme de joc în cantonamentul de la Marbella, printre care și o formulă trei fundași centrali. Directorul sportiv al „roș-albaștrilor” susține că nu este imposibilă o revenire la un prim „11” cu vârf de careu, după ce în ultima parte a sezonului de toamnă Man, Tănase și Coman au alcătuit linia ofensivă.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 3.15 este cota pentru „2”. Vezi aici toate cotele!


Surprize pentru adversarii FCSB

FCSB pregătește în Spania, la Marbella, a doua jumătate a campionatului și cursa de urmărire a liderului CFR Cluj.

Mihai Stoica susține că Bogdan Vintilă antrenează mai multe sisteme de joc în această pauză competițională, printre care și unul cu trei apărători centrali, modul în care FCSB a jucat în ultimul meci al anului 2019, câștigat cu 2-0 cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

După ce Gigi Becali a anunțat că Harlem Gnohere va rămâne, Meme Stoica declară că „roș-albaștrii” ar putea reveni și la o formulă cu „număr 9”, chiar dacă în ultimele partide oficiale din 2019 și în partidele de pregătire din Spania Vintilă a jucat fără atacant veritabil.

„La Steaua se lucrează mai multe module tactice. E posibil să apară surprize pe parcurs. Nu este o schimbare definitivă. Bogdan Vintilă este destul de bine pregătit tactic ca să facă jucătorii să evolueze în mai multe sisteme.

ADVERTISEMENT

E posibil să ne vedeți cu trei fundași centrali, e posibil să ne vedeți cu un număr 9”, a declarat Mihai Stoica, potrivit Digisport.

FCSB are doi fundași centrali de meserie

Dacă va apela din nou, la fel cum s-a întâmplat și la duelul cu Universitatea Craiova, la o linie defensivă alcătuită din trei fundași centrali, Bogdan Vintilă va fi forțat să facă o improvizație, având la dispoziție doar doi stoperi de meserie, Bogdan Planic și Iulian Cristea.

ADVERTISEMENT

Totuși, Aris Soiledis a fost folosit în repetate rânduri de Vintilă în centrul apărării și s-a dovedit a fi o soluție pe care „roș-albaștrii” se pot baza.

Situația se va schimba înaintea ultimei etape din sezonul regular, când Andrei Miron se va alături lotului „roș-albastru” de la Botoșani.

ADVERTISEMENT

FCSB va sta în cantonamentul din Spania până pe 23 ianuarie, perioada în care va mai disputa două partide de pregătire, cu Lokomotiv Moscova și Jeonbuk Hiunday.

CFR Cluj este primul adversar într-un meci oficial pentru „roș-albaștri” în sezonul de primăvară. Confruntarea rivalelor la titlu din ultimele două sezoane are loc în Gruia, pe 2 februarie de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri